GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HT realizirao projekte besplatnog WiFi interneta u Gradu Labinu te općinama Gračac i Brtonigla - Verteneglio

HT realizirao projekte besplatnog WiFi interneta u Gradu Labinu te općinama Gračac i Brtonigla - Verteneglio
WI-FI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2020 / 11:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Grad Labin te općine Gračac i Brtonigla - Verteneglio dio su gradova i općina kojima je u sklopu inicijative WiFi4EU, s ciljem uvođenja besplatnog Wi-Fi-a za građane i posjetitelje na javnim lokacijama, dodijeljen vaučer u iznosu od 15.000 eura.

Zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s Hrvatskim Telekomom, Grad Labin i općine Gračac i Brtonigla - Verteneglio odabrale su HT kao pouzdanog tehnološkog partnera i najboljeg izvođača koji će tehnološki omogućiti javni besplatni WiFi internet za njihove mještane i građane.

Uz zamjenu postojeće mreže novom, bržom i kvalitetnijom mrežom, u Gradu Labinu instalirana je oprema i na novih šest lokacija - Titov trg, šetalište San Marco, gradska tržnica, Zelenice ulica u centru grada, igralište Kature te na rivi u Rapcu - čime je proširena mreža pokrivenosti besplatnog gradskog interneta. Ovim projektom osiguran je visokokvalitetan besplatan internet građanima Labina, kao i njihovim gostima, te se njime povećava standard u Labinu budući da je današnji način život usko vezan uz tehnologiju i komunikaciju.

„WiFi4EU jedan je od brojnih projekata koje provodimo u Labinu. Ovim projektom nastavljamo poboljšavati infrastrukturu našeg grada kako i priliči vremenu u kojem se nalazimo. U situaciji u kojoj se trenutno nalazimo ovakvi projekti su izuzetno važni jer omogućuju građanima da nastave i dalje obavljati svoj posao, da održavaju veze s obitelji i prijateljima te da im se olakša prilagodba novonastalim promjenama“, izjavio je gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić.

U općini Gračac Hrvatski Telekom je instalirao ukupno 13 pristupnih točaka, na pet vanjskih i osam unutarnjih lokacija. Time je omogućen besplatan pristup WiFi internetu na lokacijama kao što su upravna zgrada općine Gračac, KIC „Napredak“ Gračac, knjižnica i čitaonica Gračac te u ulici Nikole Tesle i Školskoj ulici kao i Parku sv. Jurja. Zahvaljujući programu WiFi4EU lokalno stanovništvo i posjetitelji imat će se brz pristup Internetu u glavnim središtima javnog života poput trgova, parkova, knjižnica, javnih zgrada i sl.

Mjesto u kontinentalnoj Istri, općina Brtonigla – Verteneglio, također je ukazalo povjerenje Hrvatskom Telekomu odabravši ga za partnera u realizaciji projekta kojim se omogućava besplatan pristup internetu na javnim prostorima. Besplatnim WiFi signalom pokriveni su svi trgovi u naselju Brtonigla, površine ispred Turističke zajednice, Glavna ulica, park kod crkve Sv. Zenona, prostor ispred Galerije Aleksandar Rukavina te nogometno igralište i tribine u sportskoj zoni naselja. U naselju Nova Vas, besplatnim su Wi-Fi signalom pokriveni glavni trg naselja i okolne površine, dok su u naselju Fiorini postavljene dvije pristupne točke kako bi se besplatnim internetom obuhvatilo gotovo cijelo naselje.

„Iznimno sam zadovoljan načinom na koji je realiziran ovaj projekt kao i podrškom Hrvatskog Telekoma. Naša regija je, uz ostale aktivnosti, također i turistički orijentirana tijekom cijele godine budući da je, osim sezonskog ljetnog turizma, ovdje vrlo popularan i ciklo turizam u ostalim mjesecima te smo otvoreni za sve oblike daljnje suradnje, osobito kada je riječ o digitalizaciji i modernizacije“, izjavio je Paolo Klarić, načelnik Općine Brtonigla – Verteneglio.

Hrvatski Telekom najveći je privatni investitor u digitalnu infrastrukturu u Hrvatskoj koji godinama kontinuirano ulaže u kvalitetu i razvoj infrastrukture mobilne i fiksne mreže. Odabir Hrvatskog Telekoma od strane općina i gradova u ovim projektima dokaz je kako je kompanija prepoznata kao pouzdan tehnološki partner koji može njihovim građanima omogućiti najbolje iskustvo korištenja javnog i besplatnog interneta. Kao predvodnik digitalizacije u Hrvatskoj, Hrvatski Telekom ostaje usmjeren na daljnja ulaganja te omogućavanje pristupa kvalitetnom internetu što većem broju građana, kako bi svi u Hrvatskoj bili povezani na vodećoj mreži.

Tagovi: Hrvatski Telekom, besplatni W-i-Fi, Gračac, Brtonigla, Labin, Valter Glavičić, Paolo Klarić
PROČITAJ I OVO
Samsung ponovno na vrhu ljestvice proizvođača pametnih telefona
NA VRHU
Samsung ponovno na vrhu ljestvice proizvođača pametnih telefona
SEUL - Kako javlja francuska novinska agencija AFP, južnokorejski proizvođač pametnih telefona Samsung vratio se na vrh ljestvice najprodavanijih proizvođača pametnih telefona u svijetu, odakle je istisnuo američku kompaniju Apple.
Samsung će dobiti potporu od 6,4 milijardi dolara za svoju tvornicu čipova u SAD-u
ENORMNO
Samsung će dobiti potporu od 6,4 milijardi dolara za svoju tvornicu čipova u SAD-u
WASHINGTON - Američka vlada objavila je danas da će južnokorejskom tehnološkom divu Samsungu odobriti 6,4 milijarde dolara (šest milijardi eura) za proširenje svoje tvornice čipova u Teksasu.
Apple će dopustiti emulatore za retro igre
POTEZI
Apple će dopustiti emulatore za retro igre
SAN FRANCISCO - Američki tehnološki div Apple odlučio je omogućiti emulatore za igranje videoigara na svom App Storeu.
Samsung Next se povlači iz izraelske tehnološke industrije
POVLAČENJE
Samsung Next se povlači iz izraelske tehnološke industrije
SEUL - Još jedna pobjeda propalestinskog pokreta Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) zabilježena je nakon što je Samsung Next, inovacijski sektor korejskog tehnološkog diva Samsunga, najavio gašenje svojih operacija u Tel Avivu.
Njemačkoj bi do 2040. moglo nedostajati čak 660.000 IT stručnjaka
MANJAK
Njemačkoj bi do 2040. moglo nedostajati čak 660.000 IT stručnjaka
BERLIN - Manjak informatičkih stručnjaka u njemačkom gospodarstvu sljedećih će se godina znatno povećati ako se ne poduzmu protumjere, pokazalo je dugogodišnje istraživanje digitalne udruge Bitkom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE