GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Infobip za 200 milijuna USD preuzeo američki Peerless Network

Infobip za 200 milijuna USD preuzeo američki Peerless Network
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2022 / 16:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vodnjanski Infobip, globalna cloud komunikacijska platforma i vodeća IT kompanija u regiji, zaključila je akviziciju američke kompanije Peerless Network, globalnog pružatelja usluga glasovne komunikacije preko interneta (Voice over IP) u poslu vrijednom oko 200 milijuna američkih dolara, priopćili su u srijedu iz Infobipa.

Infobipovi klijenti će, navodi se, zahvaljujući toj akviziciji dobiti pristup tržištu SAD-a putem Peerless Networka, koji pokriva 93 posto američke populacije u 49 saveznih država. Osim toga, Infobip će ponuditi klijentima Peerless Networka pristup svojoj vodećoj komunikacijskoj cloud platformi, kako bi im pomogao u širenju komunikacije na više kanala i dodatno povezivanje sa svojim klijentima na globalnoj razini.

Suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić rekao je tim povodom da je SAD dom brojnih vodećih svjetskih platformi i poduzeća, tako da spomenuta akvizicija za njegovu tvrtku predstavlja značajnu prekretnicu.

“Potvrda je to naše globalne strategije rasta kako bismo još bolje pomogli tvrtkama da dođu do klijenata na pravom komunikacijskom kanalu u pravo vrijeme uz povećanje pouzdanosti i prodaje. Štoviše, kombiniranje vodeće glasovne ponude Peerless Networka s Infobipovim globalnim komunikacijskim mogućnostima priprema nas za lidersku poziciju na tržištu cloud komunikacija koje se ubrzano razvija. Proširenjem ponude i globalne prisutnosti, pomažemo tvrtkama da ostvare značajnije veze sa svojim korisnicima diljem svijeta", naveo je Kutić.

Osnovan 2008. godine, Peerless Network pruža agilna, isplativa te implementacijski najjednostavnija glasovna rješenja uz vrhunsku korisničku uslugu kako bi se zadovoljile potrebe njihovih klijenata, uključujući niz Fortune 500 kompanija.

Akvizicijom se stvara sveobuhvatno rješenje za višekanalnu komunikaciju koja je sada dostupna klijentima. Infobip i Peerless Network sada će zajedno ponuditi mrežu lokalnih timova koji će biti na raspolaganju i u komunikaciji s tvrtkama diljem svijeta.

U kombinaciji, Infobip i Peerless Network zajedno obrađuju više od 30 milijardi mjesečnih interakcija s korisnicima kroz čitav niz komunikacijskih kanala u više od 190 zemalja.

Nova akvizicija slijedi nakon preuzimanja vodećeg B2B pružatelja rješenja za razmjenu mobilnih poruka OpenMarketa, vodećeg svjetskog pružatelja SMS firewall usluge Anama, developerske konferencije Shift te poslovno-tehnološkog magazina Netokracija.

Tagovi: Infobip, Peerless Network
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE