GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Microsoft: Usluge u oblaku zaslužne za skok dobiti

Microsoft: Usluge u oblaku zaslužne za skok dobiti
SKOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2019 / 10:10
Autor: SEEbiz / Bug.hr
REDMOND - Microsoft je objavio svoje poslovne rezultate za drugi kalendarski kvartal 2019. godine, a ujedno i za cijelu njihovu fiskalnu 2019. godinu koja je završila s 30. lipnjem. Oba promatrana razdoblja završena su s vrlo dobrim financijskim pokazateljima, višim od očekivanja analitičara.

Fiskalna godina za Microsoft zatvorena je s prihodima od 125,8 milijardi dolara (povećanje od 14% u odnosu na godinu ranije), te s dobiti od 36,8 milijardi dolara (21,6%). Ako se gleda samo posljednji kvartal, dobit tog razdoblja iznosi 13,19 milijardi dolara, te je za gotovo 50% viša nego u drugom kalendarskom kvartalu 2018.

Sve ovo označilo je još jednu rekordnu godinu za Microsoftovo poslovanje. Osnovni pokretač ovako pozitivnih rezultata su usluge u oblaku (Azure, Windows Server, SQL Server, Visual Studio, GitHub) koje su sada zaslužne za oko 11,4 milijarde dolara u godišnjim prihodima. Dodatnih 11 milijardi Microsoft je uknjižio i od usluga kao što su Office pa i LinkedIn, od kojeg su počeli zarađivati.

Više od očekivanja Microsoft je zaradio i u segmentu Windowsa, dok je jedino područje s padom prihoda sektor Gaming. Porast u prihodima od Windowsa među ostalim je uzrokovan i činjenicom da se migracija sa Windowsa 7, koji će uskoro biti umirovljeni, na desetku ubrzava.

Po objavi najnovijeg financijskog izvješća dionica Microsofta dobila je gotovo 4% na vrijednosti i vinula se na rekordne visine – pa je lako moguće da će se zbog tog rasta i Bill Gates vratiti na drugo mjesto liste najbogatijih ljudi na svijetu.

Tagovi: Microsoft, usluge u oblaku
PROČITAJ I OVO
IBM potvrdio kako su otpuštanja neminovna
REZOVI
IBM potvrdio kako su otpuštanja neminovna
NEW YORK - Kriza izazvana epidemijom i dalje uzima danak što se tiče poslovnih aktivnosti. Ovaj put to je tvrtka IBM koja je sama utvrdila kako će otpuštati ljude, no nije specificirala koliko će njihovih radnika biti raspušteno ni u kojim uredima američke tvrtke.
Švedska dobila prvu 5G mrežu
5G
Švedska dobila prvu 5G mrežu
STOCKHOLM - Švedska je dobila prvu javnu mobilnu mrežu nove generacije (5G), objavila je grupa Tele2, pretekavši tako u posljednjim metrima utrke konkurentske tvrtke Teliju i Ericsson, prema medijskim izvješćima.
Huawei 5G signalom pokrio Mount Everest
USPJESI
Huawei 5G signalom pokrio Mount Everest
ZAGREB - U postavljanju odašiljača sudjelovalo je 100 radnika i korišteno je ukupno osam tona opreme, a pokrivenost signalom omogućena je i na samom vrhu gdje je brzina interneta 1 GB/s.
Luka Koper uspostavlja testnu mrežu 5G
5G
Luka Koper uspostavlja testnu mrežu 5G
KOPER - Telekom Slovenije će u Luci Koper uspostaviti mrežu 5G mobilne telefonije pete generacije koja će biti namijenjena razvoju i testiranju rješenja u području prometne logistike.
Potraga za lijekom protiv koronavirusa: Otkriven važan trag u krvi pacijenata
LIJEK
Potraga za lijekom protiv koronavirusa: Otkriven važan trag u krvi pacijenata
LONDON - Britanski znanstvenici počinju s testiranjem načina liječenja koji bi, nadaju se, mogao pridonijeti suzbijanju najtežih posljedica zaraze covidom-19 u bolesnika s teškom kliničkom slikom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE