GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huaweijev 5G prošao GSMA-ovu provjeru kibernetičke sigurnosti mrežne opreme

Huaweijev 5G prošao GSMA-ovu provjeru kibernetičke sigurnosti mrežne opreme
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.08.2020 / 19:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Huaweijeva oprema za 5G bežičnu i jezgrenu mrežu (5G RAN gNodeB, 5G Core UDG, UDM, UNC, UPCF i LTE eNodeB) prošla je GSMA-ov program sigurnosti mrežne opreme (NESAS).

NESAS je standardizirani mehanizam procjene kibernetičke sigurnosti kojeg definiraju GSMA i 3GPP, zajedno s glavnim globalnim operaterima, dobavljačima, industrijskim partnerima i regulatorima, a osigurava da oprema udovoljava zahtjevima sigurnosti i pouzdanosti 5G mreže. Oprema koja je uspješno prošla GSMA NESAS povećava povjerenje industrije, čineći ga praktičnim izborom za mobilne telekomunikacije na svim tržištima, potičući razvoj i usklađeno tržište mobilnih komunikacija.

GSMA NESAS nije obvezan standard, riječ je o dobrovoljnoj procjeni koju koriste dobavljači mrežne opreme kako bi je podvrgnuli sveobuhvatnoj reviziji sigurnosti. Sažetak neovisnih revizorskih izvještaja o NESAS procjeni možete pronaći ovdje .

NESAS obuhvaća 20 kategorija ocjenjivanja, definirajući sigurnosne zahtjeve i okvir za procjenu razvoja 5G opreme i životnog ciklusa te opreme. Uz to, koristi sigurnosne testove definirane od strane 3GPP-a za procjenu sigurnosti mrežne opreme. Procesom integrirane procjene povećava se transparentnost razine sigurnosti opreme.

"GSMA NESAS je najnoviji pristup u procjeni mrežne sigurnosti mobilnih komunikacija. U eri 5G NESAS pruža standardiziranu i učinkovitu procjenu cyber sigurnosti koja omogućava komunikacijskoj industriji osiguravanje ravnopravnosti i jednake uvjete za sve. Ova procjena je korisna referenca za sve dionike, kao što su operatori, dobavljači opreme, regulatori i proizvođači aplikacija. Huawei se uvijek fokusirao na cyber sigurnost temeljenu na tehnologiji, a NESAS pozdravljamo s punom podrškom i suradnjom. Pozivamo cijelu industriju da zajedno promovira razvoj usklađenijeg tržište mobilnih komunikacija", rekao je Devin Duan, voditelj marketinga za cyber-sigurnost 5G E2E, Huawei.

Osiguravanje sigurnosti zajednički je cilj Huaweija i njegovih kupaca, nadzornih tijela i ostalih dionika. Cyber-sigurnost postala je glavna globalna briga zbog sveprisutne digitalizacije u raznim industrijama. Huawei vjeruje da se povjerenje mora temeljiti na provjerljivim činjenicama, koje moraju počivati na zajedničkim standardima. U Huaweiju vjeruju da je to učinkovit način za izgradnju povjerenja u digitalno doba. Također, kompanija podržava GSMA i 3GPP u razvoju globalne standardizirane sigurnosne procjene, ideje koja je u velikoj mjeri prihvaćena kao industrijski konsenzus. NESAS promovira ovaj koncept, pa Huawei kao takav potiče industriju na široko prihvaćanje NESAS-a.

Prije uspješnog prolaska GSMA NESAS-a, Huawei je također prošao test cyber sigurnosti 5G od strane kineske grupe IMT-2020 (5G), čije se testne specifikacije temelje na 3GPP međunarodnim standardima za sigurnost 5G.

Tagovi: Huawei, 5G tehnologija, NESAS, Devin Duan
PROČITAJ I OVO
U Državni hidrometeorološki zavod stiže Atosovo superračunalo BullSequana
RAČUNALO
U Državni hidrometeorološki zavod stiže Atosovo superračunalo BullSequana
ZAGREB – Atos, globalni lider u području digitalne transformacije, potpisao je petogodišnji ugovor s Državnim hidrometeorološkim zavodom (DHMZ) za nabavu i održavanje Atosovog superračunala BullSequana XH2000.
Xiaomi predstavio ultra brzi bežični punjač
PUNJAČ
Xiaomi predstavio ultra brzi bežični punjač
ZAGREB - Xiaomi po uzoru i na ostale vodeće proizvođače mobilnih uređaja nastoji razvijati vlastita tehnološka rješenja vezana za sve brže punjenje baterija.
Apple u SAD-u pokrenuo besplatni Apple Music TV
POTEZI
Apple u SAD-u pokrenuo besplatni Apple Music TV
NEW YORK - Apple je pokrenuo Apple Music TV, što je inačica Apple Music usluge na televiziji. Usluga koja je zasad dostupna samo američkim korisnicima u potpunosti je besplatna te se sastoji od 24-satnog streamanog sadržaja (video glazbenih spotova).
SAD za cyber napade optužio šest hakera ruske vojne obavještajne službe
HAKERI
SAD za cyber napade optužio šest hakera ruske vojne obavještajne službe
WASHINGTON - Sjedinjene Države su u ponedjeljak podigle optužnicu protiv šestero hakera ruske vojne obavještajne službe zbog nekoliko najvećih svjetskih kibernetičkih napada.
Alibaba preuzela Sunart za 3,6 milijardi dolara
ŠIRENJE
Alibaba preuzela Sunart za 3,6 milijardi dolara
PEKING - Internetski trgovac Alibaba kupio je većinski udio u Sunartu, koji upravlja stotinama supermarketa francuskog trgovca Auchan za 3,6 milijardi dolara (3,1 milijardu eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE