GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei petu godinu zaredom među 50 najvrednijih brendova na svijetu

Huawei petu godinu zaredom među 50 najvrednijih brendova na svijetu
BRENDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2020 / 08:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Prema najnovijoj BrandZ ljestvici 100 najvrednijih brendova koju su objavili WPP i Kantar, Huawei se nalazi na 45. mjestu, čime je skočio za dva mjesta u usporedbi s prošlom godinom, a vrijednost Huawei brenda procjenjuje se na 29,4 milijarde američkih dolara (što je 9 posto više nego prošle godine).

Godina 2020. je peta uzastopna godina u kojoj se Huawei našao među 50 najcjenjenijih brendova na svijetu, što potvrđuje uspješnost dugoročne vizije izgradnje potpuno povezanog, pametnog svijeta.

Prema izvješću, ukupna vrijednost najboljih svjetskih brendova zabilježila je porast vrijednosti od 5,9 posto u odnosu na godinu prije, s tim da je tehnološki sektor najzastupljeniji već 15 godina zaredom, čineći 37 posto vrijednosti brendova top 100 ljestvice. Također, zabilježen je i rast značaja kineskih brendova, njih 17 našlo je svoje mjesto na ovoj prestižnoj ljestvici, a pet ih je prepoznato kao "Top 20 Risers" – brendova čija je vrijednost najviše porasla.

U protekloj godini Huawei je primijenio strategiju diverzifikacije i širenja ponude na domaćem i inozemnom tržištu. Tijekom virtualnog predstavljanja novih proizvoda u veljači, Huawei je lansirao niz noviteta, uključujući 5G sklopivi pametni telefon Mate Xs i Huawei MatePad Pro 5G tablet, a AppGallery – Huaweijeva prva distribucijska platforma aplikacija postala je dostupna globalno. Huawei je tijekom događaja službeno predstavio svoju cjelovitu bežičnu AI strategiju, te ponovno potvrdio svoj fokus na ulaganje u širok spektar tehnologija namijenjenih krajnjim potrošačima u rasponu od 5G-a do AI-a. Potom je lansirana Huawei P40 serija u sljedećem mjesecu, čime je postavljen novi standard tehnologije mobilnog snimanja, nudeći potrošačima Super Definition doživljaj fotografije s tri flagship pametna telefona.

BrandZ studija dolazi nakon kvartalnih objava IDC-a o saznanjima iz studija za praćenje korištenja mobilnih uređaja. Ključna saznanja su pokazala kako je Huawei zadržao titulu drugog najvećeg svjetskog proizvođača pametnih telefona sa 17,8 posto tržišnog udjela, a kompanija kontinuirano raste i na području nosivih proizvoda, što je rezultiralo rastom isporuka za 62,2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. S 12 posto udjela na globalnom tržištu tableta, Huawei se našao na trećem mjestu najvećih proizvođača tableta na svijetu. U međuvremenu, nezavisna analitička tvrtka Canalys označila je Huawei jednim od top 5 svjetskih proizvođača bežičnih audio proizvoda. Huaweijeva računala također su zabilježila rast prodaje od 120 posto u prvom kvartalu 2020. godine.

Kompanija za poslovno savjetovanje Boston Consulting Group (BCG) također je nedavno objavila svoje godišnje izvješće Most Innovative Companies, prema kojem je Huawei šesta najinovativnija kompanija na svijetu, što je skok od 42 mjesta u odnosu na prošlu godinu. Rangiranje se velikim dijelom temelji na istraživanju koje je BCG provodio od kolovoza 2019. do listopada 2019. Među prvih 50 tvrtki na popisu, Huawei je ostvario najznačajniji skok i najviše je rangirana kineska tvrtka.

Tagovi: Huawei, BrandZ, Huawei P40, Boston Consulting Group
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE