GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei otvorio svoj hardver i softver na korištenje zajednici developera

Huawei otvorio svoj hardver i softver na korištenje zajednici developera
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.10.2020 / 17:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Huawei je odlučio dodatno otvoriti svoje resurse za ubrzanje industrijskih inovacija pa svim zainteresiranim partnerskim kompanijama otvara mogućnost korištenja svojih hardverskih komponenti Kunpeng i Ascend, kao i softverskog paketa za industrijska rješenja, objavljeno je na nedavno održanoj Huawei Connect 2020 konferenciji.

Otvaranjem pristupa tehnologiji Huawei želi dodatno promovirati diverzificirano računarstvo koje jedino može ubrzati razvoj industrijskih rješenja koja su ključna u iskorištavanju potencijala novih tehnologija, posebno 5G tehnologije. Otvorenim pristupom tehnologiji Huawei omogućuje manjim hardverskim kompanijama izgradnju vlastitih zaokruženih proizvoda i brendova, dok otvorenih softverski kod omogućava brži razvoj novih rješenja.

Huaweijev pristup ”Partner-First” već je rezultirao time da je u lipnju 2020. isporuka hardverskih rješenja premašila isporuku samog Huaweija. Što se tiče softvera otvorenog koda, Huawei je pokrenuo više projekata - openEuler, openGauss, openLooKeng i MindSpore, a oni su već rezultirali komercijalnim industrijskim rješenjima.

“Selimo se u inteligentan svijet u kojem su sve stvari povezane i računalni su zahtjevi sve veći. Nekad smo poboljšavali čipove radi veće računske snage, ali da bismo sada udovoljili zahtjevima masovnog računarstva trebamo od temelja inovirati računalnu arhitekturu. Inovacija je otvorena, uključujući kombinaciju općeg i heterogenog računarstva, a pokriva čitav niz hardvera, osnovnog softvera i mogućnosti aplikacija. Uz Kunpeng i Ascend, Huawei nudi diverzificiranu računalnu snagu, prihvaća inovacije u potpunosti te surađuje s partnerima i programerima kako bi unaprijedio ekosustav računalne industrije“, rekao je Deng Taihua, predsjednik Huawei Computing linije proizvoda.

Huaweijeve Kunpeng i Ascend ovorene platforme brzo napreduju i obuhvaćaju gotovo 300.000 programera, više od 1.000 partnera i preko 3.000 certificiranih rješenja. Huawei je na konferenciji Huawei Connect predstavio novu matičnu ploču Kunpeng 2.0, nove verzije openEuler i openGauss platformi, Kunpeng BoostKit alate za aplikacije i Kunpeng DevKit alate za cjeloviti razvoj.

Ascend platforma pak programerima donosi cjelovito AI rješenje, jednostavno za korištenje, a iznimno moćno u razvoju algoritama, aplikacija i implementacije usluga temeljenih na umjetnoj inteligenciji.

Kako bi, uz razvoj tehnologije i diverzificirani pristup njenon dijeljenju, dodatno potaknuo brži razvoj novih rješenja, Huawei znatno ulaže i u obrazovanje novih stručnjaka. Huawei je napravio suradnju s kineskim Ministarstvom obrazovanja i 72 sveučilišta kako bi zajedno uspostavili Inteligentni centar za razvoj talenata na području umjetne inteligencije. Huaweijev je plan da do 2021. godine ponudi ovaj program na više od 70 sveučilišta u Šangaju te na više od 2.600 sveučilišta u cijeloj Kini.

Tagovi: Huawei, Kunpeng, Ascend, Huawei Connect, Deng Taihua, Huawei Computing
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE