GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hyundai želi preuzeti Boston Dynamics

Hyundai želi preuzeti Boston Dynamics
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.11.2020 / 08:19
Autor: SEEbiz / Bug.hr
NEW YORK - Japanski tehnološki konglomerat i investicijski holding SoftBank trenutačni je vlasnik možda i najpoznatijeg proizvođača autonomnih "inteligentnih" robota na svijetu, Boston Dynamicsa.

Ova kopanija široj je javnosti poznata po svojem robotskom psu Spotu, ali i po zanimljivim video zapisima koji prikazuju mogućnosti njihovih drugih robotskih rješenja, poput humanoidnih robota koji se kreću, plešu, ili skaču poput ljudi.

Bloomberg sada doznaje da je SoftBank odlučio prodati Boston Dynamics, a kao potencijalni se kupac spominje južnokorejski tehnološki i automobilski koncern Hyundai Motor. Izvori upućeni u proces pregovora potvrdili su da još ništa od detalja eventualnog preuzimanja nije finalizirano, no da je cijena o kojoj se pregovara na razini od oko jedne milijarde američkih dolara.

Boston Dynamics mogao bi se uklopiti u poslovanje Hyundaija jer ova kompanija ima i vlastitu diviziju za robotiku u kojoj proizvodi napredne industrijske robote. Niti jedna od tvrtki uključenih u pregovore o kupoprodaji Boston Dynamicsa nije u javnost htjela izaći sa službenim informacijama.

U slučaju da se transakcija realizira, bila bi to već treća promjena vlasništva nad Boston Dynamicsom. Ova je kompanija nastala izvorno na sveučilištu MIT davne 1992. godine. Nakon toga ju je 2013. godine bio preuzeo Google, pa je 2017. godine prodao današnjem vlasniku SoftBanku.

Hyundai je na lanjskom CES-u bio predstavio i "hodajući automobil", kombinaciju malenog gradskog automobila i robota s nogama poput životinjskih. Koncept je nazvan Elevate, a zamišljen je kao prijevozno sredstvo za teške i nedostupne terene koje bi se moglo koristiti u zahtjevnim i opasnim misijama traganja i spašavanja. Način njegovog hoda i tada je mnoge podsjetio na Spota, pa nije teško uočiti poveznicu ovih dviju kompanija i vidjeti da bi Boston Dynamicsova tehnologija Hyundaiju itekako dobro došla u daljnjem razvoju futurističkih prijevoznih sredstava.

Tagovi: Hyundai, Boston Dynamics, SoftBank, leteći automobili, Hyundai Elevate
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE