GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei očekuje značajni rast u 2020.

Huawei očekuje značajni rast u 2020.
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2020 / 08:21
Autor: Matej Balen
SHENZHEN – Huawei je jučer objavio 70-postotni rast prodaje mobitela u ožujku u Kini, u odnosu na isti mjesec prošle godine, te usprkos problemima najavljuje financijski rast ove godine.

Usprkos trgovačkom ratu sa SAD-om, Huawei je zabilježio rast u siječnju. A uslijed krize s pandemijom, nakon pada u veljači, već u ožujku se Huawei ponovno izdigao s velikim porastom u odnosu na prošlu godinu.

„Teško je ne vidjeti pad prodaje pametnih telefona na svjetskim tržištima, ali mi ćemo napraviti sve da taj pad bude što manji“, izjavio je Yu Chengdong, CEO Huawei-ove poslovne grupe potrošača, „Pad u prodaji mobilnih uređaja će sasvim sigurno biti manji u drugim zemljama, ali rast je u Kini više nego značajan. Uz to, vidimo snažan rast prodaje tableta zbog promjena u navikama ljudi, njihovog dugotrajnog boravka u domovima gdje sada uče i rade.“

Huawei isto tako radi na izgradnji Huawei Mobile Service (HMS) usluge koja zamjenjuje Google Mobile Service nakon američke zabrane korištenja Googleovih proizvoda na Huawei uređajima, što je ozbiljni udarac kompaniji u prodaji na međunarodnom tržištu.

Huawei je upravo predstavio novu P40 seriju sa HMS uslugom, a prodavati će se diljem svijeta, osim u SAD-u, Brazilu i Koreji. Najveća očekivanja od prodaje su, dakako, od kineskog tržišta koji najavljuje i skorašnji prelazak na 5G tehnologiju.

Tagovi: Huawei, Google Mobile Service, Huawei Mobile Service, kinesko tržište, trgovinski rat
PROČITAJ I OVO
HT u Samoboru testirao 5G tehnologiju
TESTIRANJE
HT u Samoboru testirao 5G tehnologiju

SAMOBOR - Hrvatski Telekom u Samoboru je testirao tehnologiju kojom je omogućio brzo pokrivanje 5G uslugama na većim područjima, izvijestili su u subotu iz HT-a.

Australski sud kaznio Sony zbog kršenja potrošačkih prava
KAZNA
Australski sud kaznio Sony zbog kršenja potrošačkih prava

CANBERRA - Australski savezni sud kaznio je Sony s 3,5 milijuna australskih ili oko 2,4 milijuna američkih dolara, jer potrošačima nije omogućio povrat novca za neispravne PlayStation igre, priopćio je australski regulator tržišnog natjecanja.

Zuckerberg: Facebook revidira pravila za sadržaj nakon Trumpova posta
REVIZIJA
Zuckerberg: Facebook revidira pravila za sadržaj nakon Trumpova posta

SAN FRANCISCO - Glavni izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg kaže da revidira pravila o sadržaju na toj društvenoj mreži, suočen sa snažnim negativnim reakcijama velikog broja ljudi zbog posta američkog predsjednika Donalda Trumpa u kojemu se prijeti prosvjednicima protiv rasistički utemeljenog policijskog nasilja.

HAKOM o Hvaru i 5G: Ograničavanje razvoja nije u skladu s propisima
5G
HAKOM o Hvaru i 5G: Ograničavanje razvoja nije u skladu s propisima
ZAGREB - HAKOM nije zaprimio ni vidio odluku Gradskog vijeća Hvara o obustavi uvođenja 5G-a pa je ne može potpuno komentirati, ali svako ograničavanje razvoja elektroničke komunikacijske infrastrukture za javne usluge nije u skladu s propisima, ističu iz HAKOM-a u povodom odluke iz Hvara.
Facebook: Nema dokaza o uplitanju stranih aktera u američke prosvjede
TVRDNJE
Facebook: Nema dokaza o uplitanju stranih aktera u američke prosvjede
NEW YORK - Facebook je objavio u petak da nisu pronašli dokaze o koordiniranom vanjskom utjecaju na američke prosvjede putem te društvene mreže, nakon što je američki državni odvjetnik rekao da strani akteri provode dezinformacijsku kampanju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE