GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

M-commerce će biti najveći generator prihoda od 5G usluga do 2030.

M-commerce će biti najveći generator prihoda od 5G usluga do 2030.
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.11.2020 / 10:49
Autor: SEEbiz / Bug.hr
ZAGREB - Ericsson ConsumerLab objavio je izvješće „Harnessing the 5G Consumer Potencial“ u kojem prognoziraju buduću zaradu od 5G mreža.

Izvješćem je obuhvaćeno razdoblje do 2030. godine, do kada bi 5G korisničko tržište prema Ericssonovim analitičarima na globalnoj razini trebalo vrijediti čak 31 bilijun američkih dolara. Prema istom izvoru pružateljima komunikacijskih usluga od tog iznosa trebalo bi na ime zarade pripasti 3,7 bilijuna USD, a navedeni iznos bi mogao biti i veći budući se očekuje da će se u idućih deset godina pojaviti i nove digitalne usluge.

U izvještaju se navodi i kako bi s proaktivnim objedinjavanjem i promoviranjem 5G korisničkih slučajeva pružatelji komunikacijskih usluga do 2030. godine mogli generirati do 131 milijardu USD prihoda i to samo od digitalnih usluga. U projekciji prihoda navodi se kako bi 40% tih prihoda došlo od strane korisničke potrošnje vezano uz poboljšane videozapise, uz sadržaje proširene i virtualne stvarnosti te igranja u oblaku preko 5G mreža. Vjeruje se kako će proširena stvarnost potaknuti više od polovice potrošnje korisnika na imerzivne medije do 2030. godine, počevši od igranja do širenja na područja poput kupovine, obrazovanja i udaljenje suradnje.

Ericssonovi analitičari navode kako bi utjecaj pandemije COVID-19 mogao utjecati na osobne financije, a time i na financijske prioritete potrošača i njihovu spremnost dodatnog plaćanja 5G usluga. Naime, početkom 2019, godine, kada pandemije COVID-19 nije bilo prosječni je potrošač bio spreman platiti 20% više za 5G, a sada krajem 2020. godine ta je brojka pala na 10%. Međutim u izvješću stoji i kako je svaki rani usvojitelj 5G usluga i dalje spreman za njih platiti 20% više, što bi prema Ericssonu moglo pomoći u poticanju gospodarskog oporavka.

Primjerice, u SAD-u 38 milijuna postojećih korisnika pametnih telefona tvrdi da će preći na novi 5G iPhone u narednih 6 mjeseci. Dodatno predviđa se kako će većina ukupnih globalnih 5G prihoda od korisnika za ICT industriju stići putem M-commercea.

Tagovi: M-commerce, 5G tehnologija, 5G mreža
PROČITAJ I OVO
Amazon: Promet malih trgovaca za šoping vikend znatno veći nego 2019.
SNAŽAN RAST
Amazon: Promet malih trgovaca za šoping vikend znatno veći nego 2019.
NEW YORK - Promet neovisnih trgovaca širom svijeta premašio je za šoping vikend na Amazonovoj platformi 4,8 milijardi dolara, poskočivši više od 60 posto u odnosu na prošlu godinu, objavio je američki internetski div.
Kanada će od 2022. oporezivati inozemne digitalne divove
POREZI
Kanada će od 2022. oporezivati inozemne digitalne divove
MONTREAL - Kanada planira uvesti dodatne poreze tvrtkama u sektoru digitalnih usluga i proizvoda u okviru novog „poštenog poreznog sustava za digitalno gospodarstvo“, rekla je kanadska ministrica financija Chrystia Freeland.
Aplikacija koju je izradila tvrtka Q iz Zagreba osvojila njemačku nagradu za inovaciju
USPJESI
Aplikacija koju je izradila tvrtka Q iz Zagreba osvojila njemačku nagradu za inovaciju
ZAGREB - Aplikacija koju je izradila IT tvrtka Q iz Zagreba za njemačku kompaniju medi osvojila je prestižnu nagradu za inovaciju, German Innovation Award 2020. Riječ je o revolucionarnoj medicinskoj aplikaciji „medi vision“ koja će biti dostupna korisnicima u 90 zemalja u kojima je medi prisutan, a na kojoj Q i medi zajednički rade već godinama.
Broadcast.hr novi je vlasnik GameBara
GAMING SCENA
Broadcast.hr novi je vlasnik GameBara
ZAGREB - Broadcast.hr, tvrtka za proizvodnju filmova, videofilmova i televizijskog programa, na Reboot InfoGamer sajmu predstavila se kao novi vlasnik GameBara, jedinog hrvatskog TV kanala posvećenog videoigrama.
Facebook preuzima startup Kustomer
KORISNIČKA PODRŠKA
Facebook preuzima startup Kustomer
NEW YORK - Facebook preuzima startup Kustomer, specijaliziran za korisničku podršku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE