GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Microsoft nadmašuje očekivanja zaslugom umjetne inteligencije i oblaka

Microsoft nadmašuje očekivanja zaslugom umjetne inteligencije i oblaka
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.01.2024 / 22:20
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Microsoft (MSFT) objavio je u utorak svoju zaradu u drugom tromjesečju nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu. Tvrtka je izvijestila o prilagođenoj zaradi po dionici od 2,93 dolara na prihod od 62 milijarde dolara, nadmašivši očekivanja Adj. EPS od 2,78 dolara uz prihod od 61,1 milijardu dolara.

Dionice tvrtke pale su za 1% nakon objave.

Microsoftov izuzetno važan prihod od oblaka dostigao je 33,7 milijardi dolara, nadmašivši procjene od 32,2 milijarde dolara. Posao tvrtke Intelligent Cloud, koji uključuje uslugu Azure, iznosio je 25,8 milijardi dolara u odnosu na očekivanih 25,3 milijarde dolara.

"Prešli smo s razgovora o AI-ju na široku primjenu AI-ja", rekao je izvršni direktor Microsofta Satya Nadella u izjavi. "Ubacivanjem umjetne inteligencije u svaki sloj našeg tehnološkog paketa, osvajamo nove kupce i pomažemo u stvaranju novih prednosti i povećanja produktivnosti u svakom sektoru."

Microsoft je bio jedan od najvećih korisnika trgovine umjetnom inteligencijom, zbog čega su dionice skočile za 50% u posljednjih 12 mjeseci, a tržišna kapitalizacija Microsofta premašila je 3 trilijuna dolara.

Od utorka poslijepodne, Microsoft je bio najbogatija tvrtka na svijetu prema tržišnoj kapitalizaciji, nadmašivši dugogodišnjeg rivala Apple (AAPL), koji je pogođen nedavnim padom vrijednosti dionica zbog straha od slabe prodaje iPhonea u Kini.

Što se tiče produktivnosti, Microsoftov prihod od produktivnosti i poslovnih procesa trebao bi doseći 19,25 milijardi dolara, malo ispred procjena od 19,03 milijarde dolara. Posao tvrtke More Personal Computing, koji uključuje prodaju njezinog Windows softvera i odjela za igre na Xboxu, generirao je 16,89 milijardi dolara.

Tagovi: microsoft, azure, oblak, clouda
PROČITAJ I OVO
TSMC očekuje dvoznamenkasti rast tržišta poluvodiča u ovoj godini
OČEKIVANJA
TSMC očekuje dvoznamenkasti rast tržišta poluvodiča u ovoj godini
BUDIMPEŠTA - Svjetsko tržište poluvodiča porast će u ovoj godini 10 posto, procjenjuje tajvanski TSMC, vodeći dobavljač američkih tehnoloških divova Applea i Nvidije. U travnju TSMC je snizio prognozu rasta prihoda s više od 10 posto na oko 10 posto.
Reuters: Samsungovi HBM čipovi pali na Nvidijinim testovima
ČIPOVI
Reuters: Samsungovi HBM čipovi pali na Nvidijinim testovima
SEUL/SINGAPUR - Najnoviji memorijski čipovi visoke propusnosti (HBM) tvrtke Samsung Electronics tek trebaju proći Nvidijine testove za upotrebu u procesorima umjetne inteligencije te američke tvrtke zbog problema s potrošnjom topline i energije, rekle su Reutersu tri osobe upućene u te probleme.
Google izabrao južnu indijsku državu za proizvodnju pametnih telefona
ODLUKE
Google izabrao južnu indijsku državu za proizvodnju pametnih telefona
SAN FRANCISCO - Google planira uložiti milijarde dolara u indijsku državu Tamil Nadu kako bi uspostavio proizvodnju pametnih telefona, odabirući južnu industrijsku pokrajinu za svoj proizvodni pomak u zemlji.
Južna Koreja potiče industriju čipova s rekordnih 19 milijardi dolara
ČIPOVI
Južna Koreja potiče industriju čipova s rekordnih 19 milijardi dolara
SEUL - Južnokorejski predsjednik Yoon Suk-yeol najavio je rekordnih 19 milijardi dolara vrijedan program za jačanje industrije čipova, koja se smatra ključnim gospodarskim područjem u ovoj zemlji, javlja francuska novinska agencija AFP.
Autodesk preuzeo novosadski startup Wonder Dynamics
AKVIZICIJE
Autodesk preuzeo novosadski startup Wonder Dynamics
BEOGRAD - Autodesk, vodeći u razvoju 3D alata, kupio je novosadski Wonder Dynamics, startup koji kreatorima omogućuje brzo i jednostavno kreiranje složenih likova i vizualnih efekata pomoću analize slike temeljene na umjetnoj inteligenciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE