GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Henkel i South Central Ventures investirali u DaiBau

Henkel i South Central Ventures investirali u DaiBau
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2021 / 09:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Tvrtka Henkel i fond South Central Ventures financijski su podržali regionalni razvoj vodeće internetske platforme DaiBau, dostupne na web stranici www.emajstor.hr, koja spaja investitore s izvođačima građevinskih radova, uloživši značajan sedmeroznamenkasti iznos u eurima.

Henkelova poslovna jedinica Adhesive Technologies prepoznala je rastuću vrijednost platforme koja okuplja više od 65 000 građevinskih tvrtki, arhitekata i drugih stručnjaka za izgradnju i obnovu nekretnina na sedam različitih tržišta u regiji.

„Ova će nam investicija značajno pomoći u razvoju aktualne platforme i jačanju naše tržišne pozicije u regiji. Osim toga, ubrzat će tekuće procese digitalizacije, koji izravno utječu na tržišnu transparentnost i pružanje brojnih inovativnih rješenja, kako krajnjim korisnicima, tako i izvođačima. U trenutnim dinamičnim uvjetima rasta, osim financijskih sredstava obuhvaćenih spomenutom investicijom, za naš daljnji razvoj od velikog nam je značaja imati uza se snažne partnere koji sa sobom donose zavidno znanje, iskustvo i stručnost“, istaknuo je Martin Pelcl, jedan od osnivača i generalni direktor platforme DaiBau.

Henkel je svjetski predvodnik s visokoučinkovitim rješenjima na tržištima ljepila, brtvila i funkcionalnih premaza. Poslovna jedinica Adhesive Technologies može se pohvaliti sa 130 000 izravnih korisnika u više od 800 tržišnih segmenata, te nudi iznimno učinkovite proizvode potrošačima, obrtnicima i građevinarima. Između ostalog, njihov portfelj proizvoda uključuje materijale i sredstva za brtvljenje za pločice, prozore, fasade, podrume, krovove, popločavanje i hidroizolaciju pod poznatim brendovima kao što je, primjerice, Ceresit.

„U našem slučaju, digitalizacija igra važnu ulogu u daljnjoj izgradnji naših poslovnih modela i stjecanju konkurentnih prednosti na različitim tržištima“, dodao je Adrian Orbea, voditelj globalnog marketinga tvrtke Henkel.

„DaiBau je u vrlo kratkom vremenu svoju digitalnu platformu uspješno pokrenuo i proširio po regiji, te tako potvrdio svoje mogućnosti i agilnost. Ova će nam investicija omogućiti da dodatno ubrzamo provedbu naše strategije digitalizacije stjecanjem uvida u krajnje korisnike i izvođače. Želja nam je da zajedno s DaiBauom dodatno unaprijedimo platformu te olakšamo pružanje inovativnih rješenja i pojednostavimo pristup informacijama različitim skupinama korisnika.“

South Central Ventures u platformu je uložio već 2018. godine, a Jure Mikuž, Managing partner fonda izjavio je sljedeće: „Zadovoljstvo nam je zaželjeti dobrodošlicu Henkelu u Daibau. Partnerstvo s Henkelom ne samo da predstavlja potvrdu poslovne strategije koja je rezultirala ubrzanim rastom poslovanja Daibaua, već ga i mi u fondu vidimo kao iskorak koji će platformi pomoći da brže iskoristi neke nove tržišne prilike koje inače nikada ne bi mogla samostalno iskoristiti u tako ranoj fazi poslovanja.“

DaiBau je od lokalne platforme, koju su 2014. godine u Sloveniji pokrenuli Martin Pelcl i Gregor Černelč, izrastao u vodeću regionalnu platformu, koja na tržištima Slovenije, Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovačke i Rumunjske okuplja 65 000 dobavljača i 260 000 aktivnih korisnika. Osim što korisnicima znatno olakšava sve poslove uz gradnju i renovaciju nekretnina, izvođačima radova pomaže u pronalaženju novih klijenata. Svaki profil izvođača sadrži recenzije i ocjene korisnika, te portfelj odrađenih projekata, a korisnicima pomaže u kalkulaciji troškova radova. Osim u izboru optimalnog izvođača radova, DaiBau korisnicima pomaže u planiranju i budžetiranju radova, što znatno pojednostavljuje proces gradnje ili renovacije nekretnine. DaiBau posebno vodi računa o srednje velikim ili malim izvođačima radova, kojima pruža priliku da plasiraju svoje usluge i proizvode, te optimiziraju svoje poslovanje, posebno na tržištima jugoistočne Europe, na kojima je DaiBau, uz naglu ekspanziju u vrlo kratkom vremenu, uvelike utjecao i na regulaciju sektora građevinskih usluga.

U Hrvatskoj DaiBau djeluje pod brendom eMajstor by DaiBau i na stranici www.emajstor.hr nudi više od 10 000 provjerenih izvođača radova, koji su dostupni u 11 krovnih kategorija i čak više od 200 preglednih potkategorija. Taj specijalizirani sustav za gradnju nudi i brojne savjete i alate koji investitorima bilo koji građevinski zahvat na nekretnini i oko nje bitno olakšavaju i cjenovno optimiziraju. Od pokretanja stranice eMajstor u Hrvatskoj realizirano je više od 90 000 projekata.

Tagovi: Henkel, South Central Ventures, Martin Pelcl, Adhesive Technologies, DaiBau
PROČITAJ I OVO
Huawei predstavio novo 5G rješenje za interaktivne video pozive HD kvalitete
RJEŠENJA
Huawei predstavio novo 5G rješenje za interaktivne video pozive HD kvalitete
ŠANGAJ - Huawei je na MWC 2021 u Šangaju predstavio 5G rješenje za uspostavljanje visokokvalitetnih 5G HD videopoziva pod nazivom 5G New Calling.
Samsung petnaestu godinu zaredom vodeći proizvođač televizijskih tehnologija
NA VRHU
Samsung petnaestu godinu zaredom vodeći proizvođač televizijskih tehnologija
ZAGREB – Prema rezultatima istraživanja globalnog tržišta koje je provela kompanija Omdia, tvrtka Samsung Electronics Co., Ltd. održala je titulu vodećeg proizvođača televizijskih tehnologija već 15 godinu zaredom.
Twitter najavio naplatu dijela sadržaja
PROMJENE
Twitter najavio naplatu dijela sadržaja
NEW YORK - Korisnici s velikim brojem pratitelja u budućnosti će moći početi s naplaćivanjem nekih tvitova i dodatnog sadržaja, a na Twitteru spominju mjesečnu pretplatu od 5 dolara.
Sjajni kvartalni rezultati Nvidije
SJAJNE BROJKE
Sjajni kvartalni rezultati Nvidije
NEW YORRK - Unatoč nestašici grafičkih kartica, Nvidia je u četvrtom kvartalu uspjela zaraditi rekordnih pet milijardi dolara prihoda, što je 61 posto više u odnosu na godinu prije toga.
Apple: Svaka tri do četiri tjedna jedna akvizicija
AKVIZICIJE
Apple: Svaka tri do četiri tjedna jedna akvizicija
CUPERTINO - Apple je u posljednjih šest godina kupio oko 100 tvrtki, to je jedna tvrtka svaka tri do četiri tjedna, objavio je izvršni direktor Tim Cook.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE