GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HAKOM: Mreže podložne problemima, unaprijediti povezanost hitnih službi

HAKOM: Mreže podložne problemima, unaprijediti povezanost hitnih službi
REGULATOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.10.2020 / 11:37
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Incident s nedostupnim govornim uslugama HT-a pokazao je da su mreže unatoč unapređivanju uvijek podložne problemima, te da treba unaprijediti povezivanje sustava hitnih službi na javne komunikacijske usluge, ističu za Hinu iz HAKOM-a.

Napominjući kako je HT elektronskim putem i u propisanom roku izvijestio HAKOM (Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti) o, kako kažu, sigurnosnom incidentu, u sklopu kojeg su prije dva dana bile nedostupne njihove fiksne i mobilne govorne usluge, iz te agencije dodaju da je to obveza operatora, te da je također obvezan o tome izvijestiti i korisnike, što je HT i učinio.

Komentirajući ocjene ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića da je to bila problematična sigurnosna situacija, iz HAKOM-a osim spomenute dvije činjenice na koje je taj incident ukazao, smatraju i da sustav hitnih službi za povezivanja na javne komunikacijske usluge treba unaprijediti tako da uvijek budu dostupni putem numeracije koja je poznata korisnicima.

"HAKOM će kao regulator za operatore elektroničkih komunikacija dati svoj doprinos da se postigne dogovor o optimalnom rješenju i implementira otporniji sustav", poručuju iz tog regulatora, u kojem smatraju da je potrebno pronaći način unapređenja sustava hitnih službi na temelju analize incidenta i sagledati čitav taj sustav u okviru općenito povećanih potreba kibernetičke sigurnosti, kako bi unapređenje spriječilo ponavljanje slične situacije, ali i predvidjelo neke nove prijetnje.

U visokoautomatiziranim sustavima problemi neizbježni

Na pitanje jesu li takve poteškoće i očekivane u složenim sustavima poput telekoma te znaju li ima sličnih primjera iz drugih zemalja, ili se to rijetko događa, iz HAKOM-a odgovaraju da su različiti problemi u visokoautomatiziranim sustavima, u kojima softver odrađuje velik dio posla, uvijek mogući, pa i neizbježni i u Hrvatskoj i u drugim državama.

"Važno je da poteškoće traju što kraće, odnosno da operatori vode brigu o funkcionalnosti i sigurnosti svojih mreža, za što su im propisane i obveze", kažu iz HAKOM-a.

O pravima korisnika u takvim situacijama, koji su se zbog kvara u HT-u i nedostupnosti poziva dosta žalili i negativno komentirali po društvenim mrežama i drugdje, HAKOM objašnjava da prema važećim propisima operatori moraju obeštetiti korisnika za svaki kvar trajanja preko 24 sata umanjenjem mjesečnog računa, sukladno danima bez usluge ili na neki drugi način.

Za svaki kraći kvar, u domeni je njihove poslovne politike kako će se korisnicima ispričati za neugodnosti, ali ako korisnik smatra da mu je na bilo koji način nastala određena šteta zbog nemogućnosti korištenja javnih komunikacijskih usluga, štetu, zbog nenadležnosti HAKOM-a po tom pitanju, može dokazivati jedino pred mjerodavnim sudom.

Osim poteškoća u HT-ovim mrežama, iz HAKOM-a su na upit komentirali i nedavno 'pucanje' mreže telekom operatora A1 Hrvatska, zbog čega su korisnici par sati bili bez interneta i to (kako su objasnili iz te tvrtke) zbog globalnih razloga, a nedavno su se spominjali i hakerski napadi.

"Operatori uredno i pravovremeno prijavljuju nastale značajne incidente/poteškoće, pa tako i kibernetičke napade, koji su na žalost negativna pojava razvoja digitalnog društva. Budući da se radi o globalnom problemu, RH provodi mjere kao i druge zemlje EU i šire, a kao što smo već naveli, operatori imaju i obvezu pravodobnog i prikladnog obavještavanja svojih korisnika u slučaju značajnog incidenta koji je imao štetne učinke na korištenje usluge", kažu iz HAKOM-a.

Zaključno iznose da tijekom 2020. mogu izdvojiti tri značajna kibernatička napada u mrežama operatora, pri čemu ne navode u kojim mrežama, kada su se dogodili i kako je to riješeno.

Tagovi: HAKOM, Hrvatski Telekom, A1 Hrvatska, Oleg Butković
PROČITAJ I OVO
SAD i pet europskih zemalja postigli kompromis u sporu oko digitalnog poreza
KOMPROMIS
SAD i pet europskih zemalja postigli kompromis u sporu oko digitalnog poreza
WASHINGTON - SAD je sporazumno riješio spor s Austrijom, Francuskom, Italijom, Španjolskom i Velikom Britanijom oko poreza na digitalne usluge koji bi trebao biti zamijenjen novim globalnim porezom.
Uz kupnju pametnih telefona iz nove Samsung Galaxy Z i S21 serije na poklon dobivate Galaxy Buds2 i duo bežični punjač
PRILIKE
Uz kupnju pametnih telefona iz nove Samsung Galaxy Z i S21 serije na poklon dobivate Galaxy Buds2 i duo bežični punjač
ZAGREB – Tvrtka Samsung Electronics objavila je početak posebnog promotivnog razdoblja tijekom kojeg uz kupnju Galaxy Z Flip3 5G, Z Fold3 5G ili telefona iz S21 serije, na poklon dobivate Galaxy Buds2 i duo bežični punjač. Promocija traje od 22.10. do 21.11.2021. godine ili do isteka zaliha poklona i važeća je uz uvjet registracije u aplikaciji Samsung Members najkasnije do 04.12.2021. godine.
Infobip proglašen najboljim pružateljem usluga u CPaaS segmentu
PRIZNANJA
Infobip proglašen najboljim pružateljem usluga u CPaaS segmentu
VODNJAN - Infobip, globalna cloud komunikacijska platforma i vodeća IT kompanija u regiji, ocijenjena je kao najbolji pružatelj usluga u CPaaS (Communications Platform-as-a-Service) segmentu, po istraživanju nezavisne britanske analitičke kuće Juniper Research, priopćeno je u petak.
HT predstavio 5G+ tehnologiju
NOVITETI
HT predstavio 5G+ tehnologiju
ZAGREB - Hrvatski telekom (HT) predstavio je u četvrtak 5G+ tehnologiju, kojom je u "živoj mreži" postigao brzine do 4 Gbit/s, ali koja u komercijalno korištenje neće moći još godinu-dvije zbog nedostatka adekvatnih uređaja i telefona.
Trump pokreće novu društvenu mrežu
POTEZI
Trump pokreće novu društvenu mrežu
LOS ANGELES - Bivši američki predsjednik Donald Trump lansirat će vlastitu društvenu mrežu 'TRUTH Social' koja će se, kaže, "suprotstaviti Big Tech kompanijama" poput Facebooka i Twittera koje su mu zabranile pristup na njihovim platformama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE