GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Intel najavio ofenzivu u segmentu čipova

Intel najavio ofenzivu u segmentu čipova
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2021 / 14:02
Autor: SEEbiz / H
SANTA CLARA - Američki Intel počet će u svojim tvornicama proizvoditi Qualcomm čipove te je predstavio plan proširenja svoje nove ljevaonice kako bi uhvatio korak s konkurentima poput Taiwan Semicounductor Manufacturinga (TSMC) i Samsung Electronicsa do 2025. godine, priopćila je kompanija.

Intel je najavio pet setova tehnologija izrade čipova koje će predstaviti u iduće četiri godine.

Također je priopćio da će promijeniti način imenovanja tehnologije izrade čipova, koristeći imena poput 'Intel 7' koji su u skladu s načinom na koji TSMC i Samsung plasiraju konkurentsku tehnologiju. Do sada je koristio imena koja su aludirala na veličinu značajki, primjerice 'nanometri'.

Prvi vodeći Intelovi kupci bit će Qualcomm i Amazon. Qualcomm će koristiti novu tranzistorsku tehnologiju kako bi smanjio koliko energije njegovi čipovi troše dok Amazon pak koristi Intelovu tehnologiju pakiranja, što je proces sastavljanja čipova.

Intel nije komentirao očekivani prihod niti obujam proizvodnje, iako je izvršni direktor Pat Gelsinger najavio da ugovor s Qualcommom uključuje i „vodeću mobilnu platformu“ te suradnju „na duboki strateški način“. Ta kompanija ima dugogodišnju povijest korištenja više partnera u ljevaonicama, ponekad čak i za isti čip.

Intel je desetljećima bio vodeći u tehnologiji proizvodnje najmanjih i najbržih računalnih čipova.

No, izgubio je poziciju od TSMC-a i Samsunga, čije su proizvodne usluge pomogle Intelovim konkurentima Advanced Micro Devices i Nvidia da proizvedu čipove koji nadmašuju Intelove.

Tagovi: Intel, čipovi, poluvodiči
PROČITAJ I OVO
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE