GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Microsoft Translator prevodi i razgovore s više sudionika

Microsoft Translator prevodi i razgovore s više sudionika
KORISNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2021 / 08:50
Autor: SEEbiz / Bug.hr
ZAGREB - Microsoft Translator definitivno je jedna od popularnijih aplikacija za prevođenje na pametnim telefonima, a to uopće ne treba čuditi. Ne samo da podržava više od 70 jezika (jedan od njih je i hrvatski jezik), nego nudi i neke vrlo praktične mogućnosti, od čega je možda najzanimljivija prevođenje razgovora i to s više sudionika.

Sučelje mu je vrlo jednostavno, a na početnom zaslonu dostupna su četiri gumba. Najveći je onaj s ikonom mikrofona i njime se aktivira prevođenje izgovorenih fraza. Nešto niže od njega lijevo je gumb s ikonom tipkovnica čime se pokreće prevođenje utipkanog teksta, piše Bug.

Desno od tog gumba se nalazi ikona s dvije osoba koja aktivira prevođenje aktivnog razgovora između grupe osoba, dok se ispod nalazi i gumb s ikonicom fotoaparata čim se omogućava prevođenje teksta na slici. Ako se ne namjerava koristiti prevođenje izgovorenog teksta (za što je potrebna veza s Internetom), bit će potrebno preuzeti i offline rječnik.

Dovoljno je kliknuti bilo na prevođenje slike ili utipkanog teksta i zatim u donjem djelu kliknuti na odredišni jezik nakon čega će se pojaviti lista dostupnih jezika. Valja samo izabrati željeni jezik i preuzimanje će otpočeti, a na umu treba imati da veličina pojedinog rječnika varira od stotinjak pa do više od 200 MB.

Jednom kada je to učinjeno, samo prevođenje je jasno samo po sebi. Jedna od praktičnih stvarčica kojom se Microsoft Translator definitivno ističe jest knjiga fraza. Tapne se na ikonu u samom donjem desnom dijelu zaslona nakon čega će se otvoriti rječnik s kategorijama.

Tu je moguće pronaći tipične fraze koje će Microsoft Translator pročitati na glas na nekoliko jezika ili ih prevesti koristeći neke od dostupnih metoda. Primjerice, nalazite li se u Njemačkoj i želite upitati gdje se nalazi zračna luka, dovoljno je tek izabrati odgovarajuću frazu, naznačiti njemački kao odredišni jezik i tapnuti malu ikonu zvučnika. Jednostavno, praktično i – korisno.

Tagovi: Microsoft Translator, online prevođenje, prijevodi, Microsoft
PROČITAJ I OVO
 NFC beskontaktna plaćanja sada su dostupna na Huawei pametnim telefonima
PLAĆANJA
 NFC beskontaktna plaćanja sada su dostupna na Huawei pametnim telefonima
ZAGREB – Huawei je svoj mobilni ekosustav obogatio uvrštavanjem nove aplikacije za pametne financije, koja omogućuje beskontaktna plaćanja putem NFC-a na pametnim telefonima Huawei P50 serije, P50 Pro i P50 Pocket, te na drugim HMS uređajima poput nove 9.
Google traži zamjenu za kolačiće
KOLAČIĆI
Google traži zamjenu za kolačiće

NEW YORK - Google nastavlja potragu za zamjenom za 'kolačiće' koja bi trebala omogućiti kompanijama da kupuju oglasni prostor na temelju pretraživanja korisničkih podatka, ne ugrožavajući privatnost.

Iznad Hrvatske izgorio meteor sjaja poput mladog Mjeseca
METEOR
Iznad Hrvatske izgorio meteor sjaja poput mladog Mjeseca
ZAGREB - Hrvatski astronomski savez izvijestio je kako je večeras iznad Hrvatske oko 18 sati izgorio meteor sjaja poput mladog Mjeseca, a od njega prema preliminarnim rezultatima nije ostalo ništa jer je u potpunosti sagorio u atmosferi sjeverozapadno od Zadra.
Facebook najavio izradu novoga AI superračunala koje će biti najbrže na svijetu
PLANOVI
Facebook najavio izradu novoga AI superračunala koje će biti najbrže na svijetu
SAN FRANCISCO - Matična tvrtka Facebooka, Meta Platforms Inc, objavila je u ponedjeljak da su članovi njezina istraživačkog tima stvorili novo superračunalo namijenjeno istraživanju umjetne inteligencije te vjeruju da će, kada bude dovršeno sredinom 2022., biti najbrže na svijetu.
ECA: Članice EU znatno kasne s uvođenjem 5G mreža, potreban novi zamah
5G
ECA: Članice EU znatno kasne s uvođenjem 5G mreža, potreban novi zamah
ZAGREB - Države članice EU-a znatno kasne s uvođenjem 5G mreža, čime se dovodi u pitanje ostvarenje EU ciljeva u području pristupa i pokrivenosti 5G-om te je potrebno stvoriti novi poticaj za ubrzanje uvođenje tih mreža u EU, poručili su iz Europskog revizorskog suda (ECA) u izvješću o implementaciji sigurnih 5G mreža u Europskoj uniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE