GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei u devet mjeseci s manjim prihodima

Huawei u devet mjeseci s manjim prihodima
BLAGI PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.10.2022 / 21:10
Autor: SEEbiz
PEKING - Kineski telekomunikacijski div Huawei u prvih je devet mjeseci ove godine ostvario 445,8 milijardi juana (61,4 milijarde eura) prihoda, što je 2,2 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.

U poslovnom izvješću, međutim, nije otkrio mnogo detalja, među ostalim nije ponudio ni presjek prihoda po segmentima poslovanja.

Prodaja uređaja nastavila je usporavati, dok poslovanje na području ICT infrastrukture bilježi stabilan rast, sažela je izjavu predsjednika Huaweija Erica Xua francuska novinska agencija AFP.

Huawei nastavlja osjećati posljedice odluke bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa da ograniči poslovanje tvrtke u SAD-u zbog optužbi za špijunažu i brige za kibernetičku sigurnost. SAD, Velika Britanija, Japan i još neke zemlje zabranile su joj sudjelovanje u izgradnji 5G mreže zbog navodnih sigurnosnih prijetnji. Administracija predsjednika Joea Bidena pojačala je pritisak Zakonom o čipovima, koji prijeti Huaweijevom pristupu globalnim lancima opskrbe čipovima.

Huawei je zbog zabrane u SAD-u ostao i bez Googleovog operativnog sustava Android. Razvio je vlastiti, nazvan Harmony, koji trenutno koristi oko 300 milijuna korisnika Huawei telefona, uglavnom u Kini.

Između ostalog, Huawei je na promjene odgovorio širenjem na nova poslovna područja, poput računalstva u oblaku i softvera za pametne automobile.

Tagovi: Huawei, Eric Xu, trgovinski rat, Donald Trump, Google
PROČITAJ I OVO
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE