GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Infobip preuzeo portal Netokraciju

Infobip preuzeo portal Netokraciju
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.07.2022 / 08:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prvi hrvatski jednorog Infobip realizirao je svoju drugu akviziciju u Hrvatskoj.

Nakon što je lani preuzeo konferenciju Shift, najveću regionalnu developersku konferenciju, sad je preuzeo i regionalno najpoznatiji web portal za developersku zajednicu.

Infobip je preuzeo internetski portal Netokraciju. Vrijednost transakcije, kao i ostali uvjeti preuzimanja su poslovna tajna.

Ivan Burazin, član uprave Infobipa za developersko iskustvo kaže da će se Infobip upisati kao jedini vlasnik Netokracije.

- Netokracija kao poslovno-tehnološki magazin će u sklopu Infobip grupe nastaviti djelovati kroz neovisno uredništvo pod uredničkim vodstvom Mije Biberović. Formalno preuzimanje Netokracije od strane Infobipa uslijedit će se po ispunjenju svih uvjeta potrebnih za zaključenje transakcije - kaže Burazin.

Navodi da dugo surađuje s Netokracijom i da su se nebrojeno puta kroz tu suradnju pitali da li bi postojala mogućnost udruživanja snaga.

Netokracija je, pojašnjava, partner konferencije Shift takoreći od njenih početaka.

Nedavno su zaključili i projekt koji je otvorio prostor da se to dugogodišnje propitkivanje pretvori u ozbiljne razgovore. Netokracija je, naime, napravila Infobipov globalni Engineering handbook, piše Jutarnji list..

- Netokracija je ne samo pomogla u stvaranju našeg globalnog Engineering handbooka, već je osnivač Netokracije Ivan Brezak Brkan u nekoliko navrata održavao radionice s Infobipovim developerima. U sklopu tih trodnevnih radionica svaki od prisutnih developera napisao bi barem jedan kvalitetan tehnički blog post, što je iznenađujuće dobro - kaže Burazin.

Dodaje da im je plan da kroz suradnju Netokracije i Shifta, Infobip na sličan način uključi u svoje aktivnosti svih, gotovo tisuću inženjera.

Na taj način Infobip planira jačati svoju prisutnost u developerskoj zajednici na globalnoj razini.

Među inim, plan hrvatskog jednoroga je motivirati programere iz tvrtki, koji su njihovi potencijalni klijenti, da isprobaju Infobipove komunikacijske, softverske proizvode i ugrade ih u svoja softverska rješenja.

Dio tog plana Infobip već postiže kroz Infobip Startup Tribe kroz koji podupire startup ekosustav, kako u Hrvatskoj tako i globalno.

Sinergijski, Infobip tako može naučiti mnogo o vlastitim proizvodima i potražnji za njima, ali i potaknuti vlastitu prodaju. Upravo to radi njegov glavni konkurent Twilio.

- Infobipu je cilj kroz ovu akviziciju dodatno osnažiti developersku zajednicu pružajući joj vrhunski developerski sadržaj "za developere" i "od developera" te dodatno podići vrijednost IT-ja u društvu, i to globalno - kaže Burazin.

Tagovi: Infobip, portal Netokracija, konferencija Shift, Mia Biberović, Ivan Burazin
PROČITAJ I OVO
Gaming industrija u Srbiji lani ostvarila 175 milijuna eura prihoda
RAST
Gaming industrija u Srbiji lani ostvarila 175 milijuna eura prihoda
BEOGRAD - Srbijanska gaming industrija lani je zaradila više od 175 milijuna eura, što je 17 posto više nego 2022. godine, pokazuje istraživanje Udruženja industrije videoigara Srbije (SGA), čiji su rezultati predstavljeni u Privrednoj komori Srbije (PKS).
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE