GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi

Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2024 / 13:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.

Povećanje broja zahtjeva od 2,9% u odnosu na prethodnu godinu označava najveći broj prijava do sada, sa 199 275 patentnih prijava podnesenih EPO-u.

U središtu ovog rasta su digitalne komunikacijske tehnologije, medicinska tehnologija i računalna tehnologija, dok je najveći porast zabilježen u području električnih strojeva, aparata i energije (+12,2%), što uključuje tehnologije čiste energije poput baterija (+28%).

Vodeće ICT kompanije poput Huaweija imaju veliku ulogu u poticanju inovacija i razvoja tehnološkog sektora, a angažiranost u patentiranju potvrđuje njihovu posvećenost tehnološkom napretku.

U protekloj godini, Huawei je s Xiaomijem potpisao globalni sporazum o unakrsnom licenciranju patenata koji pokriva komunikacijske tehnologije uključujući 5G. Također, Huawei i Nokia produljili su svoj ugovor o licenciranju patenata. Dodatno, Huawei i Ericsson su u 2023. potpisali dugoročni globalni ugovor o međusobnom licenciranju patenata koji pokriva patente važne za širok raspon standarda kao što su 3GPP, ITU, IEEE i IETF standardi za 4G i 5G mobilne tehnologije.

U veljači ove godine Huawei je na sajmu u Barceloni predstavio komercijalizaciju 5.5G koji će dodatno otključati potencijal mobilnih mreža i stvoriti nove prilike za rast telekomunikacijske industrije. 5.5G bit će ključna prekretnica u evoluciji 5G mreže te dodatno ubrzati razvoj i korištenje mobilnih usluga.

Europski patentni ured sa sjedištem u Münchenu igra ključnu ulogu u potpori inovacijama i zaštiti intelektualnog vlasništva u Europi. Pruža usluge za podnošenje prijava patenata, pretragu stanja tehnike, ispitivanje prijava patenata i dodjelu patenata. Europski patent dodjeljuje se na temelju Europske patentne konvencije, a podnositelji mogu podnijeti jednu prijavu patenta koja vrijedi u više zemalja. Uz rastući broj prijava, EPO nastoji olakšati pristup patentnoj zaštiti, posebice za male i srednje poduzetnike.

Tagovi: HUAWEI, patenti, samsung, nokia, xiaomi, qualcomm
PROČITAJ I OVO
Intel revidirao prognozu zbog novih sankcija protiv Kine
REVIZIJA
Intel revidirao prognozu zbog novih sankcija protiv Kine
DETROIT - Američki proizvođač čipova Intel priopćio je u srijedu da je Ministarstvo trgovine SAD-a povuklo određene izvozne dozvole za svoje proizvode kupcu u Kini, što je odluka koja će utjecati na zaradu tvrtke u drugom tromjesečju.
Huaweijev novi telefon koristi više kineskih dijelova, a i memorijski čip proizveden je u Kini
KINESKI DIJELOVI
Huaweijev novi telefon koristi više kineskih dijelova, a i memorijski čip proizveden je u Kini
PEKING - Huaweijev najnoviji vrhunski telefon ima više kineskih dobavljača, uključujući novi čip za pohranu flash memorije i poboljšani procesor čipa, pokazala je analiza rastavljanja, ukazujući na napredak koji Kina ostvaruje prema tehnološkoj samodostatnosti.
Airbnb nadmašio očekivanja analitičara, ali srezao prognoze
PRVI KVARTAL
Airbnb nadmašio očekivanja analitičara, ali srezao prognoze
NEW YORK - Airbnb je u srijedu objavio rezultate za prvo tromjesečje koji su nadmašili procjene analitičara, ali su ponudili smjernice slabije od očekivanih. Dionice su pale više od 5% u produženom trgovanju.
Samsung Electronics broj jedan na svjetskom tržištu OLED monitora
NA VRHU
Samsung Electronics broj jedan na svjetskom tržištu OLED monitora
ZAGREB – Tvrtka Samsung, svjetski predvodnik u industriji ekrana, osigurala je vrhunsku poziciju u globalnoj prodaji OLED monitora samo godinu dana nakon lansiranja svog prvog gejming monitora, OLED modela — 34" Odyssey OLED G8 (model G85SB).
Buffett usporedio umjetnu inteligenciju s atomskom bombom
SLIKOVITO
Buffett usporedio umjetnu inteligenciju s atomskom bombom
NEW YORK - Slavni milijarder Warren Buffett prošlog je vikenda ponovno privukao u Omahu mnoštvo svojih obožavatelja koji su sa zanimanjem slušali njegove riječi na godišnjoj skupštini dioničara holdinga Berkshire Hathaway.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE