GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Microsoftova platforma Viva za ugodniji rad od kuće

Microsoftova platforma Viva za ugodniji rad od kuće
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2021 / 08:07
Autor: SEEbiz / Bug.hr
NEW YORK - Unutar Microsoft Teamsa, popularnog alata za suradnju unutar tvrtke, pridodana će biti i sasvim nova platforma Microsoft Viva, namijenjena malo opuštenijoj komunikaciji među zaposlenicima koji rade na daljinu.

Viva će tako objediniti više funkcija kao što su, primjerice, razmjena znanja, komunikacija, i drugi oblici suradnje unutar timova. Za početak ovu će platformu činiti četiri modula – Viva Connections, Viva Insights, Viva Learning, Viva Topics – a novi će biti dodavani s vremenom.

Sve to trebalo bi omogućiti radnicima da se osjećaju više povezani s kolegama, odnosno da, iako rade od kuće, imaju osjećaj kao da se s njima susreću u hodnicima, kantini, na sastancima ili drugim događajima.

To će se (pokušati) ostvariti korištenjem tehnologija poznatih iz paketa Microsoft 365, SharePointa, Yammera, Dynamicsa, i drugih Microsoftovih servisa. Svi oni bit će donekle integrirani u Vivu, koja će pak funkcionirati kao kompanijski intranet, lokalna društvena mreža i e-learning platforma istodobno.

Za društveni dio bit će zadužen modul Connections, Insights će služiti za poboljšanje ravnoteže radnog opterećenja i slobodnog vremena te praćenje poslovnih zadataka, Learning, dakako, za učenje na daljinu dok će modul Topics biti svojevrsna "Wikipedia" koja će organizirati sve potrebne informacije za zaposlenike. Platforma se može prilagoditi potrebama svake organizacije i njezinim specifičnostima.

Viva Topics već je sada dostupan svima koji koriste Teams, Viva Insights je u fazi javnog previewa, a Viva Learning još je u zatvorenom testiranju. Više funkcija i modula Microsoft najavljuje da će predstaviti tijekom godine.

Tagovi: Microsoft Teams, Microsoft Viva, Microsoft, rad od kuće
PROČITAJ I OVO
Preminuo Charles Geschke, suosnivač Adobea
IN MEMORIAM
Preminuo Charles Geschke, suosnivač Adobea
NEW YORK - Suosnivač Adobea i čovjek koji je uveliko pomogao u razvoju PDF-a, Charles Geschke, umro je u 81. godini, objavio je Adobe.
NASA odabrala SpaceX za ponovno slijetanje čovjeka na Mjesec
ODLUKE
NASA odabrala SpaceX za ponovno slijetanje čovjeka na Mjesec
SAN FRANCISCO - Američka svemirska agencija NASA povjerila je razvoj modula za ponovno slijetanje čovjeka na Mjesec američkoj privatnoj tvrtki SpaceX.
Jack Ma mora otići i predati kontrolu nad Ant Groupom
NEOPROSTIVA GREŠKA
Jack Ma mora otići i predati kontrolu nad Ant Groupom
PEKING - Jack Ma tijekom razgovora s regulatorima dobio jasnu poruku da mu neće biti dopušteno prodati svoj udio bilo kojem entitetu ili pojedincu koji mu je blizak, već će umjesto toga morati potpuno izaći iz vlasništva.
CVC Capital Partners odgodio ponudu o preuzimanju Toshibe
ODGODA
CVC Capital Partners odgodio ponudu o preuzimanju Toshibe
NEW YORK - CVC Capital Partners odgodit će podnošenje službenog prijedloga za kupnju Toshibe Corp, nakon što je japanska industrijska grupa imenovala novog izvršnog direktora, izvijestio je Nikkei u petak.
Slovenija na dražbi za 5G frekvencije prikupila više novca od očekivanja
5G
Slovenija na dražbi za 5G frekvencije prikupila više novca od očekivanja
LJUBLJANA - Danas je Agencija za komunikacijske mreže i usluge (Akos) uspješno zaključila važnu aukciju frekvencijskih opsega za javne mobilne usluge, uključujući 5G mreže.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE