GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

IBM jača ulaganja u srednjoj i istočnoj Europi, proširuje Client Engineering na Prag, Varšavu i Moskvu

IBM jača ulaganja u srednjoj i istočnoj Europi, proširuje Client Engineering na Prag, Varšavu i Moskvu
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.01.2022 / 11:40
Autor: SEEbiz
ZAGREB – IBM danas je najavio širenje svojeg Client Engineering tima za korisnike i poslovne partnere na srednju i istočnu Europu (CEE). IBM Client Engineering smješten u Pragu, Varšavi i Moskvi potiče inovacije u regiji pružajući poboljšano korisničko iskustvo usmjereno na zajedničko stvaranje, tehničku izvrsnost i brzinu.

IBM Client Engineering okuplja timove dizajnera, tehničkih programera, arhitekata rješenja, podatkovnih znanstvenika, stručnjaka za sigurnost, stručnjaka za razvoj i druge koji zajedno s korisnicima rade na aktivaciji IBM-ove tehnologije i usluge za brza rješenja ključnih poslovnih izazova i prije potpisivanja ugovora. Srpski tech startup Flamel.AI u suradnji s IBM timom u samo sedam tjedana kreirao je web aplikaciju upogonjenu umjetnom inteligencijom za stolne igre uloga (engl. tabletop role-playing) . Budući da je izgrađena na IBM Cloudu s IBM Watsonom, gamerima pruža bogatije iskustvo s više igre i do 75 % manje pripreme.

Bugarska DSK banka, članica OTP Grupe, nedavno je surađivala s Client Engineering timom iz srednje i istočne Europe na stvaranju Minimalno vitalnog proizvoda (engl. Minimum Viable Product - MVP) za proširenje DSK-ovog integracijskog sloja. Više od 20 stručnjaka iz banke i IBM-a aktivno je radilo koristeći prakse Agile i DevOps u zajedničkom stvaranju sredstava i arhitekture koje je DSK banka mogla implementirati odmah nakon završetka MVP-a. „Kroz MVP koji smo u suradnji s IBM Client Engineering timom uspješno kreirali, povećali smo poslovnu učinkovitost procesa evaluacije i omogućili procjenu rezultata inicijative iz poslovne i tehničke perspektive,” rekao je Georgi Yotov, voditelj razvoja u DSK banci. Osnovne tehnološke značajke uključivale su Confluent Platform za IBM Cloud Pak za integraciju s IBM InfoSphere Change Data Capture (CDC).

Primjeri korisničkih angažmana na čelu s Client Engineeringom

• U četiri tjedna transformiran postupak utvrđivanja podobnosti za životno osiguranje za pružatelja usluge uz korištenje umjetne inteligencije;
• Korisnik bez clouda, bez upravljanih usluga i bez automatizacije u tri tjedna počeo je koristiti proizvod Red Hat OpenShift na IBM Cloudu koji će transformirati njegovu infrastrukturu i upravljanje aplikacijama;
• Korisniku iz javnog sektora sa zahtjevnim potrebama upravljanja podacima dokazano je kako IBM-ova tehnologija može provoditi analitiku osam puta brže u pola cijene, u sigurnom okruženju, bez kopiranja ili premještanja podataka.

“IBM Client Engineering jedinstven je IBM-ov okvir za implementaciju inovacija u glavne funkcije poduzeća i omogućavanje inovacija u brzini i opsegu. On stvara poduzetnički "akvarij" kojim se postižu rezultati brže no što bi to inače bilo moguće. U osnovi, radi se o pružanju poslovne vrijednosti našim korisnicima, pomažući im da ugrade umjetnu inteligenciju u svoje radne procese,” kaže Wolfgang Wendt, generalni direktor IBM-a za srednju i istočnu Europu.

COVID-19 je diljem svijeta u potpunosti promijenio krajolik u kojem organizacije djeluju. Kupci i zaposlenici postali su vezani za dom, poremetili su se lanci opskrbe i cijele industrije. Kako bi preživjele i ojačale, organizacije su morale iznova osmisliti svoje postojeće poslovne modele, ubrzati digitalizaciju i upotrebu tehnologija poput umjetne inteligencije i hibridnog clouda i dati prioritet sigurnosti.

“Naši se korisnici nalaze u svijetu ogromne neizvjesnosti i više nije jasno kako bi trebali uložiti svoj novac i kakav povrat mogu očekivati. Pokušavaju shvatiti kako napredovati i iz pandemije COVID-19 izaći kao drugačija organizacija. Upravo to je vrsta holističke sveobuhvatne transformacije za koju se IBM specijalizirao,” objašnjava Marin Svik, IBM CEE CTO i IBM Client Engineering Leader.
IBM Client Engineering zabilježio je značajan rast tijekom pandemije s gotovo 300 angažmana u 2020. na više od 2.500 angažmana u 2021. Razlog tome je potreba tvrtki za virtualnim povezivanjem, bržem donošenju odluka na svojim vremenski osjetljivim aktivnostima, a sve kako bi brzo odgovorile na poremećaje i usredotočile se na rezultate.

Tagovi: kompanija IBM, Client Engineering tima za korisnike i poslovne partnere na srednju i istočnu Europu (CEE). IBM Client Engineering
PROČITAJ I OVO
Padaju cijene elektronike, igračaka i odjeće
INTERNET DEFLACIJA
Padaju cijene elektronike, igračaka i odjeće
NEW YORK - Internet kupovina do pojave pandemije dugo je bila otporna na inflaciju. Online cijene počele su rasti u lipnju 2020. godine i povećanje je trajalo sve do srpnja ove godine kada su pale jedan posto u odnosu na lani.
Amazon preuzima iRobot
ŠIRENJE
Amazon preuzima iRobot
SAN FRANCISCO - Amazon će dodatno proširiti svoj asortiman proizvoda za pametni i povezani dom, preuzimanjem američke kompanije iRobot.
Facebook podržavao zlonamjerne mobilne aplikacije
PODRŠKA
Facebook podržavao zlonamjerne mobilne aplikacije
SAN FRANCISCO - Istraživači tvrtke McAfee otkrili su zlonamjerne mobilne aplikacije i agresivnu reklamnu kampanju na jednoj od najvećih svjetskih platformi društvenih medija te upozorili da bi korisnici mogli biti izloženi riziku od napada.
Koliko vam treba pratitelja da biste zaradili na Instagramu?
PRILIKE
Koliko vam treba pratitelja da biste zaradili na Instagramu?
ZAGREB - Neki influenceri i aktivni korisnici mogu zaraditi tisuće dolara za objave na Instagramu.
Rezultati Alibabe bolji od očekivanja
DOBRE BROJKE
Rezultati Alibabe bolji od očekivanja

PEKING - Alibaba je u četvrtak izvijestila o fiskalnoj zaradi u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja, što je potaknulo rast njezinih dionica.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE