GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

IBM se dijeli na dvije kompanije

IBM se dijeli na dvije kompanije
PODJELA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.10.2020 / 15:07
Autor: SEEbiz / Bug.hr
NEW YORK - Generalni direktor IBM-a Arvind Krishna objavio je novu strategiju kompanije kojoj je na čelu. Nova poslovna filozofija temelji se na potrebama njihovih klijenata koje se sve više razdvajaju na one usmjerene ka aplikacijama i infrastrukturnim rješenjima.

Slijedom toga, u vodstvu IBM-a odlučeno je kako će odjel koji se bavi infrastrukturnim poslovnim uslugama biti izdvojen u zasebnu kompaniju, za sada radnog naziva NewCo.

Nova će kompanija biti osnovana krajem sljedeće godine, dok će "ostatak" IBM-a nastaviti poslovati kao i do sada, ali s većim fokusom na hibridnu "cloud" platformu te implementaciju tehnologija koje se tiču umjetne inteligencije.

Ovim potezom IBM namjerava postati efikasnija kompanija fokusirana na manje područja, ali onih koja su bitna i donose rast. Povrh toga, najavljuju i da će biti fleksibilniji, inovativniji te da će više i strateški ulagati u razvoj najvažnijih područja poslovanja i budućnost kompanije.

Trošak izdvajanja odjela Managed Infrastructure Services u IBM-u procjenjuju na oko 5 milijardi dolara. Nova kompanija (NewCo) trebala bi nakon odvajanja od matične korporacije imati godišnje prihode od oko 19 milijardi dolara i 90.000 zaposlenika. Za usporedbu, IBM trenutačno ima 352.000 zaposlenih i prošle je godine generirao prihode od 77 milijardi dolara.

U najavi je Krishna istaknuo kako vjeruje da će ova odluka te preusmjeravanje kompanije u smjeru usluga i računalstva u oblaku (započeto preuzimanjem Red Hata) donijeti koristi IBM-u, NewCo-u, zaposlenicima, klijentima i dioničarima. Ovi potonji već su pozitivno reagirali na tu vijest, pa je dionica IBM-a na burzi ubrzo nakon objave novih planova reorganizacije dobila oko 6% na vrijednosti.

Tagovi: Arvind Krishna, kompanija IBM, NewCo, Managed Infrastructure Services
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE