GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei ima najviše 5G ugovora

Huawei ima najviše 5G ugovora
NA VRHU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.02.2020 / 09:13
Autor: SEEbiz
PEKING - Huawei Technologies Co osigurao je svoju poziciju najtraženijeg dobavljača telekomunikacijske opreme 5G, usprkos intenzivnom pritisku američke vlade da ograniči kineskog tehnološkog giganta.

Među 91 komercijalnim 5G ugovorom koje je Huawei dosad potpisao, najveći broj dosadašnjih proizvođača telekomunikacijskih prijenosnika, više od polovice su iz Europe, gdje Washington nije štedio truda da odvrati svoje saveznike od korištenja kineske tvrtke u njihovim 5G sustavima.

Analitičari kažu da stalno rastući ugovori pokazuju da je Huawei svojim tehnološkim sposobnostima stekao povjerenje više stranih telekom operatera, a neutemeljene sigurnosne optužbe Washingtona nisu uspjele uvjeriti čak ni neke od svojih najbližih saveznika.

Ding Yun, predsjednik Huaweijeve skupine za poslovne korisnike, rekao je na predstavljanju u Londonu u četvrtak da je 91 komercijalni 5G ugovor znači povećanje za gotovo 30 u odnosu na prošlu godinu. Švedska telekomunikacijska kompanija Ericsson ima potpisan 81 takav ugovor, a Nokia 67.

Ding je rekao da je 47 od 5G ugovora iz Europe, 27 iz Azije te 17 iz drugih regija.

Huawei će uložiti 20 milijuna dolara u inovativne 5G aplikacije tijekom sljedećih pet godina, pridonoseći naprednom 5G ekosustavu i ubrzavajući komercijalni uspjeh 5G tehnologije.

Tagovi: Huawei, 5G tehnologija, Ericsson, Nokia
PROČITAJ I OVO
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE