GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska tvrtka INsig2 educirat će europske istražitelje

Hrvatska tvrtka INsig2 educirat će europske istražitelje
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2018 / 16:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska tvrtka INsig2 koja razvija rješenja vezana za integriranu sigurnost te pruža usluge u području digitalne forenzike pobijedila je na natječaju Europske komisije, dobivši pet milijuna eura vrijedan posao edukacije oko tisuću europskih inspektora iz područja digitalne forenzike.

Tvrtka je izvijestila u četvrtak da je pobijedila na natječaju te da je potpisala četverogodišnji ugovor vrijedan pet milijuna eura za edukaciju europskih inspektora iz područja digitalne forenzike.

Edukacijske treninge iz područja digitalne forenzike i analitike provest će konzorcij te tvrtke sa sjedištem u Zagrebu, riječka IT tvrtka Ventex i američka forenzička tvrtka AccessData. Naručitelj posla je ured Europske komisije za borbu protiv financijskih prijevara (OLAF), a cjelokupni projekt financira se iz programa Hercule III.

INsig2 navodi da će u slijedeće četiri godine, kroz osam jednotjednih i dvotjednih treninga, educirati oko tisuću policijskih istražitelja iz cijele Europe. Treninzi će se održavati u različitim zemljama članicama Europske unije, a konzorcij će biti zadužen za kompletno opremanje učionica te realizaciju samih treninga.

Uz puno praktičnog rada cilj je osposobiti istražitelje da sami provode istrage koristeći sve dostupne forenzičke alate, u borbi protiv kibernetičkog kriminala sa naglaskom na financijskim prevarama. Edukacija će obuhvatiti vrlo široko područje digitalne forenzike kao što su digitalne istrage na Windows, Mac i Linux računalima, istrage mobilnih i pametnih telefona, istrage kriptovaluta, zloćudnih kodova, enkripcije, dronova, prometa po računalnim mrežama, forenzičko klasificiranje velikih količina digitalnog videa i digitalnih fotografija, te forenzičku analitiku.

Za tvrtku INsig2 to je drugi takav ugovor - 2013. osvojili su sličan natječaj Europske komisije i u četiri godine educirali više od 800 europskih istražitelja iz područja digitalne forenzike.

Tagovi: INsig2, digitalna forenzika
PROČITAJ I OVO
Wikipedia uvodi nova pravila koja bi trebala eliminirati činjenične pogreške
REGULATIVA
Wikipedia uvodi nova pravila koja bi trebala eliminirati činjenične pogreške
NEW YORK - Poznata internetska enciklopedija Wikipedia uskoro bi trebala dobiti nova pravila ponašanja kako bi se spriječila različita neželjena ponašanja.
YouTube uvodi zanimljivu opciju
OPCIJE
YouTube uvodi zanimljivu opciju
NEW YORK - YouTube obiluje raznovrnim videozapisima i zbog toga je popularan među korisnicima koji često izgube pojam o vremenu kada ih gledaju i kasno idu na spavanje te budu iscrpljeni i pospani.
IBM potvrdio kako su otpuštanja neminovna
REZOVI
IBM potvrdio kako su otpuštanja neminovna
NEW YORK - Kriza izazvana epidemijom i dalje uzima danak što se tiče poslovnih aktivnosti. Ovaj put to je tvrtka IBM koja je sama utvrdila kako će otpuštati ljude, no nije specificirala koliko će njihovih radnika biti raspušteno ni u kojim uredima američke tvrtke.
Švedska dobila prvu 5G mrežu
5G
Švedska dobila prvu 5G mrežu
STOCKHOLM - Švedska je dobila prvu javnu mobilnu mrežu nove generacije (5G), objavila je grupa Tele2, pretekavši tako u posljednjim metrima utrke konkurentske tvrtke Teliju i Ericsson, prema medijskim izvješćima.
Huawei 5G signalom pokrio Mount Everest
USPJESI
Huawei 5G signalom pokrio Mount Everest
ZAGREB - U postavljanju odašiljača sudjelovalo je 100 radnika i korišteno je ukupno osam tona opreme, a pokrivenost signalom omogućena je i na samom vrhu gdje je brzina interneta 1 GB/s.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE