GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei pokrenuo milijun eura vrijedan program za studente diljem Europe

Huawei pokrenuo milijun eura vrijedan program za studente diljem Europe
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.10.2020 / 14:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Huawei ubrzano razvija svoju platformu za mobilne servise Huawei Mobile Services (HMS), a kako bi potaknuli developere na razvoj vlastitih aplikacija, kompanija je pokrenula tri velike inicijative – globalni Shining Star projekt s nagradnim fondom od milijardu dolara, AppsUp natjecanje za najbolju inovativnu aplikaciju, a posebno za developere u Europi pokrenut je i novi studentski razvojni projekt.

U studentski razvojni projekt, u koji se mogu uključiti i studenti iz Hrvatske, Huawei će tijekom sljedeće 3 godine uložiti milijun eura u razne programe poticaja, razvijene u partnerstvu s više od 100 sveučilišta diljem Europe, kako bi pomogli što većem broju mladih u stvaranju aplikacija budućnosti. 

Cilj projekta je pomoći studentima diljem Europe da se međusobno povežu, istraže otvorene mogućnosti Huaweijevih mobilnih usluga i nauče kako koristiti HMS Core SDK za kreiranje modernih aplikacija, uključujući korištenje Map, VR/AR i Machine Learning značajki. Da bi se registrirali u HSD (Huawei Student Development) program, studenti se mogu prijaviti na web stranici Huawei Developer ili se pridružiti putem programa Huawei ICT akademije na odabranim sveučilištima.

Dodatno, uključivanjem u program studenti dobivaju pristup mentorskim predavanjima više od 150 Huaweijevih inženjera u Europi. Program poticaja uključuje i davanje besplatnog pristupa studentima preko 30 developerskih tečajeva i 100 virtualnih „Codelab“ programa.

Huaweijeva suradnja sa zajednicom developera jasno je vidljiva i u Hrvatskoj, a rezultirala je brojnim domaćim popularnim aplikacijama koje su dostupne u AppGallery trgovini. Domaći korisnici tako u trećoj najpopularnijoj trgovini aplikacija na svijetu mogu pronaći najpopularnije aplikacije domaćih banaka, medija, lokalnih servisa ili telekoma, a nedavno je u AppGallery pristigla i domaća aplikacija za praćenje TV raspreda TvProfil.

Autor popularnog portala i mobilne aplikacije TvProfil, Vladimir Kovačević, ističe kako je proces ulistavanja aplikacije na AppGallery bio iznimno brz, a Huaweijeve developerske alate ističe kao intuitivne i pristupačne, zbog čega je prelazak na njih bio jednostavan.

„Huawei AppGallery od predstavljanja snažno raste, s preko 28 milijuna aktivnih korisnika u Europi te više od 400 milijuna globalno zbog čega je postao treća najveća trgovina aplikacija na svijetu. Upravo zato developeri ne smiju zanemariti taj brzorastući segment korisnika te je važno da svoje aplikacije učine dostupnima u AppGallery trgovini. Odnos koji gradimo s korisnicima temeljimo na povjerenju i kvaliteti i zato nam je od izuzetnog značaja da podržimo sve korisničke segmente, a vjerujem da je tako i kod drugih kolega“, ističe Vladimir Kovačević.

Huaweijevi mobilni servisi rastu iz dana u dan, a tijekom nedavnog lansiranja Mate 40 serije pametnih telefona, kompanija je predstavila i nove napredne servise koji imaju za cilj dodatno poboljšati korisničko iskustvo, poput poboljšane značajke Petal Search koja nudi korisnicima da na jednom mjestu jednostavno pronađu i preuzmu omiljene aplikacije.

Tagovi: Huawei, Shining Star projekt, TvProfil, Vladimir Kovačević, AppsUp natjecanje
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE