GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei traži lokaciju u Europi za 5G proizvode

Huawei traži lokaciju u Europi za 5G proizvode
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2020 / 10:36
Autor: SEEbiz
BRUXELLES - Huawei će u EU izgraditi tvornicu proizvoda od 5G kako bi osigurao proizvode pete generacije proizvedene u Europi.

Odluka, prema glavnom predstavniku Huaweija u institucijama EU, Abrahamu Liuu, proizlazi iz dugoročne opredjeljenosti Huaweija prema Europi koja ima jaku industrijsku bazu. Europska tvornica 5G bit će prva takve vrste izvan Kine, a o njenom se mjestu još uvijek raspravlja. Tvrtka već ima centre za opskrbu u mnogim dijelovima svijeta, uključujući Latinsku Ameriku i Bliski Istok.

- Huawei želi aktivno sudjelovati u unapređenju europskih digitalnih usluga, potvrdio je Liu naglasivši da Europska unija ima kvalitetnu poziciju za iskorak u digitalnoj ekonomiji.

U Europi se realizira 20 posto svih globalnih ulaganja u istraživanja i razvoj, a europski istraživači produciraju čak trećinu ukupnih znanstvenih publikacija. To je odličan temelj za hvatanje pozicije predvodnika u razvoju tehnoloških i inovativnih proizvoda i usluga koji mogu potaknuti veću konkurentnost, brži ekonomski rast i omogućiti rješavanje ključnih društvenih izazova.

- Kako bi se Europa prilagodila digitalnom dobu i preuzela ulogu jednog od lidera razvoja novih tehnologija, potrebna su veća financijska ulaganja u istraživački, inovacijski i znanstveni sektor. Ta ulaganja moraju realizirati privatne kompanije i javni sektor zajedno, i to diljem Europske unije, izjavio je Abraham Liu.

Liu napominje da Huawei već ima potrebnu infrastrukturu kojom može podržati i ubrzati europsku digitalnu agendu. Prema industrijskom semaforu Europske komisije za 2019. godinu, Huawei je peti po veličini privatni investitor u istraživanja i razvoj na globalnoj razini. Kompanija ima 23 istraživačka centra diljem 12 europskih zemlja i zapošljava 2.400 istraživača i znanstvenih suradnika.

Također, diljem Europe kompanija ima sklopljeno 230 tehnoloških partnerstava s istraživačkim institutima i aktivno surađuje sa 150 europskih sveučilišta. Huawei je vrlo intenzivno uključen u program EU Horizon 2020. s ciljem financiranja istraživanja i inovacija.

Tagovi: Huawei, 5G tehnologija, Abraham Liu, Europska unija
PROČITAJ I OVO
Google objavljuje izvještaje o kretanju stanovništva zbog borbe protiv koronavirusa
KRETANJE
Google objavljuje izvještaje o kretanju stanovništva zbog borbe protiv koronavirusa
NEW YORK - Google je u četvrtak objavio izvještaje iz 131 države o tome jesu li se smanjili posjeti trgovinama, parkovima i drugim mjestima okupljanja u ožujku, nakon što su mnoge vlade naredile ostanak kod kuće kako bi spriječile širenje koronavirusa.
YouTube smislio odgovor na TikTok
STRATEŠKI
YouTube smislio odgovor na TikTok
NEW YORK - Kineska aplikacija TikTok iznimno je popularna među mlađim korisnicima.
Amazon zabranio ponudu N95 maski, evo i zašto
POTEZI
Amazon zabranio ponudu N95 maski, evo i zašto
NEW YORK - Amazon više ne nudi N95 maske široj javnosti, jer daje prioritet isporuci nužne zalihe bolnicama, vladinim agencijama i drugim skupinama uslijed epidemije koronavirusa.
Facebook predstavio desktop verziju Messengera zbog porasta video poziva
NOVITETI
Facebook predstavio desktop verziju Messengera zbog porasta video poziva

NEW YORK - Facebook je u četvrtak predstavio desktop verziju svoje Messenger aplikacije za Mac OS i Microsoft Windows kako bi korisnicima društvene mreže omogućio video chatove na zaslonima svojih računala.

Google u borbi s dezinformacijama o pandemiji
PANDEMIJA
Google u borbi s dezinformacijama o pandemiji
NEW YORK - Google je u četvrtak izvijestio da je namijenio 6,5 milijuna dolara organizacijama za provjeru činjenica dok se internetom i dalje šire lažne vijesti i opasne preporuke o Covidu-19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE