GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei gotovo udvostručio broj preuzimanja aplikacija na AppGallery trgovini u godinu dana

Huawei gotovo udvostručio broj preuzimanja aplikacija na AppGallery trgovini u godinu dana
SNAŽAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2021 / 12:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Huawei AppGallery, jedna od tri najpopularnije trgovine aplikacija na svijetu, zabilježila je nekoliko važnih prekretnica godinu dana nakon otkrivanja planova za širenje mobilnog ekosustava tijekom MWC-a 2020. godine.

Brojke su zabilježene godinu dana nakon što je Richard Yu, izvršni direktor i CEO Huawei Consumer BG-a, predstavio Huaweijev plan da AppGallery učini otvorenom, inovativnom platformom za distribuciju aplikacija koja je dostupna potrošačima širom svijeta.

„Naša strategija za AppGallery bila je proširiti korisničku bazu kako bi se postavili čvrsti temelji za razvoj ekosustava, a brojke o rastu pokazuju da pristup djeluje. Ne samo da stalno isporučujemo nove, lokalno relevantne aplikacije i pružamo našim razvojnim partnerima izloženost sve većoj publici, već stvaramo i odličnu priliku developerima za uspjeh na tržištu mobilnih aplikacija", istaknuo je Derek Yu, potpredsjednik CEE & Nordic regije u Huawei CBG-u, komentirajući podatke o rastu ekosustava.

Brzi rast AppGallery-ja potaknut je ulaganjem tvrtke u sklopu razvoja ekosustava Huawei Mobile Services (HMS). Na razvoju HMS-a sada radi preko 8000 inženjera za istraživanje i razvoj, a više od 600 ih je u globalnom timu za tehničku podršku. Rezultat rada na HMS-u je i povećanje integracije aplikacija s HMS Core za 118 posto na godišnjoj razini. Trenutno je 120.000 takvih aplikacija, a koristi ih 100 milijuna mjesečno aktivnih korisnika, što je povećanje od 200 posto u odnosu na godinu ranije.

'Global + Local' strategija za razvoj - pomoć lokalnim programerima da dođu do globalne platforme

AppGallery je usmjerio svoje napore na suradnju s programerima na lokalnoj i globalnoj razini kako bi korisnicima omogućio najrelevantnije aplikacije, generirajući povećani broj developera koji rade na platformi, donoseći više izbora potrošačima širom svijeta. Developeri sve više koriste AppGallery kako bi dosegnuli lokalne korisnike, kao i iskoristili sve veći broj globalnih korisnika trgovine. Tijekom cijele godine, u Huaweiju su radili na uvrštavanju globalnih aplikacija poput Moovita i Bolta u transportnoj industriji, Vibera u sektoru komunikacija i drugih popularnih aplikacija kao što je Booking.com, te Tidal na svoju rastuću platformu.

Bogata ponuda hrvatskih aplikacija u AppGallery trgovini

Korisnici u AppGallery trgovini mogu pronaći i pregršt domaćih popularnih aplikacija. U trgovini su otprije dostupne brojne aplikacije koje su dobro poznate hrvatskim korisnicima. Moguće je pronaći važne aplikacije banaka, npr. PBZ-a, Zagrebačke banke, OTP banke, Erste banke, RBA-e, HPB-a. Osim banaka, u trgovini su i aplikacije domaćih medija – Jutarnjeg lista, Večernjeg lista, 24 sata, Index-a, Dnevnika, Otvorenog radija, N1 TV-a, kao i aplikacije telekom operatera HT-a, A1, Telemacha, Optima telekoma, kao i pripadajućih brendova MAXtv-a, Bonbona, Tomata i sl. Korisnici će u AppGallery trgovini lako preuzeti i aplikacije Aircash, eGrađani, Multiplus card, Hrvatska pošta, Croatia osiguranje, Njuškalo, HAC ENC i HRT Meteo.

Prilike za lokalne developere

„Naporno radimo kako bi korisnicima osigurali sve željene aplikacije. Odnos i suradnja s developerima u Hrvatskoj je sjajna. U samo nekoliko mjeseci smo ulistali sve bitne domaće aplikacije, rekao je Norman Mueller, direktor poslovnog razvoja za Huawei Mobile Services u Hrvatskoj.

Kao dio strategije, Huawei također koristi svoju stručnost u Kini kako bi pomogao inozemnim programerima da iskoriste njihovo unosno tržište aplikacija. U Kini, koja se smatra 'mobile-first' društvom, živi preko 904 milijuna korisnika mobilnog interneta, s procjenom da je broj preuzimanja aplikacija preko 100 milijardi, a AppGallery je već pomogao preko tisuću developera da uđu u kinesku mobilnu ekonomiju u posljednjih 12 mjeseci. „Aplikacije kao što je PicsArt su među prvima iskoristile ovu mogućnost, a sada se mogu pohvaliti s preko 300 milijuna preuzimanja u kontinentalnoj Kini. FaceTune 2 i Mondly su postigli slične uspjehe, te bilježe 2,2 milijuna, odnosno 350 tisuća preuzimanja u zadnjih 12 mjeseci. Od domaćih partnera kao uspješan primjer ističem naše partnere iz SofaScorea“, dodao je Mueller.

Tagovi: Huawei AppGallery, Huawei, Norman Mueller, Huawei Mobile Services
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE