GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Michelle Simmons vodit će Microsoftovu podružnicu u srednjoj i istočnoj Europi, koja uključuje i Hrvatsku

Michelle Simmons vodit će Microsoftovu podružnicu u srednjoj i istočnoj Europi, koja uključuje i Hrvatsku
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2022 / 10:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Microsoft je danas objavio da će Michelle Simmons preuzeti dužnost generalne direktorice Microsoft „Multi-Country“* podružnice te upravljati poslovanjem za 24 zemlje srednje i istočne Europe, među kojima je i Hrvatska. Prethodno voditeljica marketinga i operacija za cijelu središnju i istočnu Europu, Michelle preuzima funkciju od Anke den Ouden koja sada vodi Microsoft u Nizozemskoj.

Michelle na poziciju dolazi s 1. travnjem 2022. U Microsoftu je više od 20 godina te ima značajno znanje i iskustvo u industriji. Tijekom karijere obnašala je brojne pozicije diljem srednje i istočne Europe, Azije i SAD-a te je bila odgovorna za pokretanje strateškog rasta na više tržišta, kao i za izgradnju odnosa s partnerima i korisnicima. Kao generalna direktorica za nova tržišta jugoistočne Azije, Michelle je vodila Microsoftovo poslovanje u 9 zemalja koje čine neka od najbrže rastućih tržišta Azije i Pacifika, fokusirajući se na modernizaciju gospodarstva i tvrtki putem digitalne transformacije.

Na prethodnoj poziciji voditeljice marketinga i operacija, Michelle je bila zadužena za poslovne strategije, proizvodne prihode, marketing i operacije da bi se omogućila digitalna transformacija kupaca i partnera u 33 zemlje koje čine Microsoftovo poslovanje u srednjoj i istočnoj Europi.
„Oduševljena sam što imam priliku voditi Microsoftovu raznoliku Multi-Country regiju u srednjoj i istočnoj Europi. Tehnologija danas ima više potencijala no ikada da omogući tvrtkama i javnom sektoru da uvedu inovacije i da se transformiraju. Veselim se suradnji s našim partnerima i korisnicima kako bismo taj potencijal pretvorili u vrijednost u regiji,” rekla je Michelle Simmons.

Na novoj poziciji Michelle će biti odgovorna za daljnje unaprjeđenje Microsoftove vizije da pomogne regiji da postigne rezultate na temelju velikog tehničkog talenta i pretvori se u digitalni hotspot, mjesto na kojem digitalne inovacije omogućavaju ljudima, tvrtkama i zajednicama da napreduju i rastu te da imaju globalne ambicije. Zajedno sa svojim timom radit će s lokalnim korisnicima, partnerima, poduzetnicima, tvrtkama i organizacijama javnog sektora na digitalnoj transformaciji i inovacijama koristeći cloud tehnologije, kao i na poticanju digitalnih vještina da bi se stvorile prilike za sve.

Komentirajući imenovanje, Philippe Rogge, predsjednik Microsofta za središnju i istočnu Europu, rekao je: „Michellein spoj strateškog i komercijalnog iskustva čini je savršenim izborom za vođenje našeg tima na tržištu koje je podjednako fascinantno i raznoliko. Ona je uporan, predan i empatičan vođa, s vještinama i stručnošću da donese najbolje od Microsofta za pokretanje unutarnje transformacije tržišta prema bogatijim, zelenijim i konkurentnijim gospodarstvima u regiji.“

Tagovi: Michelle Simmons, Microsoft, Anke den Ouden
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE