GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei nudi slovenskoj vladi sporazum o neprisluškivanju

Huawei nudi slovenskoj vladi sporazum o neprisluškivanju
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2020 / 20:14
Autor: Siniša Malus
LJUBLJANA - Nakon najave namjere sklapanja zajedničke izjave Slovenije i Sjedinjenih Država o sigurnosti mreže 5G, Huawei Technologies spreman je za razgovore sa slovenskom vladom i njenim stručnjacima o sigurnosnim pitanjima 5G tehnologije.

Ponudili su vladi da potpiše sporazum o neprisluškivanju kako bi se osiguralo da ne dozvoli uporabu svoje tehnologije nadzora.

"Potpisivanje zajedničke izjave Slovenije i Sjedinjenih Država o uvođenju 5G tehnologije u Sloveniji neće pridonijeti većoj cyber sigurnosti zemlje", rekao je Radoslaw Kedzia, regionalni potpredsjednik Huawei Technologies.

Označavanje pojedinih tvrtki visoko rizičnim dobavljačima u uvođenju 5G bez ikakvih dokaza, prema tvrtki, još je jedan neshvatljiv potez Sjedinjenih Država.

"Do danas, SAD nisu pružile dokaze koji bi potkrijepili njegove navode protiv naše tvrtke. Temeljem brojnih anketa stručnjaka za kibernetičku sigurnost, kibernetički kriminal će postojati bez obzira na opremu koju dobavljač koristi. Nema čvrstih dokaza da će isključenje biti Također će osigurati sigurnije mreže za jednog dobavljača, ali to će dovesti do manje konkurencije na tržištu i većih cijena, što će na kraju platiti potrošači ”, rekao je Kedzia.

Huawei je uvjeravao da podržavaju europski pristup i skup sigurnosnih mjera EU-a za 5G koje će učinkovito nadograditi sigurnost 5G mreža i riješiti se cyber sigurnosnih rizika s nizom mjerljivih i provjerljivih kriterija koji bi se trebali primjenjivati jednako na sve dobavljače.

Prema njihovim riječima, politizacija pitanja kibernetičke sigurnosti ne može i neće umanjiti sigurnosne rizike. Stoga su neke od europskih država kojima su Sjedinjene Države obratile sličan zahtjev za zajedničku izjavu odbile potpisati.

"Huawei poštuje sve zakone i propise u zemljama i regijama u kojima djeluje. To nikada ne bi naštetilo interesima nijedne zemlje, a isto se odnosi i na Sloveniju. Do danas, Huawei nije imao većih incidenata kibernetičke sigurnosti u više od 170 zemalja u kojima djeluje, uključujući Sloveniju", dodao je Kedzia.

Huawei i kineska telekomunikacijska tehnologija općenito su se našli pod lavinom kritike američkog predsjednika Donalda Trumpa jer je kineskoj vladi dopustio tajni pristup podacima od korisnika 5G mreža širom svijeta. Iz Huaweija su optužbe cijelo vrijeme odlučno demantirane.

Tagovi: Huawei, Vlada Slovenije, Radoslaw Kedzia, 5G tehnologija, 5G mreža, Huawei
PROČITAJ I OVO
NFC tehnologija veliki potencijal za digitalne komunikacije
POTENCIJALI
NFC tehnologija veliki potencijal za digitalne komunikacije
ZAGREB - Europski institut za digitalne komunikacije (EUINDICOM) među prvima u svijetu zaštitio je i provodi projekt beskontaktne digitalne komunikacije za djecu s posebnim potrebama koji se temelji na NFC tehnologiji, čiji se velik potencijal slabo koristi, kaže autor projekata i predsjednik uprave EUINDICOM-a Ivan Radišić.
Optima Telekom ide dalje s realizacijom projekta besplatnog WiFi interneta diljem Hrvatske
PROJEKTI
Optima Telekom ide dalje s realizacijom projekta besplatnog WiFi interneta diljem Hrvatske
ZAGREB - Optima Telekom nastavlja s uspješnom digitalizacijom gradova i općina po Hrvatskoj, a zadnji projekti besplatnog WiFi interneta realizirani su u Rovinju, Metkoviću, Svetom Petru u Šumi, Gornjoj Vrbi, Stankovcima i Lovreću.
Njemačka želi tehnološki primat uz pomoć 5G
5G
Njemačka želi tehnološki primat uz pomoć 5G
BERLIN - Prije godinu dana, njemačka je telekomunikacijska agencija na aukciji podijelila prve frekvencije za 5G tehnologiju. Njih su dobile Deutsche Telekom, Telefonica i Vodafone te novaci 1 i 1 Drillisch. Za frekvencije je naplaćeno ukupno 6,55 milijardi eura.
Morgan Stanley i dalje optimističan prema dionicama Applea
ANALITIČARI
Morgan Stanley i dalje optimističan prema dionicama Applea
NEW YORK - Tehnološke dionice doživjele su oštar pad u rujnu, no ovaj tjedan je ipak donio njihov oporavak.
Amerika uvela sankcije kineskom SMIC-u
SANKCIJE
Amerika uvela sankcije kineskom SMIC-u
WASHINGTON - Američko Ministarstvo trgovine uvelo je sankcije najvećem kineskom proizvođaču čipova SMIC-u, objavio je danas Financial Times.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE