GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Google tijekom prošle godine uklonio 3,2 milijarde neprikladnih oglasa

Google tijekom prošle godine uklonio 3,2 milijarde neprikladnih oglasa
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2018 / 07:09
Autor: SEEbiz / bug.hr
NEW YORK - Google je objavio opsežno izvješće o pojavi i problemima vezanim za oglase koji ne poštuju propisana pravila na njihovom oglašivačkom servisu. 

Prošle godine Google je uklonio više od 3,2 milijardi oglasa koji nisu poštivali pravila uporabe (što je više od 100 uklanjanja po sekundi).

Ta brojka označava rast broja uklonjenih oglasa s Googleovih servisa na godišnjoj razini (uklonjeno je gotovo dvostruko više reklama). U izvješću se ističe i kategorizacija odnosno razlog za uklanjanje oglasa.

Oko 79 milijuna oglasa korisnike je vodilo na internetske stranice inficirane zloćudnim aplikacijama (uklonjeno je 400 tisuća takvih internetskih stranica). Oko 66 milijuna oglasa uklonjeno je jer se radilo o simuliranju legitimnih dijelova sučelja računala ili pak simulaciji sastavnih dijelova internetske stranice koju je korisnik posjetio. Oko 48 milijuna oglasa je uklonjeno jer su vršili instalaciju programa bez korisnikove dozvole i znanja.

Na crnu listu stavljeno i oko 700 tisuća mobilnih aplikacija te 90 tisuća internetskih stanica. Mjesečno se zbog kršenja pravila uklanjaju oglasi s 2 milijuna internetskih stranica, dok je od travnja 2017. godine uklonjeno 8700 oglasa sa stranica zbog novog pravila o oglasima koji potiču na diskriminaciju i nasilje.

Oko 12 tisuća internetskih stranica je uklonjeno jer su bez dozvole distribuirali tuđi softver, dok je istodobno zatvoreno 7000 AdWords računa zbog takozvane "tabloid cloaking" prakse kada su reklame za pojedine proizvode skrivene u naizgled legitimnim senzacionalističkim vijestima.

Na kraju valja napomenuti kako se Google posvetio i dodavanju novih pravila koja se posebice dotiču financijski rizičnog poslovanja, kao što su kriptovalute, trgovanje na stranim burzama i kockanje.

Tagovi: Google, neprikladni oglasi
PROČITAJ I OVO
Nokia mijenja strategiju za 5G, prihodi pali u trećem kvartalu
PAD
Nokia mijenja strategiju za 5G, prihodi pali u trećem kvartalu
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia izvijestio je u četvrtak o padu prihoda u trećem tromjesečju zbog slabijeg rezultata u segmentu mrežnih usluga i najavio promjenu strategije u odjelu opreme za mreže nove generacije.
Hrvatski Telekom prvi u Hrvatskoj započeo s komercijalnim radom 5G mreže
5G
Hrvatski Telekom prvi u Hrvatskoj započeo s komercijalnim radom 5G mreže
ZAGREB - Hrvatski Telekom, predvodnik digitalizacije Hrvatske, danas je prvi u Hrvatskoj započeo s komercijalnim radom 5G mreže koja je temelj budućeg tehnološkog razvoja gospodarstva i društva.
Kako su mobiteli utjecali na generaciju Z?
UREĐAJI
Kako su mobiteli utjecali na generaciju Z?
ZAGREB - Pojam “milenijalci” već je uvelike dio naše svakodnevice. Svi znamo da je trenutno najmnogoljudnija skupina odraslih zapravo generacija koja je poznata po naprednoj upotrebi tehnologije, čestim promjenama posla, odgađanju životnih odluka, ali i velikoj dozi samopouzdanja.
Odlični rezultati Sonyja
DOBRA GODINA
Odlični rezultati Sonyja
TOKYO - Sony je objavio financijsko izvješće u kojem navodi da je u kvartalu između lipnja i rujna njegova gaming (PlayStation) divizija ostvarila prihode od 507 milijardi jena, odnosno 4,9 milijardi dolara i operativni profit od 105 milijardi yena, odnosno milijardu dolara, što je povećanje od 52%, odnosno 40% u odnosu na godinu dana prije.
Digitalizacija i sajber zaštita – odgovor biznisa na krizu usled pandemije
ODGOVOR NA KRIZU
Digitalizacija i sajber zaštita – odgovor biznisa na krizu usled pandemije
BEOGRAD - Kako su biznisi odgovorili na aktuelnu globalnu krizu uzrokovanu panedemijom konoranavirusa, koliko je poslovanje izloženo napadima sajber kriminalaca i kako se zaštiti, ali i kako upravljati kontinuitetom poslovanja, bile su teme onlajn skupa „Odgovor biznisa na krize: kontinuitet i bezbednost“ održane 27. oktobra.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE