GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski startup Robotiq.ai osigurao više od milijun eura za širenje poslovanja

Hrvatski startup Robotiq.ai osigurao više od milijun eura za širenje poslovanja
FINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2021 / 11:53
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Domaći startup Robotiq.ai osigurao je više od milijun eura investicije za širenja poslovanja u segmentu RPA (Robotic Process Automation) i razvoju softverskih robota za potrebe velikih sustava, izvijestili su u ponedjeljak iz tog startupa.

Sredstva za investicije Robotiq.ai dobio je iz projekta EU Eurostars za potrebe istraživanja i razvoja softvera te veći dio ili 900 tisuća eura od od češkog fonda J&T Ventures (dio J&T grupacije).

Robotiq.ai je osnovan 2018. i bavi se RPA-om odnosno robotskom automatizacojom, za koju iz tog startupa kažu da je jednostavna tehnologija s opipljivim prednostima koja znatno podiže razinu učinkovitosti u tvrtkama i organizacijama, a kako bi što bolje riješili izazove s kojima se susreću u poslu koriste i AI tj. umjetnu inteligenciju za pružanje jednostavnosti te chatbotova za suradnju čovjeka i robota.

Iz te startup tvrtke jedan od osnivača Marko Gudelj poručuje da njihovi softverski roboti mogu uspješno odraditi gotovo sve zadatke kao i fizička osoba - analizirati podatke, stvarati izvješća, pronalaziti informacije, komunicirati, izvršavati veliku količinu tehničkih zadataka poput komunikacije s bazama podataka i dr., a uz ostalo i ljudima osigurava i vrijeme za kreativniji i kvalitetniji rad.

I Darko Jovišić, jedan od osnivača, ističe prednost njihovih robota u jednostavnoj i brzoj implementaciji te integraciji u postojeće sustave, ali i činjenicu da su lako upravljivi i da se rješenje implementira uz minimalno sudjelovanje IT odjela kompanije, što i smanjuje vrijeme i trošak.

Kaže i da u nekim procesima roboti zamjenjuju čak i do 90 posto potrebe za korištenjem osoba za repetitivne ili ponavljajuće zadatke kojih ima u svakoj kompaniji, a rboti su sposobni raditi i 24 sata dnevno i svakodnevno.

"Cilj nam je dodatno povećanje brzine i robusnosti samih robota, kako bismo ih učinili još učinkovitijima, a vjerujem da će upravo to biti naša glavna konkurentska prednost na globalnom tržištu", otkriva Jovišić.

Povodom tog posla, investicijski menadžer iz J&T Ventures fonda David Polach naglasio je da se robotska automatizacija procesa tiče svake tvrtke u svakoj industriji, te da Robotiq.ai nudi rješenje koje je jednostavno implementirati i lako pokrenuti, pa i u segmentu malih i srednjih tvrtki, te da vjeruju da će Robotiq.ai postati i relevantan globalni igrač u ciljanim sektorima.

Tagovi: Robotiq.ai, J&T Ventures fond, David Polach, Marko Gudelj, Robotic Process Automation
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE