GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mobilna aplikacija HRana donosi trenutnu informaciju o neispravnoj hrani

Mobilna aplikacija HRana donosi trenutnu informaciju o neispravnoj hrani
APLIKACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.10.2020 / 17:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski građani putem mobilne aplikacije HRana mogu dobiti trenutnu informaciju o neispravnoj hrani, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede u petak, na dan kada se obilježava i Svjetski dan hrane.

Kako se navodi u priopćenju, Ministarstvo poljoprivrede i AKD su razvili mobilnu aplikaciju HRana kako bi informacija o neispravnim proizvodima došla čim prije do što je moguće većeg broja građana. Aplikacija, naime, građanima omogućava 24 sata na dan svakoga dana u godini trenutnu informaciju o upozorenjima o hrani, hrani za životinje te o predmetima i materijalima koji dolaze u neposredan dodir s hranom, a nalaze se na tržištu Hrvatske.

"Upravo na Svjetski dan hrane odlučite još više paziti na svoje zdravlje i biti maksimalno informirani: https://hrana.mps.hr/HRana/", poručuju iz Ministarstva, uz napomenu da se aplikacija može besplatno preuzeti i putem linkova na spomenutoj internet stranici.

Putem aplikacije građanima su na njihovim mobilnim uređajima dostupne informacije prikupljene kroz europski Sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (RASFF).

Aplikacija sadrži sve informacije o neispravnom proizvodu - naziv i sliku proizvoda, zemlju podrijetla i proizvođača, rok trajanja, vrstu rizika za zdravlje, radnje koje su poduzele nadležne institucije te mnoge druge informacije korisne svim potrošačima, ističu iz Ministarstva poljoprivrede.

Aplikacija nudi dva izbornika - u "RASFF" izborniku su sve obavijesti na razini Europske unije na engleskom jeziku, a u izborniku "Ministarstvo poljoprivrede" nalaze se informacije na hrvatskom jeziku koje se odnose samo na hrvatsko tržište. Korisnici mogu dijeliti obavijesti iz aplikacije na društvenim mrežama, a aplikacija se za android uređaje može preuzeti na Google Play Trgovina te za iOS App Trgovina, napominje se u priopćenju.

Tagovi: mobilna aplikacija HRana, Svjetski dan hrane
PROČITAJ I OVO
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE