GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kompanije vivo i Zeiss stavljaju fotografiju pametnog telefona u fokus

Kompanije vivo i Zeiss stavljaju fotografiju pametnog telefona u fokus
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2023 / 08:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Fokus predstavlja osnovni element fotografije — najoštriji dio slike koji usmjerava oko gledatelja na glavni subjekt kompozicije. Slično tome, fokus suradnje između viva i ZEISS-a usmjeren je na stvaranje prvoklasnog iskustva snimanja za korisnike i kontinuiranu optimizaciju snimanja pametnih telefona.

Za snimanje profesionalnih kadrova potrebna je dobra kamera i objektiv, vještina, a ponekad je potrebna i dodatna oprema, što običnim korisnicima može predstavljati određenu prepreku u dobivanju željenih kadrova. Imajući tu činjenicu na umu, tvrtke su uložile mnogo truda da proces snimanja učine jednostavnim, tako da svi korisnici vivo telefona mogu jednim klikom napraviti snimke i fotografije profesionalne kvalitete iz svojih svakodnevnih trenutaka, i to u svim uvjetima.

Besprijekorni portretni način rada serije X primjer je vivove strasti i predanosti usavršavanju tehnologije slikanja - kroz strateško partnerstvo sa ZEISS-om, kao i jedinstvene značajke kao što je ZEISS Style Portrait - pozicionirali su vivo kao lidera u ovom području. Sa zajedničkim ciljem promicanja i razvoja revolucionarnih inovacija u tehnologiji mobilnih slika, tvrtke nastoje potaknuti korisnike da istraže sve mogućnosti portretne fotografije i ostave svoj osobni pečat na svakoj slici.

Za vivo sve počinje s korisnikom. Tvrtka provodi mnoga istraživanja i ciljane ankete u svojim istraživačkim i razvojnim centrima kako bi identificirala ključne čimbenike koji predstavljaju određeni izvor nezadovoljstva za korisnike. Ovi elementi diktiraju osnovne značajke koje su u fokusu svake nove generacije proizvoda.

Mutne fotografije su bolna točka za mnoge korisnike pametnih telefona. Stoga je neophodna dobra funkcija stabilizacije, posebno kada svjetlosni uvjeti nisu idealni ili kada se snima u pokretu. Inovativni sustav stabilizacijske tehnologije Gimbal 2.0 kroz mehaničko pomicanje kamere značajno smanjuje podrhtavanje tijekom kretanja, omogućujući korisnicima snimanje profesionalnih snimaka u stvarnim situacijama u kojima je potrebna stabilizacija te eliminira potrebu za dodatnom opremom u vidu stativa.

Unatoč značajnim pomacima i standardima koje je tvrtka postavila, vivo još uvijek aktivno radi na poboljšanju svog tehničkog znanja. Ovaj se zadatak provodi u deset istraživačkih i razvojnih centara diljem svijeta, a svi su usmjereni na optimizaciju različitih aspekata iskustva mobilnog snimanja slika.

Fokus tvrtke na budućnost tehnologije snimanja vivo temelji se na dva pristupa. Prvi se oslanja na tehnološke inovacije koje su u prošlosti bile nedostižne, dok drugi uključuje ključne promjene u cjelokupnom iskustvu softvera. To uključuje stalno poboljšavanje fotografija pomoću tehnologije umjetne inteligencije koja se kontinuirano prilagođava.
Strateškim partnerstvom tvrtke vivo i ZEISS postavile su standarde koje svakim novim modelom nastoje nadmašiti. Stražnje kamere na vivo vodećim uređajima usklađene su s dobro poznatim ZEISS T* premazom, koji značajno pomaže u smanjenju odbljeska i refleksije objektiva. Zahvaljujući ovom premazu, korisnici dobivaju slike s više kontrasta i jasnoće.

Kombinirajući stručnost vivo inženjera i ZEISS-ovo znanje o optičkom dizajnu, tim za istraživanje i razvoj stvorio je načine za točnu replikaciju izgleda legendarnih ZEISS portretnih leća na vodećim vivo uređajima. Suradnja između viva i ZEISS-a primjer je integracije između tvrtke za pametne telefone i brenda za obradu slika, pionira u optici i optoelektronici, koji korisnicima pametnih telefona vivo donosi savršene uređaje za stvaranje izvanrednih snimaka i fotografija.

Tagovi: kompanija vivo, Zeiss, fotografija, digitalna fotografija
PROČITAJ I OVO
Amazon preokrenuo tržište streaming oglasa, a Netflix plaća cijenu
STREAMING
Amazon preokrenuo tržište streaming oglasa, a Netflix plaća cijenu
NEW YORK - Amazon.com ubacio je kukuruz u klipove Netflixovih reklamnih planova.
Adobe povećao izglede za ovu godinu, dionice skočile 15%
BOLJE PROGNOZE
Adobe povećao izglede za ovu godinu, dionice skočile 15%
NEW YORK - Američka softverska tvrtka Adobe povećala je očekivanja za poslovne rezultate za 2024. nakon što je sve veći broj korisnika počeo koristiti tvrtkine alate temeljene na umjetnoj inteligenciji (AI).
Meta željela pokrenuti svoj AI u Europi, ali je naišla na prepreke
AI
Meta željela pokrenuti svoj AI u Europi, ali je naišla na prepreke
SAN FRANCISCO - Američki digitalni div Meta odgađa pokretanja svog novog softvera umjetne inteligencije (AI) u Europi zbog zabrinutosti agencija za zaštitu podataka, piše danas njemačka agencija dpa.
Microsoft ulaže milijarde eura u podatkovne centre u Španjolskoj
INVESTICIJE
Microsoft ulaže milijarde eura u podatkovne centre u Španjolskoj
MADRID - Američka tehnološka tvrtka Microsoft namjerava uložiti 6,69 milijardi eura u razvoj podatkovnih centara u španjolskom Aragonu, pridruživši se Amazonu u planovima koji regiji najavljuju istaknuto mjesto u segmentu poslovanja u oblaku.
Telemach započeo studiju 5G infrastrukture o budućoj povezanosti i mobilnosti u Hrvatskoj i Sloveniji
5G
Telemach započeo studiju 5G infrastrukture o budućoj povezanosti i mobilnosti u Hrvatskoj i Sloveniji
OTOČEC – Konzorcij Telemacha Slovenija, Telemacha Hrvatska, DARS-a, Fakulteta za elektrotehniku Sveučilišta u Ljubljani i hrvatske tvrtke OIV danas je predstavio projekt 5G Adria.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE