GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Musk: Prerano je govoriti o promjenama na Twitteru

Musk: Prerano je govoriti o promjenama na Twitteru
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2022 / 07:43
Autor: SEEbiz
LONDON - Novi vlasnik Twittera, milijarder Elon Musk, neće se odazvati pozivu britanskog parlamentarnog odbora koji razmatra nacrt zakona o sigurnosti na internetu jer smatra da je prerano.

Uprava je danas pozvala Maska da objasni svoje planove nakon kupnje Twittera i promjene koje predlaže na toj društvenoj mreži.

Musk, koji je najavio promjene nakon kupnje Twittera za 44 milijarde dolara, smatra da je sada prerano odgovoriti na taj poziv, prenosi AP.

"Počašćen sam i zahvaljujem parlamentu na pozivu, ali bilo bi prerano prihvatiti ga sada, imajući na umu da nije bilo glasanja dioničara (o sporazumu o kupnji Twittera)", rekao je Musk.

Odbor je navodno želio saznati više o tome kako će Musk uspostaviti ravnotežu između njegove jasne predanosti slobodi govora i novih obveza zaštite korisnika Twittera od štete koja im se može nanijeti.

Musk je ranije rekao da želi omogućiti "autentifikaciju svih ljudi" na Twitteru, što AP tumači kao dvosmislen prijedlog, koji bi mogao biti povezan s njegovom željom da ukloni automatizirane spam račune.

Prijedlog zakona britanske vlade o internetskoj sigurnosti, koji razmatraju zastupnici u parlamentu, dao bi regulatorima široke ovlasti da se bave digitalnim i društvenim medijskim tvrtkama.

Među mjerama iz prijedloga zakona, koje su usmjerene na suzbijanje zlouporabe na Internetu, je i zahtjev da najveće platforme korisnicima omoguće provjeru identiteta te da odluče da ne komuniciraju s neprovjerenim korisnicima.

Tagovi: Elon Musk, društvene mreže, Twitter
PROČITAJ I OVO
Infobipu novo svjetsko priznanje
PRIZNANJA
Infobipu novo svjetsko priznanje

ZAGREB - Domaća i globalno prisutna IT tvrtka Infobip dobila je novo priznanje za tržišnog lidera - CPaaS ili "Communications Platform-as-a-Service" sektora od međunarodne specijalizirane analitičke i konzultantske kuće za medije, tehnologiju i telekomunikacije Omdia, izvijestili su u petak iz Infobipa.

Google i Indija pregovaraju o suradnji u projektu otvorene trgovine ONDC
SURADNJA
Google i Indija pregovaraju o suradnji u projektu otvorene trgovine ONDC
NEW DELHI - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.
Investitori tuže Muska zbog kršenja zakon pri pokušaju preuzimanja Twittera
TUŽBA
Investitori tuže Muska zbog kršenja zakon pri pokušaju preuzimanja Twittera

NEW YORK - Investitori tuže Elona Muska i društvenu mrežu Twitter zbog postupanja sa milijarderovom ponudom od 44 milijarde dolara koliko je ranije ponudio za tu kompaniju.

Lenovo: Snažan rast prihoda i dobiti
SJAJNE BROJKE
Lenovo: Snažan rast prihoda i dobiti
HONG KONG - Grupa Lenovo ostvarila je rekordne rezultate u poslovnoj 2022. godini, zahvaljujući snažnom rastu prihoda u svim poslovnim sektorima i dobiti, uantoč izazovnom makroekonomskom okruženju, objavila je kompanija u četvrtak.
Twitter kažnjen sa 150 milijuna dolara u tužbi za zaštitu privatnosti
KAZNA
Twitter kažnjen sa 150 milijuna dolara u tužbi za zaštitu privatnosti
WASHINGTON - Američka kompanija Twitter pristala je platiti 150 milijuna dolara u tužbi protiv te društvene mreže za zaštitu privatnosti, u srijedu je priopćila Federalna trgovinska komisija (FTC).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE