GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski Telekom omogućuje 5G roaming i u Njemačkoj

Hrvatski Telekom omogućuje 5G roaming i u Njemačkoj
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2021 / 10:08
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Hrvatski Telekom je u suradnji s Deutsche Telekomom osigurao da hrvatski korisnici u Njemačkoj i njemački korisnici u Hrvatskoj sada mogu koristiti pogodnosti 5G mreže.

5G mreža Hrvatskog Telekoma, pokrenuta 2020. godine na 2,1 GHz, neprestano se razvija i trenutno pokriva 76 hrvatskih gradova, 11 općina i 2 milijuna stanovnika.

Deutsche Telekom je svoju komercijalnu 5G mrežu u Njemačkoj pokrenuo u rujnu 2019. godine i ona u ovom trenutku koristi frekvencije od 2,1 GHz i 3,6 GHz te pokriva više od 66 milijuna ljudi u više od 5000 gradova. Od toga više od 50 gradova koristi prednosti brze mreže na 3,6 GHz.

Svi korisnici s uređajima i pretplatničkom tarifom koji podržavaju 5G mogu bez dodatne naknade uživati u prednostima 5G mreže Deutsche Telekoma u područjima pokrivenima s 5G-om, a sukladno roaming uvjetima temeljenim na principu „u roamingu kao kod kuće“ i politici pravedne uporabe za EU roaming, koja je uključena u njihovu tarifu. Korisnici Deutsche Telekoma, s odgovarajućim uređajem i tarifom, mogu na području pokrivenosti koristiti 5G mrežu Hrvatskog Telekoma prilikom posjeta Hrvatskoj.

„Povratak inozemnih gostiju i uspjeh turističke sezone će značajno pridonijeti oporavku gospodarstva u Hrvatskoj. Uspostavom 5G roaminga omogućavamo korištenje najboljih mobilnih usluga posjetiteljima u Hrvatskoj kao i našim korisnicima u inozemstvu. Ovaj tehnološki iskorak je doprinos Hrvatskog Telekoma i Deutsche Telekom grupe normalizaciji života u EU nakon covid-19 pandemije“, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije, Hrvatski Telekom.

„U Deutsche Telekomu nastojimo svojim korisnicima pružiti najbolje mrežne performanse kod kuće i na putu, i to ne staje na granicama. Omogućavanjem usluga 5G roaminga između Telekoma Deutschland i Hrvatskog Telekoma baš u ljetnoj sezoni uz, nadamo se ponovno sigurna putovanja, osigurali smo da korisnici mogu uživati u 5G mrežama visokih performansi u obje države“, Armin Sumesgutner, SVP Technology Europe Deutsche Telekom AG.

Hrvatski Telekom je prvi hrvatski telekom koji je omogućio 5G roaming u lipnju 2021. godine, sklapanjem prvog ugovora o 5G roamingu s Magyar Telekomom za Mađarsku, te radimo na finalizaciji 5G roaming ugovora s pružateljima usluga i u drugim zemljama s ciljem osiguravanja najboljeg korisničkog iskustva.

Tagovi: Hrvatski Telekom, 5G roaming, Deutsche Telekom
PROČITAJ I OVO
Twitter će konačno riješiti jedan od svojih najvećih nedostataka
RJEŠENJA
Twitter će konačno riješiti jedan od svojih najvećih nedostataka
ZAGREB - Twitter proteklih mjeseci „časti“ svoje korisnike raznim vizualnim promjenama među kojima se posebno ističe uvođenje Chirp fonta te promjena kontrasta boja koja se, sudeći po brojnim žalbama, nije svidjela twitterašima koji često navode da se tvrtka usredotočuje na promjene koje nitko nije tražio.
Navaljni optužio Apple i Google da su u dosluhu s Putinom
OPTUŽBE
Navaljni optužio Apple i Google da su u dosluhu s Putinom
MOSKVA - Čelnik ruske oporbe Aleksej Navaljni koji je u zatvoru, optužio je u četvrtak Apple i Google da su u dosluhu s Kremljem, pošto su dvije velike internetske kompanije na zahtjev ruskih vlasti uklonile njegovu aplikaciju za ruske parlamentarne izbore.
Proizvođači elektronike ne mogu pronaći kvalificirane radnike
RADNICI
Proizvođači elektronike ne mogu pronaći kvalificirane radnike
LONDON - Gotovo četiri od pet proizvođača elektronike sve teže pronalazi kvalificirane radnike, pokazali su u čeetvrtak rezultati istraživanja udruge IPC, nadovezujući se na probleme s nestašicom čipova i kašnjenjem isporuka.
Huawei predstavio nadolazeće trendove u idućem desetljeću
TRENDOVI
Huawei predstavio nadolazeće trendove u idućem desetljeću
ZAGREB – Huawei je zajedno s industrijskim partnerima održao forum Intelligent World 2030 na kojem je David Wang, Huaweijev izvršni direktor i predsjednik divizije ICT proizvoda i rješenja, predstavio izvješće Intelligent World 2030 te održao keynote predavanje.
Amazon će uložiti milijarde dolara u Novi Zeland
INVESTICIJE
Amazon će uložiti milijarde dolara u Novi Zeland
LOS ANGELES - Amazon je objavio da planira uložiti 7.5 milijardi novozelandskih dolara (5.3 milijarde američkih dolara) u izgradnju novih podatkovnih centara na Novom Zelandu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE