GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kako izgledati super na Zoom sastancima?

Kako izgledati super na Zoom sastancima?
SAVJETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2020 / 12:14
Autor: Marko Majić
ZAGREB - Rad od kuće je postalo naše novo normalno. Također je i natural look postao nešto svakodnevno, ali moraju li baš svi to vidjeti?

Zoom video chat usluga je doživjela strahovit uzlet od početka koronakrize. Pandemija koronavirusa većinu nas je prislila da radimo od kuće, a ova aplikacija pomogla je mnogima da ostvare poslovne kontakte ili sastanke.

Vjerojatno je vaš inbox ispunjen e-mailovima s pozivom za Zoom Meeting sa šesteroznamenkastim lozinkama.

Sigurno da ne želite da svi vaši suradnici vide vaše pidžame ili možda majicu s faksa koja je definitivno vidjela bolje dane. Također, ne znate što učiniti kada je riječ o kameri.

Zato, drage dame, evo nekoliko preporuka i jednostavnih trikova kako bi izgledali très šik na svom sljedećem Zoom sastanku.

1. “Dotjeraj moj izgled” ili "Touch Up" Filter

Ako ste malo blijedi ili pak umorni tu je Zoom's Secret "Touch Up" Filter. Idite u donji lijevi kut zaslona, pronađite "Postavke videozapisa," i potvrdite okvir s oznakom "dotjeraj moj izgled.". Ovaj webcam filter ljepote ima efekat omekšavanja važe kože kako bi se smanjila vidljivost nesavršenosti.

2. Toranj od knjiga ili The Book Stack Hack

Toranj od knjiga će vam pomoći da vaši suradnici mogu da vas gledaju u oči, a ne ispod nosa. Dovoljno je 5-6 knjiga.

Odgovarajuća visina tipkovnice za tipkanje nije odgovarajuća visina kamere za vaše vaše lice tijekom videopoziva. Morat ćete podići prijenosno računalo tako da vas objektiv kamere bude u razini očiju.

3. Custom Zoom Background ili Virtualna pozadina

Za one sastanke koji nisu striktno posao, Zoom ima strašan alat pod nazivom "virtualne pozadine". Možete prenijeti vlastite slike ako je računalo ažurno. Sve što trebate učiniti: Kada ste u sljedećem sastanku zumiranja, kliknite strelicu "^" pokraj mogućnosti Start/Stop Video, a zatim kliknite "odaberi virtualnu pozadinu". To će sigurno donijeti puno smijeha i bolje raspoloženje na sastancima.

U svakom slučaju, čini se da vrijeme radi za Zoom. U ožujku je 200 milijuna ljudi koristilo Zoom u usporedbi s tek 10 milijuna korisnika na kraju prošle godine. Porastao je broj video poziva i na drugim platformama za razmjenu poruka, WhatsAppu, Messengeru i Google Hangoutsu, ali je Zoom postao zvijezda.

Na videokonferenciji može sudjelovati do stotinu ljudi. Prvih 40 minuta je besplatno, a dodatne minute i usluge mogu se koristiti za 15 dolara mjesečno.

Tagovi: Zoom, videopozivi, koronakriza, kinesko tržište, kako izgledati dobro na Zoom sastancima
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE