GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izvršni direktor Googlea od radnika traži veću produktivnost

Izvršni direktor Googlea od radnika traži veću produktivnost
ZAHTJEVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2022 / 08:38
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Prošle srijede, tvrtka Alphabet održala je redoviti zajednički sastanak.

Ton sastanka, prema CNBC-u, bio je donekle ozbiljan jer su zaposlenici izrazili zabrinutost zbog potencijalnih otpuštanja. Izvršni direktor Sundar Pichai zatražio je od zaposlenika njihovo mišljenje te rekao da "produktivnost Googlea kao tvrtke nije onakva kakva bi trebala biti čak ni s tolikom brojem zaposlenih".

Da zaposlenici nisu uzalud zabrinuti dovoljno govori i nedavna najava izvršnog direktora da će usporiti tempo zapošljavanja i ulaganja do 2023., tražeći od zaposlenika da rade "s većom hitnošću" i "više gladi" nego što je to bilo "u sunčanijim danima".

Zahtjev također dolazi dok tvrtka pokušava ublažiti napetosti između zaposlenika i rukovoditelja nakon što je godišnja anketa "Googlegeist" pokazala da zaposlenici tvrtki daju posebno loše ocjene na plaćama i napredovanjima.

"Želio sam dati dodatni kontekst nakon naših financijskih rezultata i također zatražiti vašu pomoć", nastavio je Pichai, referirajući se na izvješće o zaradi za drugo tromjesečje tvrtke u utorak. "Jasno je da se suočavamo s izazovnim makro okruženjem s još više neizvjesnosti."

Također je rekao da postoji stvarna zabrinutost da njihova produktivnost kao tvrtke u cjelini nije onakva kakva bi trebala biti za broj zaposlenih koji imaju te zamolio sve da pomogu stvoriti kulturu dodatno usmjerenu na misiju i njihove proizvode i kupce. U skladu s time nastavio je "Trebali bismo razmisliti o tome kako možemo minimizirati ometanja i stvarno podići ljestvicu u pogledu izvrsnosti proizvoda i produktivnosti.”

U tu je svrhu Pichai predstavio inicijativu "Simplicity Sprint" koja služi za prikupljanje ideja za brži razvoj proizvoda. "Sprint" je izraz koji se često koristi u razvoju softvera i od strane tehnoloških startupa za označavanje kratkih, fokusiranih rokova prema zajedničkom cilju.

Tvrtka time otvara prostor za zaposlenike da podijele svoje ideje do 15. kolovoza putem interne ankete, a neka od pitanja su:

Što bi vam pomoglo da radite s većom jasnoćom i učinkovitosti kako biste služili našim korisnicima i klijentima?
Gdje bismo trebali ukloniti prepreke kako bismo brže došli do boljih rezultata?
Kako eliminirati gubitke i ostati poduzetni i fokusirani dok rastemo?

Tagovi: Sundar Pichai, Google, Alphabet
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE