GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HAKOM: Mreže podložne problemima, unaprijediti povezanost hitnih službi

HAKOM: Mreže podložne problemima, unaprijediti povezanost hitnih službi
REGULATOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.10.2020 / 11:37
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Incident s nedostupnim govornim uslugama HT-a pokazao je da su mreže unatoč unapređivanju uvijek podložne problemima, te da treba unaprijediti povezivanje sustava hitnih službi na javne komunikacijske usluge, ističu za Hinu iz HAKOM-a.

Napominjući kako je HT elektronskim putem i u propisanom roku izvijestio HAKOM (Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti) o, kako kažu, sigurnosnom incidentu, u sklopu kojeg su prije dva dana bile nedostupne njihove fiksne i mobilne govorne usluge, iz te agencije dodaju da je to obveza operatora, te da je također obvezan o tome izvijestiti i korisnike, što je HT i učinio.

Komentirajući ocjene ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića da je to bila problematična sigurnosna situacija, iz HAKOM-a osim spomenute dvije činjenice na koje je taj incident ukazao, smatraju i da sustav hitnih službi za povezivanja na javne komunikacijske usluge treba unaprijediti tako da uvijek budu dostupni putem numeracije koja je poznata korisnicima.

"HAKOM će kao regulator za operatore elektroničkih komunikacija dati svoj doprinos da se postigne dogovor o optimalnom rješenju i implementira otporniji sustav", poručuju iz tog regulatora, u kojem smatraju da je potrebno pronaći način unapređenja sustava hitnih službi na temelju analize incidenta i sagledati čitav taj sustav u okviru općenito povećanih potreba kibernetičke sigurnosti, kako bi unapređenje spriječilo ponavljanje slične situacije, ali i predvidjelo neke nove prijetnje.

U visokoautomatiziranim sustavima problemi neizbježni

Na pitanje jesu li takve poteškoće i očekivane u složenim sustavima poput telekoma te znaju li ima sličnih primjera iz drugih zemalja, ili se to rijetko događa, iz HAKOM-a odgovaraju da su različiti problemi u visokoautomatiziranim sustavima, u kojima softver odrađuje velik dio posla, uvijek mogući, pa i neizbježni i u Hrvatskoj i u drugim državama.

"Važno je da poteškoće traju što kraće, odnosno da operatori vode brigu o funkcionalnosti i sigurnosti svojih mreža, za što su im propisane i obveze", kažu iz HAKOM-a.

O pravima korisnika u takvim situacijama, koji su se zbog kvara u HT-u i nedostupnosti poziva dosta žalili i negativno komentirali po društvenim mrežama i drugdje, HAKOM objašnjava da prema važećim propisima operatori moraju obeštetiti korisnika za svaki kvar trajanja preko 24 sata umanjenjem mjesečnog računa, sukladno danima bez usluge ili na neki drugi način.

Za svaki kraći kvar, u domeni je njihove poslovne politike kako će se korisnicima ispričati za neugodnosti, ali ako korisnik smatra da mu je na bilo koji način nastala određena šteta zbog nemogućnosti korištenja javnih komunikacijskih usluga, štetu, zbog nenadležnosti HAKOM-a po tom pitanju, može dokazivati jedino pred mjerodavnim sudom.

Osim poteškoća u HT-ovim mrežama, iz HAKOM-a su na upit komentirali i nedavno 'pucanje' mreže telekom operatora A1 Hrvatska, zbog čega su korisnici par sati bili bez interneta i to (kako su objasnili iz te tvrtke) zbog globalnih razloga, a nedavno su se spominjali i hakerski napadi.

"Operatori uredno i pravovremeno prijavljuju nastale značajne incidente/poteškoće, pa tako i kibernetičke napade, koji su na žalost negativna pojava razvoja digitalnog društva. Budući da se radi o globalnom problemu, RH provodi mjere kao i druge zemlje EU i šire, a kao što smo već naveli, operatori imaju i obvezu pravodobnog i prikladnog obavještavanja svojih korisnika u slučaju značajnog incidenta koji je imao štetne učinke na korištenje usluge", kažu iz HAKOM-a.

Zaključno iznose da tijekom 2020. mogu izdvojiti tri značajna kibernatička napada u mrežama operatora, pri čemu ne navode u kojim mrežama, kada su se dogodili i kako je to riješeno.

Tagovi: HAKOM, Hrvatski Telekom, A1 Hrvatska, Oleg Butković
PROČITAJ I OVO
IBM preuzima Waeg, partnersku kompaniju Salesforcea
AKVIZICIJE
IBM preuzima Waeg, partnersku kompaniju Salesforcea
BERLIN - IBM preuzima kompaniju Waeg, savjetničkog partnera za Salesforce, u ugovoru koji će proširiti opseg usluga i podržati hibridnu strategiju oblaka i umjetne inteligencije.
Hakeri koji su srušili Colonial Pipeline primili 90 milijuna dolara u bitcoinu
HAKIRANJE
Hakeri koji su srušili Colonial Pipeline primili 90 milijuna dolara u bitcoinu
LONDON — DarkSide, hakerska skupina koja je srušila Colonial Pipeline primila je ukupno 90 milijuna dolara u bitcoinu, prije nego se službeno rasformirala prošloga tjedna, kaže se u istraživanju objavljenom ovih dana.
Silvio Kutić dobitnik počasnog doktorata Sveučilišta u Puli
DOKTORAT
Silvio Kutić dobitnik počasnog doktorata Sveučilišta u Puli
PULA - Suosnivač i prvi čovjek Infobipa Silvio Kurić u petak će postati počasni doktor Sveučilišta u Puli.
Amazon preuzima MGM za devet milijardi dolara
ŠIRENJE
Amazon preuzima MGM za devet milijardi dolara
NEW YORK - Prema izvorima kojima raspolaže Variety, Amazon želi ugrabiti jednu veliku hollywoodsku produkcijsku kuću i za to je spreman izdvojiti čak 9 milijardi dolara.
Euronet Worldwideova poslovna divizija epay postaje globalni partner Revoluta
PARTNERI
Euronet Worldwideova poslovna divizija epay postaje globalni partner Revoluta
LEAWOOD - Euronet Worldwide, Inc., sada je globalni partner digitalne darovne kartice i prepaid proizvoda za Revolut, vodeću fintech tvrtku iz Ujedinjenog Kraljevstva. Novo partnerstvo između Revoluta i pružatelja integriranih usluga plaćanja – epay-a - proteže se kroz 36 zemalja putem API integracije u tri Revolutove aplikacije - Consumer, Business i Junior.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE