GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei: Rast u 2020. usporen, ali rezultati u skladu s prognozama

Huawei: Rast u 2020. usporen, ali rezultati u skladu s prognozama
SOLIDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2021 / 16:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Huawei je danas objavio svoje godišnje poslovno izvješće za 2020. godinu koje pokazuje da je rast usporen, ali poslovni rezultati kompanije uglavnom su u skladu s prognozama.

Globalni prihodi od prodaje, u prošloj su godini iznosili 136,7 milijardi američkih dolara, što je za 3,8 posto više u odnosu na lani, a neto dobit dosegla je 9,9 milijardi dolara, što je za 3,2 posto više u odnosu na prošlu godinu.

Unatoč operativnim poteškoćama uzrokovanim američkim sankcijama u 2019. i 2020. godini, Huawei je ponovo pozvao KPMG da neovisno i objektivno revidira financijske izvještaje kompanije. Dokument koji je izradio KPMG standardno je nepromijenjeno revizijsko mišljenje. Bez obzira na okolnosti, kompanija će nastaviti transparentno pokazivati operativne podatke vladama, kupcima, dobavljačima, zaposlenicima i partnerima.

U 2020. godini Huawei je osigurao stabilan rad više od 1.500 mreža u preko 170 zemalja i regija tijekom lockdowna, što je pomoglo u osiguravanju rada i učenja na daljinu, kao i internetskoj kupnji diljem svijeta. U suradnji s partnerima, kompanija je omogućila iskustvo vrhunske povezanosti gdje god se nalazili. Kompanija je surađivala s organizacijama širom svijeta kako bi implementirala više od 3.000 inovativnih 5G projekata u preko 20 industrija poput rudarstva, proizvodnje čelika i poljoprivrede.

U prošloj je godini Huawei povećao svoje napore s ciljem razvoja inovativnih rješenja temeljenih na scenariju za različite industrije i time stvorio digitalni ekosustav koji pridonosi zajedničkom stvaranju i postizanju uspjeha.

Tijekom pandemije Huawei je pružio tehnološku podršku i rješenja koja su se pokazala vitalnima u borbi protiv pandemije. Jedan od primjera je dijagnostičko rješenje uz pomoć AI temeljeno na Huawei cloudu koje je pomoglo bolnicama širom svijeta da smanje opterećenje na medicinsko osoblje. Huawei je također surađivao s partnerima na pokretanju mrežnih platformi za učenje putem clouda za više od 50 milijuna učenika osnovnih i srednjih škola.

Uvođenjem HarmonyOS-a i ekosustava Huawei Mobile Services (HMS), Huawei Consumer poslovanje krenulo je naprijed strategijom Seamless AI Life ("1+8+N") kako bi potrošačima pružilo inteligentno iskustvo na svim uređajima i u svim scenarijima, usredotočujući se na pametan ured, fitness i zdravlje, pametan dom, jednostavno putovanje i zabavu.

„Usprkos izazovima koje smo imali u prošloj godini, uspjeli smo ostvariti planirane rezultate. Nastavili smo s inovacijama kako bismo stvorili dodatnu vrijednost za naše korisnike, pomogli smo u borbi protiv pandemije te smo podržali ekonomski i društveni napredak diljem svijeta. Također, dodatno smo unaprijedili svoje poslovanje, što je dovelo do značajnih postignuća i ostvarenja prognoziranih rezultata. Nastavit ćemo usko surađivati s našim kupcima i partnerima, podržavajući društveni napredak, gospodarski rast i održivi razvoj“, rekao je Ken Hu, rotirajući predsjednik Huaweija.

Sva financijska izvješća u Godišnjem izvješću za 2020. neovisno su revidirana od strane KPMG, međunarodne računovodstvene tvrtke.

Tagovi: Huawei, poslovni rezultati, Huawei Mobile Services, Ken Hu, 5G tehnologija
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE