GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Microsoft gasi LinkedIn u Kini

Microsoft gasi LinkedIn u Kini
GAŠENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.10.2021 / 07:45
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Microsoft gasi svoju društvenu mrežu LinkedIn u Kini uz objašnjenje da je poštivanje tamošnjih pravila postajalo prevelik izazov, objavio je BBC u četvrtak.

“Suočavamo se sa znatno većim izazovima u radnom okruženju i sve većim problemima u usklađivanju poslovanja u Kini”, napisao je viši potpredsjednik LinkedIna Mohak Shroff na svom blogu.

LinkedIn je bila jedina velika zapadna društvena mreža dostupna u Kini.

Kada je 2014. pokrenut u toj zemlj, LinkedIn je pristao na zahtjeve tamošnje vlade, obećavši da će svoj posao obavljati transparentno. No iz LinkedIna je rečeno da se nisu slagali s cenzurom koju je kineska vlada provodila.

Microsoftov potez uslijedio je nakon što je LinkedIn kritiziran zbog blokiranja profila nekoliko novinara.

Kompanija je je nedavno na 'crnu listu' stavila profile nekoliko novinara, među kojima su Melissa Chan i Greg Bruno.

Greg Bruno, autor knjige o postupanju Kine prema tibetanskim izbjeglicama, za Verdict je rekao da nije iznenađen što se to nije svidjelo Komunističkoj partiji Kine, ali da je “zaprepašten što američka tvrtka udovoljava zahtjevima strane vlade”.

LinkedIn će krajem ove godine pokrenuti drugu verziju svoje platforme, pod nazivom InJobs koja će biti specijalizirana samo za poslove.

No, platforma neće uključivati društvene sadržaje niti će korisnici moći objavljivati i dijeliti sadržaj.

Tagovi: Microsoft, LinkedIn
PROČITAJ I OVO
Nvidia predstavila svoj najmoćniji AI čip
ČIPOVI
Nvidia predstavila svoj najmoćniji AI čip
SAN JOSE - Nvidia je u ponedjeljak najavila novu generaciju čipova i softvera za umjetnu inteligenciju za pokretanje AI modela. Najava, objavljena tijekom Nvidijine konferencije programera u San Joseu, dolazi u trenutku kada proizvođač čipova nastoji učvrstiti svoju poziciju glavnog dobavljača za AI tvrtke.
Nvidia podupire malo poznati indijski startup, evo zašto
OKLADE
Nvidia podupire malo poznati indijski startup, evo zašto
MUMBAI - Sparna je proljetna večer u predgrađu Mumbaija i skupina muškaraca zabrinuto lebdi na stražnjim vratima startupa pod nazivom Yotta Data Services. Koračaju, zastaju i nerviraju se.
Indija želi postati globalna sila u proizvodnji čipova kroz pet godina
ČIPOVI
Indija želi postati globalna sila u proizvodnji čipova kroz pet godina
NEW DELHI - Indija želi biti među pet najvećih svjetskih proizvođača poluvodiča u sljedećih pet godina, rekao je Ashwini Vaishnaw, ministar elektronike i informacijske tehnologije, željeznica i komunikacija.
Bijela kuća poziva Senat da se brzo pozabavi zakonom o TikToku
PROCEDURA
Bijela kuća poziva Senat da se brzo pozabavi zakonom o TikToku
WASHINGTON - Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost John Kirby rekao je u nedjelju da bi Senat trebao brzo pokrenuti prijedlog zakona koji bi prisilio kinesku tehnološku tvrtku ByteDance da proda TikTok.
SpaceX gradi špijunsku satelitsku mrežu za američku obavještajnu agenciju
NESLUŽBENO
SpaceX gradi špijunsku satelitsku mrežu za američku obavještajnu agenciju
WASHINGTON - SpaceX gradi mrežu od stotina špijunskih satelita prema povjerljivom ugovoru s američkom obavještajnom agencijom, reklo je Reutersu pet izvora upoznatih s programom, pokazujući produbljivanje veza između svemirske tvrtke milijardera poduzetnika Elona Muska i agencija za nacionalnu sigurnost.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE