GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HTEC Group ubrzano raste kroz akviziciju novosadskog Execoma

HTEC Group ubrzano raste kroz akviziciju novosadskog Execoma
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2020 / 14:56
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - jedna od vodećih regionalnih kompanija za pružanje konsultantskih i usluga razvoja tehnologija, sa sedištem u San Francisku (SAD) i razvojnim centrima u Srbiji i BiH - ušla je u fazu ubrzanog rasta kroz akviziciju novosadske softverske kompanije Execom.

Kako bi odgovorila na rastuće potrebe globalnih kompanija za digitalnom transformacijom i razvojem tehnoloških rešenja, HTEC je odlučio da ubrza rast kroz akviziciju.

Od osnivanja 2008. godine, HTEC je beležio konstantan rast, pa je tako bio prepoznat od strane Deloitte konsultantske kuće kao jedna od deset najbrže rastućih kompanija u Centralnoj Evropi tri godine za redom (2014 - 2016).

Akvizicija Execoma

Zašto Execom? HTEC je u Execom-u prepoznao srodnu kompanijsku kulturu, kao i kombinaciju tehničkih i domenskih ekspertiza sa prisustvom na različitim tržištima.

Osnovana 1995, Execom je novosadska kompanija koja se bavi softverskim inžinjerstvom. Tokom svog dugogodišnjeg postojanja, kompanija je izgradila bogat portfolio međunarodnih klijenata i projekata u različitim industrijama. Kao i HTEC, Execom je svoj uspeh zasnovao na građenju partnerskih odnosa sa različitim organizacijama i kreiranju tehnoloških platformi za njihov ubrzani rast.

Kroz ovu akviziciju, HTEC dodatno proširuje svoj ekpertski tim sa gotovo 200 visoko-stručnih inžinjera i poslovnih stručnjaka sa iskustvom i znanjem u različitim tehnologijama i industrijama. HTEC se ovim potezom pozicionirao kao jedna od najznačajnijih tehnoloških kompanija u Evropi, sa ekspertizom koja se prostire preko industrijskih vertikala kao što su visoke tehnologije, medicina, transport, maloprodaja i distribucija, finansije i bankarstvo, mediji i zabava, zelena energija, laboratorijski instrumenti, i drugo.

Osvrćući se na okolnosti u kojima se akvizicija desila, izvršni direktor i suosnivač kompanije, Aleksandar Čabrilo, je naglasio njihov značaj:

„Skorašnja kriza izazvana virusom Covid-19 nije bila jedini uzrok promena i poremećaja za mnoge poslove i industrije. Verujem da je ona samo ubrzala neizbežne promene koje su već počele da se dešavaju daleko pre pandemije. Ovo ubrzanje se desilo nezapamćenim tempom, pogotovo u sektorima kao što su maloprodaja i distribucija, ugostiteljstvo i transport koji su pretrpeli velike udarce. Za neke druge sektore, poput zdravstva i logistike, kriza je kreirala dodatnu tražnju kojom se teško može upravljati bez sofisticiranih digitalnih rešenja. Stoga, čak i kompanije koje su oklevale sa usvajanjem digitalnih modela poslovanja i ulaganjem u svoje digitalne ekosisteme, sada shvataju da će morati da se ubrzano menjaju i agresivnije ulažu u svoje digitalne kapacitete kako bi se brzo prilagodile novim tržišnim uslovima, ili im preti nestanak sa tržišta.”

Nakon akvizicije potpomognute organskim rastom većim od 60% godišnje, HTEC se pozicionira da postane jedan od globalnih lidera u oblasti digitalne transformacije, kao i razvoja inovativnih tehnologija.

Tagovi: HTEC Group, Execom, Deloitte, Aleksandar Čabrilo
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE