GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei nudi slovenskoj vladi sporazum o neprisluškivanju

Huawei nudi slovenskoj vladi sporazum o neprisluškivanju
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2020 / 20:14
Autor: Siniša Malus
LJUBLJANA - Nakon najave namjere sklapanja zajedničke izjave Slovenije i Sjedinjenih Država o sigurnosti mreže 5G, Huawei Technologies spreman je za razgovore sa slovenskom vladom i njenim stručnjacima o sigurnosnim pitanjima 5G tehnologije.

Ponudili su vladi da potpiše sporazum o neprisluškivanju kako bi se osiguralo da ne dozvoli uporabu svoje tehnologije nadzora.

"Potpisivanje zajedničke izjave Slovenije i Sjedinjenih Država o uvođenju 5G tehnologije u Sloveniji neće pridonijeti većoj cyber sigurnosti zemlje", rekao je Radoslaw Kedzia, regionalni potpredsjednik Huawei Technologies.

Označavanje pojedinih tvrtki visoko rizičnim dobavljačima u uvođenju 5G bez ikakvih dokaza, prema tvrtki, još je jedan neshvatljiv potez Sjedinjenih Država.

"Do danas, SAD nisu pružile dokaze koji bi potkrijepili njegove navode protiv naše tvrtke. Temeljem brojnih anketa stručnjaka za kibernetičku sigurnost, kibernetički kriminal će postojati bez obzira na opremu koju dobavljač koristi. Nema čvrstih dokaza da će isključenje biti Također će osigurati sigurnije mreže za jednog dobavljača, ali to će dovesti do manje konkurencije na tržištu i većih cijena, što će na kraju platiti potrošači ”, rekao je Kedzia.

Huawei je uvjeravao da podržavaju europski pristup i skup sigurnosnih mjera EU-a za 5G koje će učinkovito nadograditi sigurnost 5G mreža i riješiti se cyber sigurnosnih rizika s nizom mjerljivih i provjerljivih kriterija koji bi se trebali primjenjivati jednako na sve dobavljače.

Prema njihovim riječima, politizacija pitanja kibernetičke sigurnosti ne može i neće umanjiti sigurnosne rizike. Stoga su neke od europskih država kojima su Sjedinjene Države obratile sličan zahtjev za zajedničku izjavu odbile potpisati.

"Huawei poštuje sve zakone i propise u zemljama i regijama u kojima djeluje. To nikada ne bi naštetilo interesima nijedne zemlje, a isto se odnosi i na Sloveniju. Do danas, Huawei nije imao većih incidenata kibernetičke sigurnosti u više od 170 zemalja u kojima djeluje, uključujući Sloveniju", dodao je Kedzia.

Huawei i kineska telekomunikacijska tehnologija općenito su se našli pod lavinom kritike američkog predsjednika Donalda Trumpa jer je kineskoj vladi dopustio tajni pristup podacima od korisnika 5G mreža širom svijeta. Iz Huaweija su optužbe cijelo vrijeme odlučno demantirane.

Tagovi: Huawei, Vlada Slovenije, Radoslaw Kedzia, 5G tehnologija, 5G mreža, Huawei
PROČITAJ I OVO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
DOGOVOR
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
NEW YORK - Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
DIVIDENDA
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
NEW YORK - Alphabet Inc. donosi toliko novca da rastu nade da će naučiti nešto iz prmjera Meta Platformsa i početi isplaćivati dividendu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE