GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Google Maps i u Hrvatskoj i regiji prikazuje ograničenja brzine i lokacije policijskih kamera

Google Maps i u Hrvatskoj i regiji prikazuje ograničenja brzine i lokacije policijskih kamera
USLUGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.05.2019 / 18:58
Autor: SEEbiz / Bug.hr
NEW YORK - Na mobilnim aplikacijama Google Maps za Android i iOS posljednjih su se dana počele pojavljivati nove informacije vezane uz sigurnost prometa. Primijetio je to niz korisnika, a sada su i iz Googlea službeno potvrdili da je riječ o većoj nadogradnji kartografskog servisa.

U Google Maps su već ranije bile integrirane neke notifikacije vezane uz prometne nezgode i zastoje koje dolaze iz njihovog servisa Waze, a sada je u 40 novih zemalja – među kojima i u Hrvatsku – stižu i informacije o ograničenjima brzine na pojedinim prometnicama te o lokacijama policijskih kamera. Vozači koji koriste ovu aplikaciju na Androidu moći će i sami prijaviti lokacije radara za mjerenje brzine koje možda Google do tada nije zabilježio, dok će vlasnici iPhonea moći samo vidjeti trenutačno poznate lokacije kamera.

Izgled novih kamera za nadzor brzine na hrvatskim cestama i u Google MapsuKako bi se ove informacije pokazale na ekranu potrebno je Google Maps koristiti u načinu rada aktivne (turn-by-turn) navigacije. Tada će u donjem lijevom uglu zaslona biti prikazano važeće ograničenje brzine za cestu na kojoj se nalazite, dok će uz rutu iskakati notifikacije o policijskim radarima (kojih je, usput rečeno, na hrvatskim cestama sve više).

Osim kod nas, ova će promjena biti implementirana i u nekoliko zemalja u Europi i u našem okruženju: Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Poljskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Slovačkoj, Španjolskoj, ali za sada ne i u Sloveniji. U Francuskoj, Švicarskoj i Njemačkoj odavanje lokacija policijskih kamera je ilegalno, pa Google tamo ovu mogućnost ne smije i neće ugraditi u Google Maps.

Tagovi: Google Maps, ograničenja brzine, lokacije kamera
PROČITAJ I OVO
Wikipedia uvodi nova pravila koja bi trebala eliminirati činjenične pogreške
REGULATIVA
Wikipedia uvodi nova pravila koja bi trebala eliminirati činjenične pogreške
NEW YORK - Poznata internetska enciklopedija Wikipedia uskoro bi trebala dobiti nova pravila ponašanja kako bi se spriječila različita neželjena ponašanja.
YouTube uvodi zanimljivu opciju
OPCIJE
YouTube uvodi zanimljivu opciju
NEW YORK - YouTube obiluje raznovrnim videozapisima i zbog toga je popularan među korisnicima koji često izgube pojam o vremenu kada ih gledaju i kasno idu na spavanje te budu iscrpljeni i pospani.
IBM potvrdio kako su otpuštanja neminovna
REZOVI
IBM potvrdio kako su otpuštanja neminovna
NEW YORK - Kriza izazvana epidemijom i dalje uzima danak što se tiče poslovnih aktivnosti. Ovaj put to je tvrtka IBM koja je sama utvrdila kako će otpuštati ljude, no nije specificirala koliko će njihovih radnika biti raspušteno ni u kojim uredima američke tvrtke.
Švedska dobila prvu 5G mrežu
5G
Švedska dobila prvu 5G mrežu
STOCKHOLM - Švedska je dobila prvu javnu mobilnu mrežu nove generacije (5G), objavila je grupa Tele2, pretekavši tako u posljednjim metrima utrke konkurentske tvrtke Teliju i Ericsson, prema medijskim izvješćima.
Huawei 5G signalom pokrio Mount Everest
USPJESI
Huawei 5G signalom pokrio Mount Everest
ZAGREB - U postavljanju odašiljača sudjelovalo je 100 radnika i korišteno je ukupno osam tona opreme, a pokrivenost signalom omogućena je i na samom vrhu gdje je brzina interneta 1 GB/s.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE