GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei planira graditi tvornicu u Francuskoj

Huawei planira graditi tvornicu u Francuskoj
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2020 / 16:53
Autor: SEEbiz / H
PEKING - Najveći proizvođač telekomunikacijske opreme u svijetu Huawei gradit će prvu europsku tvornicu u Francuskoj, najavio je u četvrtak izvršni direktor kineske kompanije.

Huawei će uložiti 200 milijuna eura u prvu fazu gradnje postrojenja za proizvodnju baznih stanica, što će značiti otvaranje 500 novih radnih mjesta, kazao je Liang Hua.

„Tvornica će opskrbljivati cijelo europsko tržište, ne samo Francusku”, rekao je Liang.

Očekuje se da će tehnologija mobilnih mreža nove generacije 5G stvoriti uvjete za znatno brži prijenos podataka i za eksponencijalno umnožavanje veza među milijardama uređaja, od pametnih frižidera do autonomnih vozila.

Trenutno nije poznato je li Huaweijeva odluka dobila zeleno svjetlo francuskog predsjednika Emmanuela Macrona koji želi u Francusku dovesti što više stranih ulagača ali je također u više navrata upozoravao i na kinesko infiltriranje u gospodarstvo Europske unije.

Liang pad ističe da je Huawei francuskoj vladi predstavio plan o gradnji tvornice.

„Ne pokušavamo ih šarmirati", rekao je.

Francuska je tek počela razvijati mrežu 5G i još nije odabrala dobavljača opreme. Macronova vlada poručila je da je načelno sklona finskoj Nokiji ili švedskom Ericssonu, no da će dati priliku i Huaweiju.

Kineska kompanija našla se u središtu američko-kineskog sukoba oko 5G-a a Europa je glavno poprište odmjeravanja snaga između Kine i SAD-a. Huawei opovrgava optužbe da kineske vlasti koriste njegovu tehnologiju za špijuniranje, podsjeća Reuters.

Tagovi: Huawei, 5G tehnologija, Ericsson, Nokia
PROČITAJ I OVO
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
Cook poručio da Apple želi proizvodnju u Indoneziji
PORUKE
Cook poručio da Apple želi proizvodnju u Indoneziji
JAKARTA - Glavni izvršni direktor Applea Tim Cook rekao je da tvrtka "gleda" na proizvodnju u Indoneziji na sastanku s indonezijskim predsjednikom Jokom Widodom u srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE