GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mobilna aplikacija HRana donosi trenutnu informaciju o neispravnoj hrani

Mobilna aplikacija HRana donosi trenutnu informaciju o neispravnoj hrani
APLIKACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.10.2020 / 17:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski građani putem mobilne aplikacije HRana mogu dobiti trenutnu informaciju o neispravnoj hrani, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede u petak, na dan kada se obilježava i Svjetski dan hrane.

Kako se navodi u priopćenju, Ministarstvo poljoprivrede i AKD su razvili mobilnu aplikaciju HRana kako bi informacija o neispravnim proizvodima došla čim prije do što je moguće većeg broja građana. Aplikacija, naime, građanima omogućava 24 sata na dan svakoga dana u godini trenutnu informaciju o upozorenjima o hrani, hrani za životinje te o predmetima i materijalima koji dolaze u neposredan dodir s hranom, a nalaze se na tržištu Hrvatske.

"Upravo na Svjetski dan hrane odlučite još više paziti na svoje zdravlje i biti maksimalno informirani: https://hrana.mps.hr/HRana/", poručuju iz Ministarstva, uz napomenu da se aplikacija može besplatno preuzeti i putem linkova na spomenutoj internet stranici.

Putem aplikacije građanima su na njihovim mobilnim uređajima dostupne informacije prikupljene kroz europski Sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (RASFF).

Aplikacija sadrži sve informacije o neispravnom proizvodu - naziv i sliku proizvoda, zemlju podrijetla i proizvođača, rok trajanja, vrstu rizika za zdravlje, radnje koje su poduzele nadležne institucije te mnoge druge informacije korisne svim potrošačima, ističu iz Ministarstva poljoprivrede.

Aplikacija nudi dva izbornika - u "RASFF" izborniku su sve obavijesti na razini Europske unije na engleskom jeziku, a u izborniku "Ministarstvo poljoprivrede" nalaze se informacije na hrvatskom jeziku koje se odnose samo na hrvatsko tržište. Korisnici mogu dijeliti obavijesti iz aplikacije na društvenim mrežama, a aplikacija se za android uređaje može preuzeti na Google Play Trgovina te za iOS App Trgovina, napominje se u priopćenju.

Tagovi: mobilna aplikacija HRana, Svjetski dan hrane
PROČITAJ I OVO
HT kroz ulaganje vrijedno 12,5 milijuna kuna spaja 5.000 kućanstava Malog Lošinja na optiku
INVESTICIJE
HT kroz ulaganje vrijedno 12,5 milijuna kuna spaja 5.000 kućanstava Malog Lošinja na optiku
ZAGREB - Hrvatski Telekom, najveći privatni investitor u digitalizaciju u Hrvatskoj započeo je s implementacijom najmodernije optičke infrastrukture na području Malog Lošinja, što će 5.000 kućanstava omogućiti gigabitne brzine i najbolje iskustvo u korištenju telekomunikacijskih usluga. Ulaganje je vrijedno 12,5 milijuna kuna.
Eric Schmidt: Društvene mreže služe ekspanziji stavova idiota i ludih ljudi
SLIKOVITO
Eric Schmidt: Društvene mreže služe ekspanziji stavova idiota i ludih ljudi
NEW YORK - Bivši CEO Googlea i njegov krupni dioničar Eric Schmidt na današnjoj je konferenciji Wall Street Journala rekao što zapravo misli o društvenim mrežama, ili barem u što su se one pretvorile.
Facebook Dating stiže u Europu
USLUGE
Facebook Dating stiže u Europu
ZAGREB - Facebook je danas lansirao Facebook Dating na području Europe kako bi pomogao ljudima u potrazi za smislenim, dubljim vezama koje se temelje na stvarima koje su im zajedničke, poput interesa, događaja ili grupa.
Pandemija ubrzala robotizaciju radnih mjesta
ISTRAŽIVANJE
Pandemija ubrzala robotizaciju radnih mjesta
DAVOS - Poslovni čelnici više računaju na robote u planiranju radnih procesa, a veća potražnja za radnicima nazire se u sektorima skrbi, novih tehnologija i kreiranju sadržaja, pokazalo je istraživanje Svjetskog ekonomskog foruma (WEF).
WhatsApp Web uvodi video pozive
USLUGE
WhatsApp Web uvodi video pozive
NEW YORK - WhatsApp koji se nalazi u vlasništvu Facebooka, istražuje kako poboljšati iskustva korisnika aplikacije za poruke, što ne uključuje isključivo mobilne uređaje, već i web aplikaciju za one koji koriste računala.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE