GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huaweijeva 5G i LTE tehnologija uspješno prošla SCAS i NESAS provjere

Huaweijeva 5G i LTE tehnologija uspješno prošla SCAS i NESAS provjere
SIGURNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.12.2020 / 18:09
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Huaweijeve 5G RAN gNodeB i LTE eNodeB tehnologije uspješno su prošle 3GPP-ove sigurnosne provjere specifikacija (SCAS). Provjere je provela DEKRA, prvi laboratorij za ispitivanje sigurnosti u Europi akreditiran za SCAS testiranja.

Izvještaj je objavljen na web stranicama GSMA. Nakon uspješno provedene NESAS (GSMA’s Network Equipment Security Assurance Scheme) revizije od strane GSMA i 3GPP-ovog SCAS testiranja, Huawei je postao prvi dobavljač 5G i LTE opreme koji je službeno prošao obje provjere.

NESAS predstavlja ugledni standard u komunikacijskoj industriji, autoritativan je, prilagođen, učinkovit, jedinstven, otvoren, globalan i neprestano se razvija. Nakon uspješne revizije procesa razvoja i životnog ciklusa proizvoda, Huaweijeva 5G i LTE oprema ocijenjena je na sigurnosnim testovima koje je definirala 3GPP, a testiranje prema njihovim zahtjevima omogućuje objektivno mjerenje razine sigurnosti mrežnih proizvoda.

DEKRA, prvi akreditirani NESAS laboratorij za ispitivanje sigurnosti u Europi, proveo je sigurnosne testove na Huaweijevim 5G RAN gNodeB i LTE eNodeB tehnologijama. Testovi uključuju opću sigurnost mrežnih proizvoda, sigurnost zračnog sučelja i osnovna ispitivanja ranjivosti, kao što su zaštita podataka i informacija, šifriranje i zaštita integriteta zračnog sučelja, ispitivanje robusnosti i nejasnoća. Prema izvješću, svi gore navedeni testovi su 100 % položeni.

NESAS / SACS je standardizirani mehanizam procjene kibernetičke sigurnosti. Zajednički su ga definirali GSMA i 3GPP, vodeće organizacije za postavljanje standarda u telekomunikacijskoj industriji. Prilikom stvaranja NESAS / SACS mehanizma, savjetovali su se s telekom operaterima, dobavljačima, regulatorima i industrijskim partnerima širom svijeta. NESAS / SACS je dizajniran posebno za mobilnu industriju. Dostavlja analizu prijetnji, definicije kritične imovine, metodologiju jamstva sigurnosti i općih zahtjeva sigurnosti. Integriranim postupkom procjene izbjegava se fragmentacija i proturječni sigurnosni zahtjevi na različitim tržištima.

Povjerenje se temelji na činjenicama koje moraju biti provjerljive, a provjera se mora temeljiti na zajedničkim standardima. Za 5G mreže NESAS / SACS pruža pravu vrstu standarda koji su prilagođeni, mjerodavni, globalni, učinkoviti, objedinjeni, otvoreni i u neprestanom razvoju. Huawei kao aktivni sudionik podupire GSMA i 3GPP u razvoju globalne standardizirane procjene sigurnosti i potiče industriju da široko usvoji NESAS / SCAS za promicanje održivog razvoja na ovim globalnim sigurnosnim standardima mreže.

Tagovi: Huawei, 5G tehnologija, NESAS laboratorij za ispitivanje sigurnosti, DEKRA, LTE eNodeB tehnologija
PROČITAJ I OVO
Huawei predstavio novo 5G rješenje za interaktivne video pozive HD kvalitete
RJEŠENJA
Huawei predstavio novo 5G rješenje za interaktivne video pozive HD kvalitete
ŠANGAJ - Huawei je na MWC 2021 u Šangaju predstavio 5G rješenje za uspostavljanje visokokvalitetnih 5G HD videopoziva pod nazivom 5G New Calling.
Samsung petnaestu godinu zaredom vodeći proizvođač televizijskih tehnologija
NA VRHU
Samsung petnaestu godinu zaredom vodeći proizvođač televizijskih tehnologija
ZAGREB – Prema rezultatima istraživanja globalnog tržišta koje je provela kompanija Omdia, tvrtka Samsung Electronics Co., Ltd. održala je titulu vodećeg proizvođača televizijskih tehnologija već 15 godinu zaredom.
Twitter najavio naplatu dijela sadržaja
PROMJENE
Twitter najavio naplatu dijela sadržaja
NEW YORK - Korisnici s velikim brojem pratitelja u budućnosti će moći početi s naplaćivanjem nekih tvitova i dodatnog sadržaja, a na Twitteru spominju mjesečnu pretplatu od 5 dolara.
Sjajni kvartalni rezultati Nvidije
SJAJNE BROJKE
Sjajni kvartalni rezultati Nvidije
NEW YORRK - Unatoč nestašici grafičkih kartica, Nvidia je u četvrtom kvartalu uspjela zaraditi rekordnih pet milijardi dolara prihoda, što je 61 posto više u odnosu na godinu prije toga.
Apple: Svaka tri do četiri tjedna jedna akvizicija
AKVIZICIJE
Apple: Svaka tri do četiri tjedna jedna akvizicija
CUPERTINO - Apple je u posljednjih šest godina kupio oko 100 tvrtki, to je jedna tvrtka svaka tri do četiri tjedna, objavio je izvršni direktor Tim Cook.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE