GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I Tim Cook u klubu milijardera

I Tim Cook u klubu milijardera
BOGATSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.08.2020 / 17:58
Autor: SEEbiz / Bug.hr
NEW YORK - Svjetska ljestvica milijardera odnedavno ima novog, istaknutog člana. Njegovo ime je Timothy Donald Cook, za prijatelje Tim, i već devet godina obnaša dužnost glavnog izvršnog direktora Applea.

 Tim Cook, naime, posjeduje 847.969 dionica Applea, čija vrijednost posljednjih dana ponovno raste.

Nakon neočekivano dobrog financijskog izvješća za "korona kvartal", Appleova je dionica premašila vrijednost od 450 dolara, a tržišna kapitalizacija Applea bliži se iznosu od 2 bilijuna dolara (otprilike dvije godine nakon što je premašila prvih bilijun).

Ovim porastom vrijednosti dionice, uzevši u obzir i činjenicu da je samo prošle godine u plaći i bonusima zaradio 125 milijuna dolara, Tim Cook ušao je u spomenuto društvo svjetskih milijardera. Njegova je imovina, gledano u dolarskim iznosima, tek za malo premašila milijardu dolara. Jedan je od rijetkih na Bloombergovoj ljestvici koji je do ovolike imovine došao samo kroz ulogu direktora, ne i osnivača kompanije.

Danas 59-godišnji Cook već je ranije najavio da planira sve svoje bogatstvo ostaviti u dobrotvorne svrhe, a već je i do sada bio aktivan filantrop kao i privatni investitor u nekoliko startupa i tehnoloških ideja. Nakon što osigura dovoljno novca za školovanje svojih nećaka, sve što ostane obećao je oporučno donirati.

Usput, najbogatiji čovjek na svijetu i dalje je Jeff Bezos iz Amazona, s vrijednošću imovine od oko 186 milijardi dolara. Slijede ga Bill Gates (121 milijarda) te Mark Zuckerberg (99,7 milijardi) – pa su tako top tri svjetska bogataša trenutačno ljudi iz tehnološkog sektora. Iz ovog svijeta u top 10 nalaze se još Steve Ballmer (7. mjesto, 75 milijardi USD), Larry Page (8., 71,7 milijardi), Sergey Brin (9., 69,5 milijardi) te na desetom mjestu Elon Musk s 67,2 milijarde dolara imovine.

Tagovi: Tim Cook, Apple, Jeff Bezos, Steve Ballmer, Larry Page, Microsoft, Google, Amazon, Facebook, Elon Musk, Sergey Brin, Mark Zuckerberg
PROČITAJ I OVO
Google i europski telekomi u sporu oko troškova novih mobilnih mreža
SUKOBI
Google i europski telekomi u sporu oko troškova novih mobilnih mreža
BRUXELLES – Google je u ponedjeljak otklonio pozive europskih telekomunikacijskih kompanija da preuzme dio troškova gradnje novih mobilnih mreža, naglasivši da su već uložili milijune u internetsku infrastrukturu.
HT na Biokovu postavio IoT uređaje za prikupljanje meteoroloških podataka
PODACI
HT na Biokovu postavio IoT uređaje za prikupljanje meteoroloških podataka
BRELA - Hrvatski Telekom je uz pomoć HGSS stanice Split i Parka prirode Biokovo te u suradnji s alpinistom Stipom Božićem, postavio na lokaciji planinarskog skloništa Pakline na Biokovu IoT mjerne uređaje za prikupljanje meteoroloških podatka.
Je li filmovima zaista mjesto na streaming servisima?
STREAMING
Je li filmovima zaista mjesto na streaming servisima?
ZAGREB - Iako neki smatraju da su filmovi ipak prije svega namijenjeni gledanju u kinima, činjenica je da ih je sve više dostupno na različitim streaming servisima.
Intel najveći gubitnik godine u sastavu Dow Jonesa
GUBITNICI
Intel najveći gubitnik godine u sastavu Dow Jonesa
NEW YORK - Poluvodiči su u svemu. Telefonima, laptoprima, televizorima. Čak i u našim automobilima. Ali zabrinutost zbog globalne recesije i stalne brige oko nestašica opskrbe koje proizlaze iz dugotrajnih obustava rada u Aziji povezanih s pandemijom tijekom posljednje dvije godine štete vrhunskim tvrtkama čipova.
Gruntek je pobjednik FoodTech Startup Competitiona
USPJESI
Gruntek je pobjednik FoodTech Startup Competitiona
ROVINJ – „Modifikacijom prehrambenih navika potrošača napravili smo mali korak prema velikim i potrebnim promjenama te vratili ljude prirodi“, naglasio je to Tino Prosenik, direktor startupa Gruntek.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE