GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Musk nudi 41 milijardu dolara za Twitter

Musk nudi 41 milijardu dolara za Twitter
PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2022 / 14:35
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Milijarder Elon Musk, vlasnik američkog proizvođača električnih automobila Tesla, ponudio je u četvrtak 41 milijardu dolara za Twitter, nekoliko dana nakon što je odbio mjesto u upravnom odboru društvene mreže.

Musk je spreman platiti 54,20 dolara po dionici Twittera, stoji u u regulatornom podnesku objavljenom u četvrtak, za 38 posto više od njezine cijene u vrijeme zatvaranja burzi 1. travnja, zadnjeg dana trgovine prije objave informacije da je šef Tesle vlasnik devet posto udjela.

Vrijednost ponude utvrđena je na temelju ukupnog broja Twitterovih dionica, njih 763,58 milijuna, napominje Reuters.

"Otkako sam investirao, shvatio sam da tvrtka u trenutnom obliku neće ni napredovati ni služiti tom društvenom imperativu. Twitter se mora transformirati kao privatna tvrtka", rekao je Musk u pismu predsjedniku Twittera Bretu Tayloru.

"Twitter ima izvanredan potencijal i ja ću ga osloboditi", poručio je.

"Moja je ponuda konačna, a ne bude li prihvaćena, bit ću prisiljen preispitati svoju poziciju dioničara", dodao je Musk.

Početkom tjedna Musk je rekao da odustaje od planiranog ulaska u odbor Twittera, baš kad je trebao postati njegovim članom. Prihvaćanje mjesta onemogućilo bi mu preuzimanje tvrtke, ističe Reuters.

Šef Tesle rekao je da ga je u podastiranju ponude savjetovala investicijska banka Morgan Stanley.

Musk zagovara slobodu govora i u posljednje je vrijeme često kritizirao Twitter i njegovu politiku uklanjanja sadržaja koji su označeni kao dezinformacija.

Twitterova dionica ojačala je nakon objave Muskove ponude 12 posto u elektronskoj trgovini prije otvaranja burze u SAD-u.

Tagovi: Elon Musk, društvene mreže, Twitter, Morgan Stanley
PROČITAJ I OVO
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE