GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Microsoft najavljuje Cloud PC

Microsoft najavljuje Cloud PC
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.07.2020 / 22:35
Autor: SEEbiz / vidi.hr
REDMOND - Windows i Office su Microsoftu najsigurniji proizvodi koji stalno dobivaju nove korisnike, no ekipa iz Redmonda sve više truda ulaže u svoje servise u oblaku, pa samo Azure od kvartala do kvartala bilježi stalni rast.

Kako se čini, Microsoft očito želi čim više proširiti svoje usluge u oblaku, što uključuje i novi virtualizacijski servis pod nazivom Cloud PC.

Kao što mu i samo ime govori, Cloud PC bi korisnicima trebao omogućiti korištenje računala kojima upravlja Microsoft u oblaku, opremljena Microsoftovim softverom poput Officea, Microsoft Teamsa i drugih programa. U osnovi bi taj servis trebao predstavljati virtualizacijsko rješenje koje će spojiti korisnike s brojnim aplikacijama koje nudi Redmond.

Prema informaciji koju prenosi ZDNet, rad na Cloud PC-u napreduje dobro, a Microsoft ga namjerava lansirati 2021. godine.

Na žalost Microsoft još uvijek skriva detalje o novom servisu, pa se sve informacije zasad temelje isključivo na opisu objavljenom na stranici za zapošljavanje novih ljudi koje traže upravo za rad na Cloud PC-u.

Tamo piše da je Microsoft Cloud PC nova usluga koja se razvija na Windows Virtual Desktopu za pružanje desktopa kao servisa.

Tagovi: Microsoft, Cloud PC, Windows, Office
PROČITAJ I OVO
Netflix sutra objavljuje završetak La Case de Papel
HITOVI
Netflix sutra objavljuje završetak La Case de Papel
MADRID - Netflix u petak objavljuje posljednjih pet epizoda španjolske serije 'La Case de Papel' ('Money Heist'), velikog međunarodnog hita koji nije otvorio, nego raznio vrata drugim produkcijama na neengleskom jeziku na streaming servisima.
Square mijenja ime u Block
REBRANDING
Square mijenja ime u Block
NEW YORK - Platni div Square promijenit će svoje korporativno ime u Block, službeno od 10. prosinca.
Facebook ponovo maknuo mreže za dezinformiranje o covidu
POTEZI
Facebook ponovo maknuo mreže za dezinformiranje o covidu

SAN FRANCISCO - Meta, Facebookova matična kuća, priopćila je u srijedu da je maknula zlonamjerne mreže koje su se koristile raspravama o cjepivu kako bi uznemiravale stručnjake i unosile podjelu u društvo, što potvrđuje da dezinformiranje u vezi s pandemijom ne popušta.

Fond Feelsgood ulaže 1,3 milijuna eura u domaći startup BE-ON za pomoć blokiranima
INVESTICIJE
Fond Feelsgood ulaže 1,3 milijuna eura u domaći startup BE-ON za pomoć blokiranima
ZAGREB - Hrvatski fond rizičnog kapitala za investiranje s društvenim učinkom Feelsgood sklopio je ugovor o ulaganju 1,3 milijuna eura u domaći startup BE-ON specijaliziran za financijsko savjetovanje građana u financijskim poteškoćama i pomoć blokiranima, izvijestili su u srijedu iz tog fonda.
Infinum širi poslovanje na Makedoniju i preuzima tvrtku 3P Development
ŠIRENJE
Infinum širi poslovanje na Makedoniju i preuzima tvrtku 3P Development
ZAGREB - Domaća IT tvrtka Infinum potpisala je ugovor o preuzimanju makedonske tvrtke 3P Development koja se bavi razvojem mobilnih i web aplikacija te u iduće tri godine planira ulagati i povećati broj zaposlenih u toj tvrtki sa sadašnjih 30 na oko 100, izvijestili su u srijedu iz Infinuma, ne navodeći iznos te transakcije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE