GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Microsoft: Usluge u oblaku zaslužne za skok dobiti

Microsoft: Usluge u oblaku zaslužne za skok dobiti
SKOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2019 / 10:10
Autor: SEEbiz / Bug.hr
REDMOND - Microsoft je objavio svoje poslovne rezultate za drugi kalendarski kvartal 2019. godine, a ujedno i za cijelu njihovu fiskalnu 2019. godinu koja je završila s 30. lipnjem. Oba promatrana razdoblja završena su s vrlo dobrim financijskim pokazateljima, višim od očekivanja analitičara.

Fiskalna godina za Microsoft zatvorena je s prihodima od 125,8 milijardi dolara (povećanje od 14% u odnosu na godinu ranije), te s dobiti od 36,8 milijardi dolara (21,6%). Ako se gleda samo posljednji kvartal, dobit tog razdoblja iznosi 13,19 milijardi dolara, te je za gotovo 50% viša nego u drugom kalendarskom kvartalu 2018.

Sve ovo označilo je još jednu rekordnu godinu za Microsoftovo poslovanje. Osnovni pokretač ovako pozitivnih rezultata su usluge u oblaku (Azure, Windows Server, SQL Server, Visual Studio, GitHub) koje su sada zaslužne za oko 11,4 milijarde dolara u godišnjim prihodima. Dodatnih 11 milijardi Microsoft je uknjižio i od usluga kao što su Office pa i LinkedIn, od kojeg su počeli zarađivati.

Više od očekivanja Microsoft je zaradio i u segmentu Windowsa, dok je jedino područje s padom prihoda sektor Gaming. Porast u prihodima od Windowsa među ostalim je uzrokovan i činjenicom da se migracija sa Windowsa 7, koji će uskoro biti umirovljeni, na desetku ubrzava.

Po objavi najnovijeg financijskog izvješća dionica Microsofta dobila je gotovo 4% na vrijednosti i vinula se na rekordne visine – pa je lako moguće da će se zbog tog rasta i Bill Gates vratiti na drugo mjesto liste najbogatijih ljudi na svijetu.

Tagovi: Microsoft, usluge u oblaku
PROČITAJ I OVO
Netflix sutra objavljuje završetak La Case de Papel
HITOVI
Netflix sutra objavljuje završetak La Case de Papel
MADRID - Netflix u petak objavljuje posljednjih pet epizoda španjolske serije 'La Case de Papel' ('Money Heist'), velikog međunarodnog hita koji nije otvorio, nego raznio vrata drugim produkcijama na neengleskom jeziku na streaming servisima.
Square mijenja ime u Block
REBRANDING
Square mijenja ime u Block
NEW YORK - Platni div Square promijenit će svoje korporativno ime u Block, službeno od 10. prosinca.
Facebook ponovo maknuo mreže za dezinformiranje o covidu
POTEZI
Facebook ponovo maknuo mreže za dezinformiranje o covidu

SAN FRANCISCO - Meta, Facebookova matična kuća, priopćila je u srijedu da je maknula zlonamjerne mreže koje su se koristile raspravama o cjepivu kako bi uznemiravale stručnjake i unosile podjelu u društvo, što potvrđuje da dezinformiranje u vezi s pandemijom ne popušta.

Fond Feelsgood ulaže 1,3 milijuna eura u domaći startup BE-ON za pomoć blokiranima
INVESTICIJE
Fond Feelsgood ulaže 1,3 milijuna eura u domaći startup BE-ON za pomoć blokiranima
ZAGREB - Hrvatski fond rizičnog kapitala za investiranje s društvenim učinkom Feelsgood sklopio je ugovor o ulaganju 1,3 milijuna eura u domaći startup BE-ON specijaliziran za financijsko savjetovanje građana u financijskim poteškoćama i pomoć blokiranima, izvijestili su u srijedu iz tog fonda.
Infinum širi poslovanje na Makedoniju i preuzima tvrtku 3P Development
ŠIRENJE
Infinum širi poslovanje na Makedoniju i preuzima tvrtku 3P Development
ZAGREB - Domaća IT tvrtka Infinum potpisala je ugovor o preuzimanju makedonske tvrtke 3P Development koja se bavi razvojem mobilnih i web aplikacija te u iduće tri godine planira ulagati i povećati broj zaposlenih u toj tvrtki sa sadašnjih 30 na oko 100, izvijestili su u srijedu iz Infinuma, ne navodeći iznos te transakcije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE