GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HT implementirao besplatan WiFi Internet u Donjoj Stubici, Bistri i Dugopolju

HT implementirao besplatan WiFi Internet u Donjoj Stubici, Bistri i Dugopolju
WI-FI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2020 / 11:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Grad Donja Stubica te općine Bistra i Dugopolje dio su gradova i općina kojima je u sklopu inicijative WiFi4EU, s ciljem uvođenja besplatnog WiFi-a za građane i posjetitelje na javnim lokacijama, dodijeljen vaučer u iznosu od 15.000 eura.

Zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s Hrvatskim Telekomom, ova su mjesta odabrala HT kao pouzdanog tehnološkog partnera i najboljeg izvođača koji će tehnološki omogućiti javni besplatni WiFi internet za njihove stanovnike.

Na području Grada Donje Stubice implementirana je moderna WiFi mreža koja pokriva ključne lokacije u gradu što dodatno poboljšava infrastrukturu grada i omogućava još bolju povezanost. „Prilikom realizacije ovog projekta susreli smo se s izazovima u povezivanju svih pristupnih točaka uslijed šumovitog i brdovitog krajolika, a kako bismo pokrili čim veće područje na što više objekata koji su u interesu naših građana. Ovaj kompleksan projekt ne bi bilo moguće izvesti bez stručne pomoći Hrvatskog Telekoma s kojim nastavljamo uspješnu dugogodišnju suradnju. Drago nam je što realiziramo ovakve kompleksne projekte modernizacije i digitalizacije našeg grada, a sve u skladu sa našim ciljem omogućavanja kvalitetnijih životnih uvjeta kako za naše sugrađane tako i za sve koji posjećuju naš prekrasan grad“, izjavio je gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić.

Općina Bistra posjeduje modernu optičku infrastrukturu koja omogućava velike brzine prijenosa podataka, sudjeluje u razvoju Hrvatske u e-mobilnosti te posjeduje e-punionicu za električna vozila s dva parkirna mjesta, a pokrivanjem javnih površina besplatnim WiFi pristupom internetu Općina Bistra dodatno se modernizira i podiže kvalitetu života za svoje stanovnike.

„U Općini Bistra Hrvatski Telekom je instalirao ukupno 12 pristupnih točaka na sedam vanjskih i pet unutarnjih lokacija iz projekta WiFi4EU. Time smo omogućili našim mještanima besplatan i slobodan pristup internetu na lokacijama gdje se i inače odvija glavnina društvenog života, znači u svim našim društvenim domovima, vatrogasnom domu, sportskom centru, knjižnici kao i ispred župne crkve, u centru Donje Bistre, ispred zgrade Općine Bistra i ispred sportskog centra. Zahvaljujemo se Hrvatskom Telekomu kao partneru u provedbi projekta na odlično odrađenom poslu“, poručuju iz Općine Bistra.

Općina Dugopolje također je jedna od općina koja je prepoznala važnost modernizacije i povezanosti pa je u sklopu programa WiFi4EU dobila vaučer te su u suradnji s Hrvatskim Telekomom postavljene pristupne točke na ključnim gradskim lokacijama. No, Općina Dugopolje je napravila dodatni iskorak s ciljem omogućavanja povezanosti za što veći broj svojih stanovnika te su uložili i dodatna vlastita sredstva kako bi pristup internetu omogućili za gotovo cijelo područje općine.

„Općina Dugopolje uspješno je aplicirala i dobila voucher europskog projekta WiFi4EU te smo odlučili nadograditi osnovne zahtjeve i osim europskih sredstava uložiti dodatna sredstva; signalom smo pokrili cijelo Dugopolje, naselje Koprivno, a nastavljamo dalje i s Kotlenicama. Ovime omogućujemo našim stanovnicima brzine do 100 Mbit/s koje na velikim dijelovima općine do sada nisu bile moguće. Potpuno nam je jasno da je Internet infrastruktura budućnosti bez koje nema kvalitetnog napretka te nam je drago da imamo stručnu podršku Hrvatskog Telekoma uz kojeg smo uspješno odradili ovaj projekt“, rekao je Perica Bosančić, načelnik Općine Dugopolje.

Hrvatski Telekom najveći je privatni investitor u digitalnu infrastrukturu u Hrvatskoj koji godinama kontinuirano ulaže u kvalitetu i razvoj infrastrukture mobilne i fiksne mreže. U prilog tome govore i brojne nagrade i priznanja za kvalitetu mreže Hrvatskog Telekoma, kao i uvrštavanje mobilne mreže HT-a među deset najbržih mreža na svijetu. Odabir Hrvatskog Telekoma od strane općina i gradova u ovim projektima dokaz je kako je kompanija prepoznata kao pouzdan tehnološki partner koji može osigurati kvalitetan pristup internetu što omogućava povećanje gospodarske aktivnosti i kvalitete života građana. Kao predvodnik digitalizacije u Hrvatskoj, Hrvatski Telekom ostaje usmjeren na daljnja ulaganja te omogućavanje pristupa kvalitetnom internetu što većem broju građana, kako bi svi u Hrvatskoj bili povezani na vodećoj mreži.

Tagovi: Donja Stubica, WiFi4EU, Hrvatski Telekom, Bistra, Dugopolje
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE