GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Istraživanje: Skoro 50% ispitanika provodi do deset sati ispred svog prijenosnog računala

Istraživanje: Skoro 50% ispitanika provodi do deset sati ispred svog prijenosnog računala
ZANIMLJIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2021 / 13:52
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Huawei je proveo istraživanje u Hrvatskoj o tome koliko su prijenosna računala postala neophodna za život. Istraživanje provedeno na 49% muškaraca i 51% žena pokazalo je da se 55% ispitanika u potpunosti slaže kako bi im bilo lakše kad bi koristili isto računalo na poslu i kod kuće.

Čak 68% ispitanika održava kontakt sa svojom obitelji uživo, no 38% njih to čini uz pomoć tehnologije. Godina se bliži kraju, a 86% ispitanika doček Nove godine ne može zamisliti bez svoje obitelji, stoga ga 89% provodi upravo kod kuće. Savršeno je vrijeme da se povežemo sa svojim najmilijima i darujemo im super uređaje koji će im olakšati obavljanje svakodnevnih aktivnosti u narednoj godini. Istraživanje je pokazalo da svaki peti ispitanik priželjkuje novi laptop, a Huawei MateBook 14s je idealan pomoćnik za svakoga tko želi spoj produktivnosti pametnog ureda i zabave na istom uređaju, kako bi što uspješnije započeli Novu 2022. godinu.

Globalna pandemija sve nas je uzdrmala i promijenila naše radne navike. Ove godine je 40% ispitanika posao obavljalo kombinirano, radom iz ureda te radom od kuće. Kako bi rad od kuće bio jednako efikasan kao rad iz ureda, potrebno je osigurati odgovarajuću radnu atmosferu, a prije svega, potrebno je posjedovati i prijenosno računalo. Naravno, to vrijedi za one čiji posao uključuje rad na računalu, a istraživanje je pokazalo da je takvih 96%, dok 92% ispitanika posjeduje prijenosno računalo. Među njima, 46% je zadovoljno svojim računalom dok ostatak ispitanika smatra kako je možda vrijeme za promjenu.

Od svih ispitanika, čak 88% dolazi iz Zagreba, dok je 47% njih staro između 26 i 35 godina.

Značajke pametnog ureda i produktivnosti

Pri radi na daljinu, važno je zadržati istu razinu efikasnosti koju postižemo u uredu. U tome nam mogu pomoći prenosivi uređaji, odnosno prijenosna računala, a bilo bi idealno kada bi isti uređaj mogli koristiti u poslovne, ali i u privatne svrhe. Podatci istraživanja otkrivaju nam kako 84% ispitanika koristi isto računalo u privatne i poslovne svrhe.

S obzirom da gotovo 50% ispitanika, dnevno provede i do 10 sati koristeći prijenosno računalo, ono mora imati dobre performanse. Kada pomislimo na performanse prijenosnog računala, prvo nam na pamet pada snaga procesora, a čak 66% ispitanika smatra kako je upravo snaga procesora, najbitniji faktor pri odabiru novog laptopa. Nakon snažnog procesora, sljedeći faktor kojeg 63% ispitanika smatra najvažnijim jest kapacitet radne memorije. Čak 53% ispitanika smatra kako je kod laptopa najvažnija snažna baterija, a MateBook 14s osigurava do 3 sata produktivnog rada uz samo 15 minuta punjenja. Kvaliteta ekrana bitna je 47% ispitanika, a veliki ekran MateBook 14s podržava brzinu osvježavanja do 90 Hz, a uz to sadrži i certifikate koji korisnicima pružaju dvostruku zaštitu očiju, što je također idealno i za onih 55% ispitanika koji dnevno provedu do 10 sati ispred laptopa.

Mogućnost povezivanja laptopa s drugim uređajima bitna je svakom petom ispitaniku, a 63% njih svoj laptop uparuju s pametnim telefonom, 39% sa slušalicama, a 37% s monitorom. Također, zanimljivo je da čak 88% ispitanika smatra kako je mogućnost pohrane osjetljivih podataka važna.

Tagovi: Huawei, prijenosno računalo, laptop
PROČITAJ I OVO
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
DOGOVOR
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
NEW YORK - Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE