GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei skočio za 42 mjesta na globalnoj ljestvici najinovativnijih kompanija

Huawei skočio za 42 mjesta na globalnoj ljestvici najinovativnijih kompanija
SNAŽAN SKOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2020 / 16:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Globalna tehnološka kompanija Huawei skočila je za 42 mjesta, na 6. mjesto liste Top 50 najinovativnijih svjetskih kompanija 2020. godine koju sastavlja renomirana konzultantska kompanija Boston Consulting Group (BCG).

Rangiranje najinovativnijih kompanija temeljeno je na istraživanju stavova 2.500 menadžera zaduženih za inovacije u kompanijama diljem svijeta.

Huawei je ovim rezultatom još jednom dokazao koliko brzo razvija svoj portfelj i odgovara na potrebe društva. Uz razvijanje otvorenog aplikativnog ekosustava Huawei AppGallery, velika Huaweijeva prednost jest i razvoj te korištenje tehnologija umjetne inteligencije (AI). Prema BCG-u upravo je zbog korištenja AI-a primjetan veliki jaz između velikih i malih inovatora. Također, iz BCG-a ukazuje na to da snažni inovatori sve više koriste vanjske kanale inovacija, poput inkubatora i partnerstva s akademskim institucijama, te se više fokusiraju na dugoročne učinke svojih inovacija.

Huaweijev pomak na listi ujedno predstavlja i najveći pojedinačni napredak na ovogodišnjoj ljestvici. Inače, kompanija je na listu najboljih prvi puta dospjela 2014. godine kada je zauzela 50. mjesto, zatim se sljedeće četiri godine nalazila na listi između 46. i 48. mjesta. Od 162 poduzeća koja su se nalazila na listi Top 50 u proteklih 14 godina, njih 30 % pojavilo se samo jednom, 57 % se pojavilo do tri puta, a samo je osam tvrtki na popisu svake godine. Huawei je na listi već šestu godinu za redom.

Na području tehnoloških inovacija, Huawei želi biti tržišni lider u dva ključna područja: mobilnim jedinicama i računarstvu u cloudu. Kako bi u tome uspio Huawei neprestano surađuje s vodećim svjetskim tvrtkama za razvoj aplikacija, kontinuirano zapošljava globalne programere, širi svoj ekosustav te radi na razvoju AppGallery trgovine kojom želi svima omogućiti upotrebu pametnih aplikacija. Svoje najnovije tehnologije Huawei je predstavio na najnovijoj P40 seriji pametnih telefona, a telefoni iz ove serije dolaze s brojnim naprednim funkcionalnostima temeljenima na tehnologiji umjetne inteligencije.

Tagovi: Huawei, inovativnost, inovativne kompanije, Boston Consulting Group, Huawei AppGallery, umjetna inteligencija
PROČITAJ I OVO
Novska: Gradit će se kampus gaming industrije sa sveučilištem i domovima
INVESTICIJE
Novska: Gradit će se kampus gaming industrije sa sveučilištem i domovima
NOVSKA - U Novskoj će se graditi kampus gaming industrije sa sveučilištem, domovima i eSportskom dvoranom s 4000 mjesta, piše u nedjelju Večernji list.
YouTube: Kreatori sadržaja odsad imaju bolji pregled informacija o ostvarenim prihodima
NOVE OPCIJE
YouTube: Kreatori sadržaja odsad imaju bolji pregled informacija o ostvarenim prihodima
NEW YORK - Google je u YouTube dodao opciju koja će stvarateljima YouTube sadržaja omogućiti da na jednom mjestu steknu mogućnost jednostavnog pregleda te analize svih svojih prihoda stečenih na toj platformi.
Britanija će do 2025. eliminirati Huawei iz 5G mreže
POLITIKA I BIZNIS
Britanija će do 2025. eliminirati Huawei iz 5G mreže

LONDON - Očekuje se da britanska vlada do 2025. godine ukloni opremu kineskog Huaweija iz nacionalne 5G telekomunikacijske mreže, izvjestio je londonski Telegraph.

Nvidia prestigla Intel prema tržišnoj vrijednosti
USPOREDBE
Nvidia prestigla Intel prema tržišnoj vrijednosti
NEW YORK - Na tržištu dionica industrije poluvodiča došlo je do velikog preokreta, jer je nakon rasta cijene dionice za 2,3% na 404 američka dolara, Nvidia nakon desetogodišnje dominacije Intela izbila na vrh najvrjednijih dionica proizvođača čipova.
LinkedIn omogućio snimanje izgovora svojeg imena
OPCIJE
LinkedIn omogućio snimanje izgovora svojeg imena
ZAGREB - Ako na LinkedInu pokušate potražiti posao izvan Hrvatske i regije, a imate neko uobičajeno ime i prezime za naše krajeve, pogotovo ako ono sadržava dijakritičke znakove, stranci bi mogli imati problem prilikom izgovaranja istoga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE