GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

M-commerce će biti najveći generator prihoda od 5G usluga do 2030.

M-commerce će biti najveći generator prihoda od 5G usluga do 2030.
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.11.2020 / 10:49
Autor: SEEbiz / Bug.hr
ZAGREB - Ericsson ConsumerLab objavio je izvješće „Harnessing the 5G Consumer Potencial“ u kojem prognoziraju buduću zaradu od 5G mreža.

Izvješćem je obuhvaćeno razdoblje do 2030. godine, do kada bi 5G korisničko tržište prema Ericssonovim analitičarima na globalnoj razini trebalo vrijediti čak 31 bilijun američkih dolara. Prema istom izvoru pružateljima komunikacijskih usluga od tog iznosa trebalo bi na ime zarade pripasti 3,7 bilijuna USD, a navedeni iznos bi mogao biti i veći budući se očekuje da će se u idućih deset godina pojaviti i nove digitalne usluge.

U izvještaju se navodi i kako bi s proaktivnim objedinjavanjem i promoviranjem 5G korisničkih slučajeva pružatelji komunikacijskih usluga do 2030. godine mogli generirati do 131 milijardu USD prihoda i to samo od digitalnih usluga. U projekciji prihoda navodi se kako bi 40% tih prihoda došlo od strane korisničke potrošnje vezano uz poboljšane videozapise, uz sadržaje proširene i virtualne stvarnosti te igranja u oblaku preko 5G mreža. Vjeruje se kako će proširena stvarnost potaknuti više od polovice potrošnje korisnika na imerzivne medije do 2030. godine, počevši od igranja do širenja na područja poput kupovine, obrazovanja i udaljenje suradnje.

Ericssonovi analitičari navode kako bi utjecaj pandemije COVID-19 mogao utjecati na osobne financije, a time i na financijske prioritete potrošača i njihovu spremnost dodatnog plaćanja 5G usluga. Naime, početkom 2019, godine, kada pandemije COVID-19 nije bilo prosječni je potrošač bio spreman platiti 20% više za 5G, a sada krajem 2020. godine ta je brojka pala na 10%. Međutim u izvješću stoji i kako je svaki rani usvojitelj 5G usluga i dalje spreman za njih platiti 20% više, što bi prema Ericssonu moglo pomoći u poticanju gospodarskog oporavka.

Primjerice, u SAD-u 38 milijuna postojećih korisnika pametnih telefona tvrdi da će preći na novi 5G iPhone u narednih 6 mjeseci. Dodatno predviđa se kako će većina ukupnih globalnih 5G prihoda od korisnika za ICT industriju stići putem M-commercea.

Tagovi: M-commerce, 5G tehnologija, 5G mreža
PROČITAJ I OVO
Egipat planira oporezivati influencere
PLANOVI
Egipat planira oporezivati influencere
KAIRO - Egipat je objavio da planira oporezivati blogere i druge youtubere, zanimanja koja dosad nisu bila regulirana, što je u nedjelju podiglo buru na mreži u toj arapskoj zemlji s najvećim brojem stanovnika koja je veoma sklona društvenim mrežama.
Apple skinuo Fortnite sa svog App Storea
ODMAZDA
Apple skinuo Fortnite sa svog App Storea
ZAGREB - Apple je kao očiti odgovor na nedavnu Epicovu sudsku pobjedu odlučio ne obnoviti ugovor s ovim developerom do daljega i bez ikakvog objašnjenja dok se ne iscrpe sve zakonske mogućnosti.
Dogovor američkog ministarstva pravosuđa i direktorice Huaweija
SPORAZUM
Dogovor američkog ministarstva pravosuđa i direktorice Huaweija
NEW YORK - Sutkinja saveznog suda u Brooklynu prihvatila je sporazum između američkog ministarstva pravosuđa i odvjetnika Meng Wanzhou, financijske direktorice Huaweija koja je u kućnom pritvoru u Kanadi gotovo tri godine i kojoj američko pravosuđe želi suditi na svom teritoriju.
Prvi vlak na baterije u svijetu
BATERIJE
Prvi vlak na baterije u svijetu
PITTSBURGH - Poznata svjetska rudarska kompanija Roy Hill koja između ostaloga upravlja s najvećim rudnikom željezne rude u Australiji, za svoje je potrebe kupila električno-baterijsku lokomotivu tvrtke Webtec koja će od 2023. godine započeti s vučom vlakova u SAD-u.
Twitter će konačno riješiti jedan od svojih najvećih nedostataka
RJEŠENJA
Twitter će konačno riješiti jedan od svojih najvećih nedostataka
ZAGREB - Twitter proteklih mjeseci „časti“ svoje korisnike raznim vizualnim promjenama među kojima se posebno ističe uvođenje Chirp fonta te promjena kontrasta boja koja se, sudeći po brojnim žalbama, nije svidjela twitterašima koji često navode da se tvrtka usredotočuje na promjene koje nitko nije tražio.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE