GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izvršni direktor Googlea od radnika traži veću produktivnost

Izvršni direktor Googlea od radnika traži veću produktivnost
ZAHTJEVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2022 / 08:38
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Prošle srijede, tvrtka Alphabet održala je redoviti zajednički sastanak.

Ton sastanka, prema CNBC-u, bio je donekle ozbiljan jer su zaposlenici izrazili zabrinutost zbog potencijalnih otpuštanja. Izvršni direktor Sundar Pichai zatražio je od zaposlenika njihovo mišljenje te rekao da "produktivnost Googlea kao tvrtke nije onakva kakva bi trebala biti čak ni s tolikom brojem zaposlenih".

Da zaposlenici nisu uzalud zabrinuti dovoljno govori i nedavna najava izvršnog direktora da će usporiti tempo zapošljavanja i ulaganja do 2023., tražeći od zaposlenika da rade "s većom hitnošću" i "više gladi" nego što je to bilo "u sunčanijim danima".

Zahtjev također dolazi dok tvrtka pokušava ublažiti napetosti između zaposlenika i rukovoditelja nakon što je godišnja anketa "Googlegeist" pokazala da zaposlenici tvrtki daju posebno loše ocjene na plaćama i napredovanjima.

"Želio sam dati dodatni kontekst nakon naših financijskih rezultata i također zatražiti vašu pomoć", nastavio je Pichai, referirajući se na izvješće o zaradi za drugo tromjesečje tvrtke u utorak. "Jasno je da se suočavamo s izazovnim makro okruženjem s još više neizvjesnosti."

Također je rekao da postoji stvarna zabrinutost da njihova produktivnost kao tvrtke u cjelini nije onakva kakva bi trebala biti za broj zaposlenih koji imaju te zamolio sve da pomogu stvoriti kulturu dodatno usmjerenu na misiju i njihove proizvode i kupce. U skladu s time nastavio je "Trebali bismo razmisliti o tome kako možemo minimizirati ometanja i stvarno podići ljestvicu u pogledu izvrsnosti proizvoda i produktivnosti.”

U tu je svrhu Pichai predstavio inicijativu "Simplicity Sprint" koja služi za prikupljanje ideja za brži razvoj proizvoda. "Sprint" je izraz koji se često koristi u razvoju softvera i od strane tehnoloških startupa za označavanje kratkih, fokusiranih rokova prema zajedničkom cilju.

Tvrtka time otvara prostor za zaposlenike da podijele svoje ideje do 15. kolovoza putem interne ankete, a neka od pitanja su:

Što bi vam pomoglo da radite s većom jasnoćom i učinkovitosti kako biste služili našim korisnicima i klijentima?
Gdje bismo trebali ukloniti prepreke kako bismo brže došli do boljih rezultata?
Kako eliminirati gubitke i ostati poduzetni i fokusirani dok rastemo?

Tagovi: Sundar Pichai, Google, Alphabet
PROČITAJ I OVO
Energoatom izvijestio o ruskom kibernetičkom napadu bez presedana
NAPAD
Energoatom izvijestio o ruskom kibernetičkom napadu bez presedana
KIJEV - Ukrajinski operater za nuklearne elektrane Energoatom osudio je u utorak u priopćenju ruski kibernetički napad "bez presedana" na svoju internetsku stranicu, pojašnjavajući da funkcioniranje nije bilo poremećeno.
Kineski internetski divovi regulatoru omogućili uvid u algoritme
KONTROLA
Kineski internetski divovi regulatoru omogućili uvid u algoritme
ZAGREB - Skupina kineskih digitalnih divova, uključujući Alibabu, Tencent i ByteDance, vlasnika TikToka, dostavila je regulatoru uvid u algoritme, koji društvene mreže obično smatraju poslovnom tajnom budući da su ključne za njihov uspjeh.
Njemački div DB Energie uštedio milijune zahvaljujući riječkim informatičarima
POSLOVI
Njemački div DB Energie uštedio milijune zahvaljujući riječkim informatičarima
ZAGREB - Domaća informatička tvrtka Appon iz Rijeke nedavno je dovršila veliki informatički projekt za klijenta, njemačkog energetskog diva DB Energie.
Procurili podaci o korisnicima aplikacije Signal
PHISHING
Procurili podaci o korisnicima aplikacije Signal
ZAGREB - Twilio, kompanija koja se bavi autorizacijom telefonskih brojeva i svoje usluge prodaje mobilnoj aplikaciji Signal, bila je nedavno meta uspješnog phishing napada.
Apple plaća 30 milijuna dolara radnicima kojima je pregledavao osobne stvari
ODŠTETA
Apple plaća 30 milijuna dolara radnicima kojima je pregledavao osobne stvari
SACRAMENTO - Savezni sudac u Kaliforniji odobrio je 30.5 milijuna dolara tešku nagodbu u gotovo desetljeće dugačkoj tužbi po kojoj je tvrtka Apple Inc. zakinula 15.000 radnika jer im nije platila vrijeme provedeno u sigurnosnim provjerama nakon što su im završile smjene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE