GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Instagram kreće u borbu protiv lažnih vijesti

Instagram kreće u borbu protiv lažnih vijesti
FAKE NEWS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.08.2019 / 08:12
Autor: SEEbiz / N1 info
NEW YORK - Iako se Instagram ne susreće s toliko lažnih objava kao što je to slučaj s Facebookom, analitičari ističu kako je možda i učinkovitiji u širenju lažnih informacija.

Viđate objave na Instagramu za koje ste sigurni da su lažne, ali ne možete napravit ništa da ih se makne? E, pa sad možete. Instagram je najavio uvođenje opcije koja će korisnicima omogućiti da označe sadržaj za koji smatraju da je lažan te ga tako učine nevidljivim za druge korisnike.

Iako objavljivanje lažnih informacija na Instagramu nije zabranjeno, njihovo označavanje prvi je korak koji je Instagram poduzeo u borbi protiv lažnih vijesti i neistinitih informacija koje se šire društvenim mrežama. Baš kao što je to već dobro poznata praksa na sestrinskoj mreži Facebooku, ubuduće će se takve informacije teže širiti i samim Instagramom.

Facebook je još u svibnju pokrenuo prepoznavanje fotografija na Instagramu kako bi se sadržaj koji je na Facebooku označen kao lažan ili neistinit, automatski uklonio i sa Instagrama. Objave koje algoritam prepozna kao lažne neće biti obrisane, već će biti uklonjene iz kategorije "Istraži" i neće se pojavljivati u rezultatima pretraživanja.

Prijavljivanje lažnih objava na Instagramu za sad će biti dostupno samo u SAD-u, a postupno bi trebalo biti dostupno i u ostatku svijeta.

Iako se Instagram ne susreće s toliko lažnih objava kao što je to slučaj s Facebookom, analitičari ističu kako je možda i učinkovitiji u širenju lažnih informacija.Naime, korisnici Instagrama puno su aktivniji u "lajkanju", komentiranju i dijeljenju sadržaja od korisnika Facebooka.

Hoće li ovo pomoći u zaustavljanju takvog trenda, tek treba vidjeti. Faktografi koji rade s Facebookom skeptični su i ne vjeruju da korisnici sami mogu učinkovito prepoznavati i prijavljivati lažne objave.

Tagovi: Instagram, fake news
PROČITAJ I OVO
Samsung očekuje znatno veću tromjesečnu dobit
OČEKIVANJA
Samsung očekuje znatno veću tromjesečnu dobit
SEUL - Južnokorejski elektronički gigant Samsung preliminarno je u utorak objavio da očekuje znatno veću dobit u drugom tromjesečju, najvećim dijelom zahvaljujući poslovanju s memorijskim čipovima.
Neven Kaić novi izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe
KARIJERE
Neven Kaić novi izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe
ZAGREB – Neven Kaić novi je izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe. Bogato menadžersko iskustvo stekao je tijekom 25 godina rada u kompanijama u financijskom sektoru.
TikTok napušta tržište Hong Konga kroz nekoliko dana
ODLAZAK
TikTok napušta tržište Hong Konga kroz nekoliko dana
NEW YORK - TikTok napušta tržište Hong Konga kroz nekoliko dana, kazao je glasnogovornik tvrtke za Reuters u ponedjeljak, dok su druge tehnološke kompanije, uključujući Facebook, obustavile procesuiranje vladinih zahtjeva za pristup podacima u Hong Kongu.
Nekoliko razlog za uzlet dionica Netflixa
UZLET
Nekoliko razlog za uzlet dionica Netflixa
NEW YORK - Dionice Netflixa na početku ovoga tjedna doživjele su novi uzlet na rekordnih 499 dolara.
Josephin Galla nova generalna direktorica SAP-a za Jugoistočnu Europu
KARIJERE
Josephin Galla nova generalna direktorica SAP-a za Jugoistočnu Europu
ZAGREB – SAP je u srpnju uveo novu organizacijsku strukturu s ciljem postizanja ujednačene i jedinstvene prisutnosti u Hrvatskoj, Ukrajini, Rumunjskoj, Bugarskoj, Sloveniji, Srbiji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Makedoniji, Moldaviji i Crnoj Gori.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE