GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kanadski biznismen bacio oko na TikTok

Kanadski biznismen bacio oko na TikTok
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.03.2024 / 08:24
Autor: SEEbiz
OTTAWA - Kevin O’Leary sastavlja konzorcij za potencijalnu kupnju TikToka, s početnom ponudom od 20 do 30 milijardi dolara – što je do 90% smanjenje vrijednosti u odnosu na posljednji krug financiranja tvrtke.

Svaki dogovor za platformu za dijeljenje kratkih videozapisa — procijenjenu na 220 milijardi dolara u 2023., prema podacima PitchBooka — vjerojatno će isključiti algoritme temeljene na korisničkim preferencijama koji su joj pomogli da postane tako uspješna, rekao je predsjednik O'Leary Venturesa za CNBC.

"To je najveća zabavna i poslovna mreža u Americi kakva je danas, pa je od velikog interesa i velike vrijednosti", rekao je u petak.

Ali nije vjerojatno da će kineska vlada prodati algoritme, "dakle, ono što dobivate je vrijedan domaći brend TikTok i 170 milijuna korisnika, bez podataka", rekao je O'Leary.

Potencijalni kupac morat će "ponovno emulirati" te algoritme s američkim kodom i djelovati kao "stjuard" za transformaciju platforme iz "TikTok China u TikTok U.S.A." Otuda rez vrednovanja.

Ranije u ožujku, Zastupnički dom američkog Kongresa glasao je za prijedlog zakona koji bi prisilio ByteDance, vlasnika TikToka, da se ili odrekne svoje vodeće globalne aplikacije ili se suoči s učinkovitom zabranom. Međutim, mogli bi proći mjeseci prije nego što bilo kakav zakon vezan uz TikTok stigne na pod u Senatu.

Također ostaje nejasno hoće li kineska vlada dopustiti ByteDanceu da proda TikTok kupcu iz SAD-a. Tvrtka je žestoko lobirala protiv prijedloga zakona.

Ipak, O’Leary je rekao da postoji najmanje 50% šanse za zabranu i prisilnu prodaju diva društvenih medija početkom sljedeće godine nakon predsjedničkih izbora u SAD-u, i on se priprema za tu mogućnost.

Svaki potencijalni dogovor trebao bi dobiti blagoslov Bijele kuće s obzirom na implikacije po nacionalnu sigurnost. O’Leary je rekao da je o tome već razgovarao s republikanskim kandidatom Donaldom Trumpom za predsjedničku nominaciju i da se planira sastati s Joeom Bidenom koji se kandidira za drugi mandat.

Tagovi: TikTok, Oleary, podaci, algoritmi, ByteDance
PROČITAJ I OVO
Slovenija će sufinancirati projekte na području računalnih čipova
ČIPOVI
Slovenija će sufinancirati projekte na području računalnih čipova
LJUBLJANA - Vlada se izvijestila o tijeku suradnje Slovenije sa zajedničkom europskom tvrtkom za računalne čipove Chips JU, koja među ostalim predviđa uspostavu nacionalnog kompetentnog centra za čipove.
Intel revidirao prognozu zbog novih sankcija protiv Kine
REVIZIJA
Intel revidirao prognozu zbog novih sankcija protiv Kine
DETROIT - Američki proizvođač čipova Intel priopćio je u srijedu da je Ministarstvo trgovine SAD-a povuklo određene izvozne dozvole za svoje proizvode kupcu u Kini, što je odluka koja će utjecati na zaradu tvrtke u drugom tromjesečju.
Huaweijev novi telefon koristi više kineskih dijelova, a i memorijski čip proizveden je u Kini
KINESKI DIJELOVI
Huaweijev novi telefon koristi više kineskih dijelova, a i memorijski čip proizveden je u Kini
PEKING - Huaweijev najnoviji vrhunski telefon ima više kineskih dobavljača, uključujući novi čip za pohranu flash memorije i poboljšani procesor čipa, pokazala je analiza rastavljanja, ukazujući na napredak koji Kina ostvaruje prema tehnološkoj samodostatnosti.
Airbnb nadmašio očekivanja analitičara, ali srezao prognoze
PRVI KVARTAL
Airbnb nadmašio očekivanja analitičara, ali srezao prognoze
NEW YORK - Airbnb je u srijedu objavio rezultate za prvo tromjesečje koji su nadmašili procjene analitičara, ali su ponudili smjernice slabije od očekivanih. Dionice su pale više od 5% u produženom trgovanju.
Samsung Electronics broj jedan na svjetskom tržištu OLED monitora
NA VRHU
Samsung Electronics broj jedan na svjetskom tržištu OLED monitora
ZAGREB – Tvrtka Samsung, svjetski predvodnik u industriji ekrana, osigurala je vrhunsku poziciju u globalnoj prodaji OLED monitora samo godinu dana nakon lansiranja svog prvog gejming monitora, OLED modela — 34" Odyssey OLED G8 (model G85SB).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE